ergterw

Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

Γράφει η Ε.

Μίλησέ μου για ανθρώπους που μπορούν. Για εκείνους που θέλουν να είναι δίπλα σου κάθε λεπτό που περνάει, γιατί τους αρέσει να βλέπουν το χαμόγελό σου. Για εκείνους που είσαι προτεραιότητά τους. Περίεργο φαίνεται κι όμως υπάρχουν κι αυτοί. Έμαθαν να αγαπούν, να νοιάζονται, να δίνουν χωρίς να περιμένουν να πάρουν. Κι ας ξέρουν πως κάποια στιγμή μπορεί να πληγωθούν.

Κάποτε στη ζωή σου μπορεί να γνώρισες έναν άνθρωπο που σε έβαζε πάνω από όλους κι απ’ όλα. Δεν ήταν υπέροχο; Δεν είναι όμορφο να ξέρεις ότι κάποιος σκέφτεται αν είσαι καλά, πώς περνάς, τι κάνεις μες τη μέρα σου; Σε κοιτάει κι ο κόσμος του είσαι εσύ. Μίλησέ μου για εκείνους που μπορούν να κάνουν τα συναισθήματα πραγματικότητα. Με ένα βλέμμα, με μια συζήτηση, χωρίς να χρειαστούν τίποτα άλλο. Γι’ αυτούς που έρχονται, σε παίρνουν από το χέρι και περπατάτε ώρες ατελείωτες συζητώντας για τα παιδικά σας χρόνια, για το παρόν και το μέλλον σας. Εκείνες τις στιγμές το χαμόγελο θα ζωγραφιστεί μόνο του στο πρόσωπό σου και θ’ απορείς κι εσύ ο ίδιος με το πόσο όμορφα περνάς.

Ας περάσω, λοιπόν, σ’ εμάς. Άγνωστοι, γνωστοί κι ερωτευμένοι. Αυτό είμαστε. Και ας μην το παραδέχεσαι ποτέ. Κι ας μην το εξομολογούμαι ούτε εγώ. Αποφάσισα να γράψω για τα συναισθήματά μου. Να τα βγάλω από μέσα μου κι ίσως κάποια μέρα τα διαβάσεις. Θα καταλάβεις πολλά, θα σου λυθούν απορίες για μένα. Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα που έλαβα ένα άκυρο μήνυμά σου. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην αφήσω τίποτα και κανέναν να εισβάλει στη ζωή μου, να μην παρασυρθώ από τον έρωτα. Ο εαυτός μου ήταν πάνω απ’ όλα. Θυμάμαι τα κατάφερνα. Μέχρι που είδα μήνυμά σου. Ρώτησα γνωστούς και φίλους να μάθω ποιος είσαι. Δεν ήθελα, βλέπεις, να αφιερώσω χρόνο σε κανέναν.

Μου ζήτησες να βγούμε και δέχτηκα. Δε θυμάμαι πώς έγινε αυτό, αλήθεια. Ένιωθα τόσο σίγουρη μέσα μου. Για κάποιον λόγο σού είπα αμέσως ναι. Μπήκα στο αυτοκίνητό σου, σε κοίταξα και πάγωσαν τα πάντα γύρω μου. Αυτό που με κέρδισε σε σένα ήταν το χαμόγελό σου, το βλέμμα σου και όσα μου έλεγες. Όταν σου μιλούσα με προσεχές τόσο πολύ κι έδειχνες ν’ απολαμβάνεις κάθε τι που έλεγα. Ήσουν εκεί. Όχι μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό σου. Μέρα με τη μέρα, βγαίναμε και περνούσαμε στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες. Όλα αυτά με έκαναν να σε ερωτευτώ. Αυτά, και η επιμονή σου σε κάθε μας τσακωμό. Στα νευριασμένα μου «χωρίζουμε» ήσουν εκεί προσπαθώντας να με μεταπείσεις. Προσπαθούσες να με κρατήσεις με λόγια και πράξεις.

Πώς, λοιπόν, ν’ αντέξω να χάσω έναν άνθρωπο σαν εσένα; Που με διεκδίκησε με τόση επιμονή; Με θέλεις και το δείχνεις κάθε μέρα κι ας σου λέω πως δεν το βλέπω. Έχω καταλάβει τα πάντα, όχι μόνο από τον τρόπο που με κοιτάς και με φιλάς. Είχες πει πως δεν υπάρχει άλλο μισό στις σχέσεις και γέλασες. Αλήθεια το πιστεύεις; Το άλλο μισό είναι ο άνθρωπος που θα έκανες τα πάντα για να έχεις δίπλα σου κι αυτό το κάνεις πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνεις. Σου βγαίνει αυτόματα.

Αναρωτιέμαι αν ποτέ έκατσες να σκεφτείς τι νιώθεις. Τα συναισθήματά σου. Οι πράξεις και τα λεγόμενα διαφέρουν. Δεν κολλούν. Περιμένω τη μέρα που θα με κοιτάξεις στα μάτια και θα μου πεις σ’ αγαπώ. Θα είμαι πιο ευτυχισμένη από κάθε άλλη φορά. Συνέχεια με ρωτάς αν πέρασα όμορφα μαζί σου και σου απαντάω ναι. Μέσα μου όμως πάντα κάτι λείπει, ένα σ’ αγαπώ κάθε φορά που μ’ αφήνεις. Μια επιβεβαίωση πως δε θες να με χάσεις. Ένα βλέμμα δεν αρκεί. Θέλω τόσο πολύ να σου πω όσα νιώθω, αλλά δεν τολμάω, γιατί φοβάμαι πως εσύ δε θ’ ανοιχτείς.

Σε ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και κάθε μέρα που περνάει αυτό δυναμώνει. Δυναμώνει και φοβάμαι μήπως μ’ αφήσεις. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, δε λένε; Δε θέλω να συμβεί αυτό σε εμάς. Αν συμβεί, δεν ξέρω τι θα γίνει. Να το θυμάσαι. Μου είχες πει πως είμαι ό,τι καλύτερο σου ‘χει συμβεί. Θέλω πολύ να το πιστέψω, να είμαι η μία και μοναδική στην καρδιά σου. Αυτή που δε θα ξεχάσεις ποτέ, ό,τι και αν γίνει. Πέρασα και περνάω τόσα πολλά μαζί σου που σίγουρα θα μείνεις στην καρδιά μου. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Δεν έχω ερωτευτεί άλλη φορά. Δε φοβήθηκα ποτέ ξανά μη χάσω άνθρωπο. Πρωτόγνωρα συναισθήματα για εμένα όλα αυτά.

Μπορείς να είσαι εσύ αυτός; Αυτός που θα με αγαπήσει με όλη του την καρδιά; Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να σου πω όσα πραγματικά νιώθω. Σ’ αγάπησα κι αγάπη δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις πίσω. Σε ερωτεύτηκα. Ο έρωτας σε κάνει να νιώθεις ότι καίγεσαι, πως θες να δεις τον άλλον απεγνωσμένα, να φωνάξεις πόσο πολύ τον θες. Κι εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να φωνάξω πως καίγομαι για σένα. Κρατά το αυτό.