anastasia1525

Κυριακή απόγευμα. Έχεις μόλις γυρίσει από ένα λουκούλλειο γεύμα στο πατρικό σου κι αράζεις στον καναπέ. Κάτι σε απασχολεί και το σκέφτεσαι ξανά και ξανά. «Ρε μπας κι έχουν δίκιο;». Μήπως τελικά δεν είναι τόσο τραγικό όσο πιστεύεις; Η παρέα σου επιμένει πως στην εποχή των social media αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, εσύ όμως συνεχίζεις να το κοροϊδεύεις. Ώσπου τελικά πιάνεις το κινητό, πατάς το κουμπί των apps και ξεκινάς την αναζήτηση.

Δοκιμάζεις με την πρώτη συναφή λέξη που σου έρχεται στο μυαλό και σε ελάχιστα νανοδευτερόλεπτα ένα κατεβατό από dating apps κατακλύζει την οθόνη. Σοκάρεσαι απ’ την πληθώρα και κατεβάζεις μία στην τύχη που νομίζεις ότι φαίνεται σοβαρή. Σε λίγα λεπτά ξεκινάει η εύρεση του άλλου σου μισού. Μόλις ολοκληρωθεί το download, σου ζητάει να συμπληρώσεις δύο-τρία βασικά στοιχεία, προτού προχωρήσεις στη συνολική συμπλήρωση του προφίλ σου· να σκεφτείς ένα πιασάρικο, μη κοινότυπο ψευδώνυμο, να βάλεις μια φωτογραφία σου που να σε κολακεύει και φυσικά να επιλέξεις το φύλο σου. Και κάπου εκεί ξεκινάει το μαρτύριο σου.

Αν επιλέξεις την επιλογή «γυναίκα», με μαθηματική ακρίβεια και χωρίς περιθώριο στατιστικού λάθους, μέσα στα επόμενα 8 δευτερόλεπτα θα λάβεις: 4 μηνύματα “gia sou kokla”, 7 μηνύματα από κυρίους που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κάνει φαντάροι με τον πατέρα σου ή να είναι κι ακόμα μεγαλύτεροι, 2 μηνύματα από ανήλικους –έστω κι αν εσύ έχεις περάσει την εφηβεία πάνω από μια δεκαετία πριν–, 11 καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου, τα περισσότερα συνοδευόμενα κι από φωτογραφικές αποδείξεις πως ο κάτοχός τους είναι –στην καλύτερη περίπτωση– επιβήτορας και 2 που ευτυχώς δεν εμπίπτουν σε καμία απ’ τις ανωτέρω κατηγορίες κι απλώς σε καλωσορίζουν στην παρέα και σε ρωτάνε το όνομα και την ηλικία σου.

Αποφασίζεις, λοιπόν, να ξεκινήσεις να συνομιλείς με τους δύο τελευταίους. Χωρίς μεγάλη επιτυχία βέβαια, μιας και βομβαρδίζεσαι με ρυθμούς πυροβόλου απ’ το δεύτερο κύμα καρχαριών που μύρισε νέο αίμα στα λημέρια. Για κάθε ένα μήνυμα που στέλνεις σε κάποιον, λαμβάνεις άλλα 15 που ζητούν την προσοχή σου ή έστω σε αποσυντονίζουν. Και να σημειώσουμε εδώ πως ακόμα δεν έχεις προλάβει να συμπληρώσεις τα στοιχεία στο προφίλ σου.

Μισή ώρα αργότερα, κι αφού έχεις λάβει περίπου 200 μηνύματα με κάθε λογής περιεχόμενο, κι αφού έχεις απαντήσει σε ελάχιστα από αυτά, μιας και δεν προλαβαίνεις περισσότερα κι αφού έχεις γράψει όνομα, ηλικία, πού μένεις, με τι ασχολείσαι καμιά τριανταριά φορές, παίρνεις τη μεγάλη απόφαση. Αφού δεν πρόκειται να σε αφήσουν στην ησυχία σου να φλερτάρεις και να βρεις το έτερον ήμισύ σου ανάμεσα στα χιλιάδες προφίλ εκεί μέσα, σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που κατέβασες την εφαρμογή, την κλείνεις και με συνοπτικές διαδικασίες την πετάς στον κάλαθο τον αχρήστων.

Στην περίπτωση δε που είσαι αγοράκι –και για το σκοπό του άρθρου δεν ανήκεις στην κατηγορία που μπαίνεις σε τέτοιες εφαρμογές για την καυλάντα, αλλά όντως ελπίζεις πως εκεί μέσα βρίσκεται η γυναίκα των ονείρων σου– το παραπάνω σκηνικό έχει και σε σένα εφαρμογή. Εσύ καλέ μου αναγνώστη, που πας με το σταυρό στο χέρι και προσπαθείς να κερδίσεις το ταίρι σου ήρεμα και όμορφα και μπράβο σου, το έχεις χάσει το κορμί πατριώτη. Γιατί η δόλια η κοπελιά που –πίστεψέ με– εσένα θέλει να γνωρίσει, εσένα γυρεύει κι αναζητά, πέφτοντας σε όλους τους προαναφερθέντες πέφτουλες, τρομάζει, φρικάρει, πολλές φορές αηδιάζει κιόλας, και τελικά καταλήγει να διαγράψει το προφίλ της, να απεγκαταστήσει την εφαρμογή και να ξεχάσει δια παντός την ύπαρξή της, κλείνοντας δυστυχώς την πόρτα και σε σένα που απλώς ήσουν άτυχος που την πρόλαβαν οι γυπαετοί.

Χωρίς να υπονοηθεί πως τέτοιες εφαρμογές είναι καθαρά και μόνο για να βρεις σεξουαλικό παρτενέρ, οι πιθανότητες να βρεις τον έρωτα της ζωής σου εκεί μέσα είναι ελάχιστες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν και πλέον είναι μαζί ευτυχισμένα μέσα από ένα chat room. Το θέμα είναι να μην το βάλεις κάτω και να θυμάσαι πως εκεί έξω σε περιμένει ο έρωτας σου· αν θα τον συναντήσεις πρώτα σε ηλεκτρονική μορφή, μικρή σημασία έχει.

Οφείλεις, λοιπόν, να είσαι πλήρως ενημερωμένος για το πώς λειτουργούν οι εν λόγω εφαρμογές και να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσεις. Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες κι απογοητευθείς, αλλά μη στερήσεις και από κάποιον την ευκαιρία να σε γνωρίσει έχοντας απηυδύσει με τη ματαιότητα των υπόλοιπων γνωριμιών.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!