pillow2714

Φτιάχνεις μαλλί και φοράς το καλύτερο απ’ τα χαμόγελά σου. Το μοστράρεις καλά όπου σταθείς γιατί είναι το κλειδί σου για να ανοίγεις πόρτες. Σε έχει ωφελήσει πολύ στα ερωτικά σου, αλλά συχνά εφαρμόζεται και στο επαγγελματικό σου περιβάλλον –έτσι μωρέ για να σπάσει λίγο ο πάγος. Δε φταις εσύ, είναι που ταιριάζει γάντι με όλα σου τα έξυπνα κομπλιμέντα κι εκείνες τις αβρότητες που μαλακώνουν και τον πιο αυστηρό κι απόμακρο συνομιλητή.

Θα χρησιμοποιήσεις γλυκές κουβέντες και τους καλούς σου τρόπους, θα επαινέσεις όποιον έχεις απέναντί σου και θα κάνεις και την πιο κλισέ ατάκα να ακουστεί σαν κελάηδισμα από τα χείλη σου. Θα επισημάνεις μια καλή επιλογή, θα προσέξεις μια αλλαγή και θα κολακέψεις τον άλλο αβίαστα και φυσικά. Μοιάζεις να είσαι προγραμματισμένος να λες όσα οι άλλοι θέλουν να ακούσουν για να νιώσουν καλά, όμως την ίδια στιγμή νιώθεις κι εσύ όμορφα με την οικειότητα που γρήγορα δημιουργείται. Βρε, πώς δεν το είδα νωρίτερα; Εδώ έχουμε έναν φλερτάκια!

Εσύ δεν είσαι τεντιμπόης, αν κι ο τίτλος έχει κάτι το αστείο και χαριτωμένο που ίσως να σου ταίριαζε. Ούτε και «παίχτης» είσαι, παρότι σ’ αρέσει σαν χαρακτηρισμός γιατί έχει και μια γοητεία. Εσύ, φίλε μου, είσαι φλερτάκιας. Ένας αξιαγάπητος και συχνά αθώος φλερτάκιας. Βλέπεις, ξέρω πως δεν αποσκοπείς στο να κλέψεις καρδιές ή να πληγώσεις κάποιον που δάγκωσε τη λαμαρίνα με τα γλυκόλογά σου. Ο πραγματικός στόχος σου είναι να κάνεις τους γύρω σου να νιώσουν θελκτικοί και ωραίοι, να τους κάνεις να αποπνέουν τον ίδιο ερωτισμό που αποπνέεις κι εσύ. Οι προθέσεις σου –τουλάχιστον τις περισσότερες φορές– είναι αγνές και άδολες.

Πιθανότατα να φλερτάρεις με την ίδια φυσικότητα που λες το όνομά σου κι ενδεχομένως να μην κάνεις κάτι παραπάνω από το να γλυκομιλάς στους άλλους. Μπορεί κάλλιστα να μην καταλαβαίνεις καν πως αυτό που κάνεις -όταν το κάνεις- είναι φλερτ. Στον δικό σου κόσμο, έτσι εκφράζεται η φιλικότητα, η ευγένεια και αυτό αντιλαμβάνεσαι ως κοινωνικοποίηση γενικότερα. Οι γύρω σου σε συμπαθούν και αρέσκονται στους καλούς σου τρόπους και τις όμορφες λέξεις σου κι εσύ απολαμβάνεις όλη αυτή τη θέρμη που σου επιστρέφουν. Ίσως βέβαια να το απολαμβάνετε αμφότεροι κατιτίς περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε κι αυτό πολύ λογικά ενοχλεί τους συντρόφους σου.

Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αντιλήφθηκες πως αυτοί με τους οποίους σχετίζεσαι έχουν ένα κοινό: τη ζήλια. Θα ορκιζόσουν πως δεν έχεις ιδέα πώς μαζεύεις τους ζηλιάρηδες, αλλά με τον καιρό δε γίνεται να μην αντιλήφθηκες πως μάλλον εσύ είσαι ο κοινός παρονομαστής κι όχι η ζήλια τους. Δεν υπάρχει λόγος να το αρνείσαι. Άθελά σου τους πυροδοτείς την ανασφάλεια! Πού να φανταστούν κι αυτοί οι έρμοι πως όταν κομπλιμεντάρεις κάποιον άλλο δεν πρόκειται για πραγματικό ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά για τη δική σου κοινωνική προσέγγιση; Πώς να καταλάβουν πως ακόμα κι αν δεν αποσκοπείς να «ρίξεις» τον άλλον φλερτάρεις; Εδώ καλά-καλά ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεσαι!

Είσαι ένας απλός φλερτάκιας, χωρίς σαφώς να το υποτιμώ. Δεν είναι δα και εύκολο χόμπι το φλερτ! Πολλοί θα ήθελαν να σου μοιάσουν κι εσύ πολύ θα ήθελες να τους δείξεις πώς γίνεται, όμως είναι ένα ταλέντο. Ταλέντο που εξασκείς μάλλον απ’ όταν είπες τις πρώτες σου λέξεις. Απ’ όταν κατάλαβες πως ο πιο γρήγορος δρόμος για ένα επιπλέον γλύκισμα ήταν να πεις στη μαμά σου και στις φίλες της πόσο όμορφες είναι. Ίσως έτσι να τυπώθηκε στο υποσυνείδητό σου πως αυτό είναι το φυσιολογικό, πως έτσι είστε όλοι ευτυχισμένοι.

Όμως, όσο χρήσιμο κι αν είναι το ταλέντο σου όταν είσαι single, τόσο δύσκολο είναι για τον εκάστοτε σύντροφό σου να το διαχειριστεί. Απαιτεί πολλή εμπιστοσύνη και καλή διάθεση, καθώς και μεγάλα αποθέματα υπομονής και χιούμορ. Βαθιά μέσα σου ξέρεις πως για να κάνεις το ταίρι σου να νιώσει ξεχωριστό στη ζωή σου, θα πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Θα πρέπει να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου, να είσαι ειλικρινής, να του διώξεις τους φόβους και τις ανασφάλειες που του ξυπνάει η κοινωνικότητά σου. Κι άλλοτε τα καταφέρνεις, άλλοτε όχι. Ενίοτε η προσπάθειές σας πάνε στράφι γιατί μπορεί να φλέρταρες λίγο παραπάνω ή γιατί μπορεί κι ο άλλος να μη δύναται πια να το κουμαντάρει.

Θα νόμιζε κανείς πως οι σχέσεις για σένα είναι πιο εύκολες, αλλά I see you. Έχεις κι εσύ τις δικές σου δυσκολίες κι ας μην τις ομολογείς από φόβο μη σε πάρουν στο ψιλό. Άλλωστε έχεις πια συνηθίσει να υπονομεύουν τα δικά σου προβλήματα στον έρωτα γιατί «έλα μωρέ, εσύ μπορείς να ρίξεις όποιον/α θες». Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ακόμα και έναν φλερτάκια η απόρριψη τον πονάει το ίδιο με τους υπόλοιπους. Μη φοβάσαι όμως, δε θα προδώσω το μυστικό σου. Θα τους αφήσουμε να νομίζουν ο,τι θέλουν κι εσύ συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου. Συνέχισε να κάνεις τον κόσμο χαρούμενο με τα κομπλιμέντα σου!

Συντάκτης: Σουζάνα Ντεζούκι
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!