erfudgvaedfhgz

Φήμες λένε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Κι εν μέρει μπορεί και να ισχύει. Βέβαια είναι πιο πιθανό η ρουτίνα να σκοτώνει τον έρωτα αλλά εμείς μάθαμε να τα ρίχνουμε όλα στον γάμο λες και μας έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να παντρευτούμε. Τους περισσότερους τουλάχιστον. Αν κάτι βλάπτει τον έρωτα αυτό είναι το γεγονός πως θεωρείς τον άλλον δεδομένο. Κτήμα σου ή κεκτημένο που σου ανήκει και ό, τι κι αν γίνει θα είναι εκεί.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και μετά από μια σύσκεψη που κάναμε οι -#έχουμεπεράσειόλεςτιςφάσεις- έγγαμοι σας παραθέτουμε 10 τρόπους για να προσπαθείτε να μη γίνετε το κλασικό ρουτινιασμένο παντρεμένο ζευγάρι που όλοι αναθεματίζουμε:

 

1. Φλερτάρετε

Δεν έχει σημασία αν είστε μαζί ένα, πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Σημασία έχει να κάνετε ο ένας τον άλλον να νιώθει πως ακόμη δεν έχει χαθεί εκείνη η αρχική διάθεση για εντυπωσιασμό. Είτε αυτό έχει να κάνει με λόγια είτε με πράξεις.

 

2. Talk to me

Όχι για τους λογαριασμούς ή το super market. Μιλήστε για χαζά, κουτσoμπολέψτε για ακόμη πιο χαζά. Διηθηθείτε ιστορίες από παλιά σαν να μη το έχετε ξανακάνει. Δείτε το μεταξύ σας πιο φρέσκα. Περιγελάστε ο ένας τον άλλον χωρίς υποψίες και καχυποψίες.

 

3. Μένουμε πάντα παιδιά

Με ό, τι παιχνίδι περνάει απ’ το μυαλό σας, φυσικό ή πνευματικό. Παίξτε σαν μικρά παιδιά, γαργαληθείτε, γελάστε, αστειευτείτε έχοντας στο μυαλό σας ότι ο έρωτας θέλει μόνιμη εγρήγορση. «Κοιλιές» κάνουνε όλες οι σχέσεις. Σημασία έχει να αντιμετωπίζονται με αμοιβαίο ενδιαφέρον.

 

4. Το νέο είναι ωραίο

Να μαθαίνετε νέα πράγματα, να αποκτάτε καινούργια ενδιαφέροντα ή να αναζωπυρώνετε τα παλιά. Η ενίσχυση των προσωπικών ενδιαφερόντων μας -ακόμη κι αν διαφέρουν ως προς τα γούστα- μπορούν να φέρουν στο προσκήνιο νέα θέματα συζήτησης. Και σε συζητήσεις που μιλάμε για κάτι που μας αρέσει, που μας ενθουσιάζει ή και μας εξιτάρει το πάθος περισσεύει. Αντλούμε προσωπική ευχαρίστηση κι αυτό θα βγαίνει προς τα έξω.

 

5. Έξω οι λύπες κι οι καημοί

Να μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις και τα στενάχωρα συναισθήματα να ριζώνουν. Γιατί τα ποτίζετε με εγωισμό κι αυτού του είδους η «υγρασία» φέρνει «μούχλα». Να μιλάτε. Για ό,τι σας ενοχλεί να μιλάτε άμεσα. Κανείς δε θίχτηκε από το ενδιαφέρον και όλοι επιζήσαμε από την κριτική. Μεγάλα παιδιά -υποτίθεται- ότι είμαστε.

 

6. Τα παιδιά ποτέ δεν είναι δικαιολογία

Αν έχετε παιδιά να μην τα βλέπετε σαν εμπόδιο του αυθορμητισμού σας και των ερωτικών περιπτύξεων. Όταν προσπαθείτε να βρεθείτε οι δυο σας -για οποιονδήποτε λόγο- και σας δυσκολεύει η παρουσία των λατρεμένων σας τέκνων να το σκέφτεστε σαν μυστικό ραντεβού. Όπως παλιά.

 

7. Μην καταπιέζεστε

Αν παραδείγματος χάριν,,ο ένας ακούει ροκ κι ο άλλος κλαρίνα μπορείτε κάλλιστα να τα ακούσετε ο καθένας μόνος του. Σίγουρα κάτι κοινό θα σας αρέσει οπότε και θα το προτιμάτε όταν είστε μαζί. Δεν είναι απαραίτητο να σας αρέσουν τα ίδια πράγματα. Κι όχι δε χρειάζεται να τα κάνετε όλα μαζί. Θα ήταν εξαιρετικά βαρετό, άλλωστε.

 

8. Θυμάστε γιατί ερωτευτήκατε;

Πόσο σας άρεσαν τα χέρια της και πόσο φωτεινά είναι τα μάτια του στον ήλιο! Να λέτε και καμιά καλή κουβέντα δε θα σας πέσουν τα μούτρα. Όσο χρήσιμο είναι να λύνουμε τις παρεξηγήσεις όσο πι άμεσα γίνεται άλλο τόσο αναζωογονητικό είναι να λέμε και τα καλά μεταξύ μας. Πόσο του πάει έτσι το μαλλί και τι χείλη είναι αυτά! Και οι φιλοφρονήσεις -όταν είναι πραγματικές- ανεβάζουν τη λίμπιντο. Win-win δηλαδή ,εάν συνεννοούμαστε.

 

9. Μιζέρια

Συναίσθημα ύπουλο, τραγικό και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία. Και τη δική σας αλλά και της σχέσης σας. Δεν πηγαίνουν μόνο σε σας τα πράγματα στραβά -κάποιες φορές- αλλά και σε κατομμύρια άλλους. Δεν ανακαλύψατε την πυρίτιδα θα σας απογοητεύσω. Κάντε μια άτυπη συμφωνία πως ακόμη κι όταν διαφωνείτε για κάτι θα συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε και τέλος. Ούτε νιαουρίσματα ούτε μουρμούρα.

 

10. Μες στα σεντόνια

Δεν είναι καταναγκαστικό έργο η επαφή κι ο έρωτας στον γάμο. Δηλαδή μην υπερβάλλουμε. Ποιο το νόημα του γάμου χωρίς ερωτικές περιπτύξεις; Συμφωνώ δε θα είναι πάντα παθιασμένο ή ρομαντικό, ούτε εκρηκτικό ή ανεπανάληπτο. Θα εναλλάσσεται κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η χούντα του πονοκεφάλου και της ασπιρίνης δε θα περάσει. Όλοι έχουμε προβλήματα και άγχη. Ας το δούμε σαν φάρμακο στην τελική. Ας πούμε ότι κάνουμε εξαέρωση στα καλοριφέρ. Δηλαδή ας συνέλθουμε να βρούμε το φως μας.

 

Οι παντρεμένοι δεν έχουν απλώς ψυχή. Έχουν και ψυχικά αποθέματα. Γιατί αποφάσισαν να εκτεθούν στον υπέρτατο βαθμό σε έναν άλλο άνθρωπο που μέχρι πριν από λίγο ή πολύ καιρό ήταν ξένος. Και δεν είναι εύκολο πράγμα να μένεις χωρίς πανοπλία ή μάσκα. Τη μαγική στιγμή που θα καταλάβεις ότι ο άνθρωπός σου είναι στην ίδια ομάδα με σένα κι όχι στην αντίπαλη τότε έχουν λυθεί τα μισά σας προβλήματα.

Συντάκτης: Σοφία Σοφιανίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Για όλα όσα θέλεις να αποτυπώσεις, να κρατήσεις, σου έχουμε κάτι μοναδικό.

Γιατί τα καλοκαίρια, χειμώνες, αναμνήσεις που θα σας βρουν μαζί, αξίζουν να γραφτούν στο πιο όμορφο σημειωματάριο.