Στρουθοκαμηλισμός, τέλος, καλά μου παιδιά! Ώρα να πιαστούμε χέρι-χέρι και να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο καθώς εξετάζουμε τους παρορμητισμούς του παρελθόντος -γιατί, ω, ναι, τις έχουμε κάνει τις χαζομάρες μας και ώρα να αρχίσουμε να μαζεύουμε ό,τι έχει μείνει ζωντανό από τις ελπίδες μας για να το σώσουμε. Και αν νομίζετε ότι τα λέω τραγικά, καθίστε να το ζήσετε κιόλας. Μην πω για τις σχέσεις μας. Αεροπλάνο σε κενά αέρος. Είναι το ξερό μας το κεφάλι, είναι και το πείσμα μας. Ε, θέλετε και άλλα; Άντε, επειδή χλωμιάσατε, να σας πως ότι στο τέλος της εβδομάδας θα βγάλουμε το κεφάλι από το πηγάδι και θα πάρουμε μία ανάσα. Να μη με λέτε και απαισιόδοξο άτομο, δηλαδή!

Κριός

Ετοιμάσου για μία εβδομάδα που θα σου βγάλει το λάδι, Κριαράκι μου, αρχίζοντας από το να βάλεις κάτω τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος, να τα μετρήσεις και να κάνεις την καρδιά σου πέτρα να γίνεις πιο διαλλακτικός και να τα διορθώσεις. Αυτά έχει η ωριμότητα βλέπεις. Τώρα τι, να σου πω το αυτονόητο ότι δεν πρέπει να είσαι γλωσσάς όταν μιλάς και επικοινωνείς με το περιβάλλον σου; Αν και το ξέρεις, άντε, να σου το πω, όπως να σου πω ότι τους ξεροκέφαλους δεν τους συμπάθησε κανείς, οπότε πάρε τα μέτρα σου όταν φίλοι, σύντροφος, συνεργάτες εκφέρουν γνώμη. Μη γίνεσαι τύραννος! Κάνε υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν φερθείς έξυπνα θα ανταμειφθείς.

Ταύρος

Η αλήθεια είναι πως η είσοδος του Ερμή στο Ζώδιό σου θα σε κάνει πιο εύστροφο, Ταυράκι μου, η γλώσσα σου θα τρέχει ροδάνι αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να το παίξεις πολύ τσαμπουκάς στο περιβάλλον σου και να σου γυρίσεις μπούμεραγκ. Είπαμε να φτιάξεις την επικοινωνία σου, όχι να μας βγεις η Μάρω Κοντού στη γνωστή ταινία και να λες σε όλους “Σκάσε, Αντωνάκη”! Και αν σου βάλουν χέρι,  κυρίως το ταίρι σου, θα θιχτείς κιόλας. Ήρωας αυτός που είναι δίπλα σου, σου το λέω. Γιατί; Μα του ψήνεις το ψάρι στα χείλη και βγάζεις και γλώσσα! Αντί να χαλάς την εικόνα σου, γιατί δεν ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου; Τουλάχιστον εκεί θα έχεις και τα τυχερά σου.

Δίδυμος

Εγώ δεν είμαι κυκλοθυμικός, θα πεις αυτή την εβδομάδα, Διδυμάκι μου, και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με τα αστεία σου. Πριν κατεβάσεις μούτρα να σου πω ότι θα είσαι μέσα στη μίρλα, τη μελαγχολία και την εσωστρέφεια, και αφού δεν θα ξέρεις το λόγο, φαντάζεσαι πως κανείς δε θα έχει το κουράγιο να μείνει μαζί σου για πάνω από μισή ώρα. Έχεις και κάτι επισκέψεις από ανθρώπους και αναμνήσεις από το παρελθόν και έδεσε το σιρόπι. Έχεις δουλειά να κάνεις, αλλά αν καθίσεις φρόνιμος και δεν υποκύψεις στους καυγάδες που σου προσφέρουν, αν δεν κάνεις του κεφαλιού σου και γίνεις λίγο πιο σκεπτικός με τους ανθρώπους γύρω σου, ίσως γλιτώσεις λίγη απ’ την αίγλη σου.

Καρκίνος

Και ενώ θα σου έλεγα να πανηγυρίσεις που επιτέλους σταματάς την καλογηρική και βγαίνεις έξω να δεις το φως του ήλιου, Καρκινάκι μου, κάπου εκεί στην πόρτα θα σε σταματήσω και θα σου πω το εξής. Ναι, να κοινωνικοποιηθείς, ναι ανοίξεις το στοματάκι σου και να πεις μία κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι ανάγκη να ξινίζεις τα μούτρα σου κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί σου; Τι έχουμε πει, ότι πιάνουμε πιο πολλές μύγες με το μέλι παρά το ξίδι; Πως θα πείσεις το περιβάλλον σου να σου συμπαρασταθεί στα σχέδιά σου; Με αυτή τη μούρη; Δεν θα τα καταφέρεις, στο λέω. Το ξέρω ότι έχεις ανασφάλειες, αλλά λάθος τρόπο διάλεξες να τις εξωτερικεύσεις. Θάλασσα θα τα κάνεις.

Λέων

Το τραβάς και εσύ το ζόρι σου με τα επαγγελματικά σου, και σε νιώθω, Λιονταράκι μου, αλλά αν κρατήσεις την ψυχραιμία σου θα βγεις κερδισμένος από την όλη κατάσταση. Στο κάτω κάτω δε σου λείπει ο ρεαλισμός και η ορθή σκέψη για να πεις ότι δεν έχεις τα φόντα να τα καταφέρεις. Μόνο μη το παίξεις Μαρία Αντουανέτα και αρχίσεις τις απαιτήσεις γιατί και στραβά θα σε κοιτάξουν, και θα μείνεις με το όνειρο στο χέρι. Πάρε τα χάπια σου και κάνε υπομονή μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπου θα ξαναβρείς την ισορροπία σου, γιατί ξέχασα να σου πω ότι ούτε στα προσωπικά σου θα περάσεις μέλι γάλα. Σε αποτελείωσα, ε;

Παρθένος

Εσύ, πάλι, Παρθενάκι μου, δεν ξέρω ποιον έχεις πληρώσει και η εβδομάδα σου θα τσουλήσει σαν πατίνι πάνω στον πάγο, αλλά μπράβο σου και μη δίνεις σημασία στο ότι ζηλεύουμε. Ανακάλυψες ότι υπάρχει ζωή και έξω από τους τοίχους του σπιτιού και του γραφείου, άσε που είναι και Άνοιξη, έφτιαξε ο καιρός και σου ήρθε η όρεξη για smoothies, και τσουπ θα ξεπορτίσεις να δεις τους φίλους και την οικογένειά σου. Άσε που θα έχεις στο χέρι τις λύσεις που χρειάζεσαι σε οικονομικά θέματα ή θέματα εκπαίδευσης. Ε, να σου πω ότι παίζει και ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Βέβαια το ερώτημα είναι, αν φορτώσεις τις υποχρεώσεις σου στον κόκορα, τι πανικό θα βρεις όταν προσγειωθείς στη Γη;

Ζυγός

Ο γείτονας Παρθένος το έχει ρίξει στο σορολόπ και εσύ είπες να αρχίσεις να κοιτάς τους τοίχους του σπιτιού να δεις αν θέλουν βάψιμο, Ζυγάκι μου. Τι μούτρα είναι αυτά; Προς τι η καχυποψία για την ανθρωπότητα, η κακοδιαθεσία και το δράμα της Επιδαύρου; Εντάξει, δε λέω, οι σχέσεις σου είναι σαν κατάβαση από λόφο χωρίς φρένα, αλλά και πάλι. Ο Ζυγός είσαι! Που είναι η αισιοδοξία σου; Μη σκέφτεσαι ότι με τον σύντροφό σου πολεμάτε για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, και αντί να δίνεις αφορμές για καυγάδες, χαλάρωσε και κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις. Είσαι ταλέντο σε αυτό. Άντε, να σου πω και κάτι καλό. Οι οικονομικές σου υποθέσεις θα είναι σούπερ! Να ηρεμήσεις λίγο και εσύ.

Σκορπιός

Χαμογέλα, βρε, τι σου ζητάμε; Ναι, βεβαίως το ξέρω ότι δε βρίσκεις ηρεμία όσον αφορά τις σχέσεις σου, Σκορπιδάκι μου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις λόγους να χαρείς στα επαγγελματικά σου. Αν μου πεις ότι δεν χαίρεσαι λες ψέματα. Δεν ξέρω εγώ, νομίζεις, τι καημό έχεις πάνω στο θέμα; Δείξε πόσο σοβαρός άνθρωπος είσαι και προσπάθησε να αποκομίσεις τα καλύτερα από τις συζητήσεις και τις προτάσεις που θα σου γίνουν. Και είπαμε να δείξεις σοβαρότητα, όχι να χαμηλώνεις το κεφάλι και να λες ναι σε όλα μόνο και μόνο για να αρέσεις σε κάποιους. Από πού και ως που να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο; Με αυτά και με αυτά, είδες τελικά ότι τις σχέσεις σου θα είναι παιχνιδάκι;

Τοξότης

Τι έγινε, Τοξοτάκι μου; Παραχαλάρωσες και τώρα οι υποχρεώσεις σου έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα ασιδέρωτά μου; Εμ, αυτά έχει η διασκέδαση και η ντόλτσε βίτα. Ευτυχώ, όμως, ο Ερμής από τον Ταύρο θα σου σφίξουν τα λουριά και θα σοβαρευτείς τόσο όσο χρειάζεται για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Που πρέπει να προσέξεις; Στο ότι σε μερικά θέματα κάνει την τριχιά παλαμάρι και μία κουβέντα που μπορεί να έχεις με ένα άτομο από το περιβάλλον σου, εσύ να το κάνεις Μεσανατολικό ζήτημα. Μήπως να έπινες καμία μπυρίτσα, να το φιλοσοφούσες το θέμα και, με όλο το σεβασμό, να έβλεπες πόσο υπερβολικός είσαι; Κρίμα είναι να χαλάσουν οι καρδιές σας. Ε, τι λες;

Αιγόκερως

Εδώ μιλάμε για μετάλλαξη, όχι απλά για αλλαγή επάνω σου αυτή την εβδομάδα, Αιγοκεράκι μου. Μάλλον η επίδραση του αμίλητου νερού πέρασε και δε βάζεις γλώσσα μέσα σου. Εμ, με τόσο που καταπιέζεις τον εαυτό σου πώς να μη θες να ξεσκάσεις τώρα, να διασκεδάσεις και να πεις και μια κουβέντα παραπάνω; Που μεταξύ μας, καλά θα κάνεις να κάνεις όλα τα υπόλοιπα εκτός του να χάσεις το μέτρο και να λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Δε θες να χαλάσεις την εικόνα που έχεις προς τα έξω, θες; Επίσης να μην παρασυρθείς και βγει ο δικτάτορας από μέσα σου. Σου εγγυώμαι ότι η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου. Απλά, πέρνα καλά, αλλά φρόνιμα!

Υδροχόος

Ξαφνικά ανακάλυψες τη θαλπωρή της οικογένειας, Υδροχοάκι μου. Όχι ότι είσαι ακατάδεκτος, αλλά να, περνάς πιο καλά στην ησυχία σου, και γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση που αυτή την εβδομάδα δεν ξεκολλάς από δίπλα τους. Ως εδώ καλά, και αντί να σε ενοχλούν αυτοί, ο μεγάλος ενόχλας θα γίνεις εσύ. Πως αλλάζουν τα πράγματα, ε; Για να μην αρχίσουν όλοι να παρακαλούν να τους αδειάσεις τη γωνιά, θυμήσου ότι είσαι ένα ανεξάρτητο πλάσμα και μη γίνεσαι γκρινιάρης και φοβικός. Μου αρέσει που κοροϊδεύεις τον Καρκίνο, τρομάρα σου. Να είσαι όσο πιο νορμαλ μπορείς, αν μπορείς, δηλαδή και άσε τα πείσματα. Αν σου δώσουν μία συμβουλή, για το καλό σου είναι. Άκου την.

Ιχθύς

Πίεση από εδώ, πίεση από εκεί, θύμωσες, Ψαράκι μου, και ύψωσες το ανάστημά σου. Αυτή την εβδομάδα θα το ρίξω έξω, σκέφτηκες και καλά έκανες που το σκέφτηκες. Άντε να το κάνεις και πράξη, τώρα. Πάρε τηλέφωνο όποιον φίλο η ξεχασμένο συγγενή έχεις να δεις εδώ και καιρό και τράβα να τα πείτε. Άσε που θα προκύψει και βοήθεια στα θέματά σου εκεί που δεν το περιμένεις. Και κουτσομπολιό, και χείρα βοηθείας. Α, όσον αφορά το κουτσομπολιό. Επειδή είσαι αφηρημένος και καμιά φορά ακούς άλλα αντί άλλων, πρόσεχε τι πληροφορίες μεταφέρεις σε άλλους γιατί η εβδομάδα σου προβλέπω να καταλήγει σε αγώνα δρόμου να βρεις καταφύγιο να σωθείς.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη