Ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Τοξότη και τα ερωτικά μπερδέματα δίνουν και παίρνουν.

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό κι ιδού το ερώτημα, έρωτας ή πόλεμος.

 

Κριός

Κριέ μου, σαν σε σταυροδρόμι στη μέση του πουθενά.  Και πού να πας, δεξιά ή αριστερά. Μπροστά ή πίσω. Από τη μία ευκαιρίες και καινούργιες καταστάσεις σε προκαλούν. Από την άλλη ένα παρελθόν που σου χτυπάει την πόρτα. Πολύ θες να του ανοίξεις και να απαντήσεις στο τι θα γινόταν αν.

Το δίλλημα μεγάλο, δε διαφωνώ. Να σου θυμίσω, όμως, λίγο και τον όρο «τελειωμένες καταστάσεις». Άσε λοιπόν τις αποφάσεις εν βρασμώ με βάση τον εγωισμό σου. Ψηφίζω να κοιτάξεις μπροστά.

PillowFight: Διδυμάκι.

Goodnight: Ζυγός, Υδροχόος.

 

Ταύρος

Ταυράκι μου, ναι μεν αλλά. Είσαι λίγο σε φάση «μη με πιέζεις και πολύ και κράτα αποστάσεις ασφαλείας».  Είσαι λίγο «θα τα κάνω όλα θα τα ζήσω όλα». Είσαι κάπως «αυτή η ψυχή που είχα κάποτε λες να ήτανε ο έρωτας της ζωής μου, τα παρατάω όλα να πάω να τη βρω». Κοινώς έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα.

Ταυράκι, εσύ που είσαι και βασιλιάς του διαλογισμού, μάλλον είναι αυτή η στιγμή στη ζωή σου που πραγματικά τον έχεις ανάγκη. Τα συμπεράσματα μπορεί να είναι δύσκολα, μπορεί να έρθει νέα τάξη πραγμάτων, αλλά κάποια πράγματα είναι και μονόδρομος.  C’est la vie, φίλε μου.

PillowFight: Ζυγός.

Goodnight: Τοξότης.

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, κάνεις comeback.  Τα πάνω-κάτω και τα κάτω-πάνω θα φέρεις πάλι.

Ξέρω δε φταις, είναι κι αυτός ο άλλος σου εαυτός. Διαλογίστηκες και το φιλοσόφησες. Ξεστόμισες ακόμη και βαρυσήμαντες δηλώσεις τύπου «καλύτερα μόνος» κι ιστορίες τέτοιες.

Και πάνω που ψιλοξεγέλασες, δε λέω, να και ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία στους Ιχθύες. Που θα πει, οι προβληματισμοί σου επανέρχονται στο «δεν ξέρω σε ποια αγκαλιά να πρωτοκουρνιάσω». Αρέσεις, παιδί μου, αρέσεις, πώς να το κάνουμε.

PillowFight: Σκορπιός, Ιχθύς.

Goodnight: Αιγόκερως.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, έτοιμο για όλα. Η φάση είναι «πού να γύρω το κορμί μου» και για την ακρίβεια «πού να πρωτογύρω το κορμί μου».

Οι ευκαιρίες πολλές, η διάθεση ακόμη περισσότερη. Είτε μια ωραία περιπέτεια να έχουμε να λέμε είτε μια ιστορία αγάπης να έχουμε να κλαίμε, δε σε νοιάζει.

Είσαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα. Keep going, αυτό είναι το δυνατό σου χαρτί γιατί έτσι βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις ανασφάλειές σου.

Άλλωστε λένε αν δε σε απασχολεί πού πας, σημαίνει πως είσαι στο σωστό δρόμο.

PillowFight: Ταύρος.

Goodnight: Κριός, Λέων.

 

Λέων

Λιονταράκι μου, χειροκροτήστε με, θαυμάστε με. Πρόσωπα παρόντα και παρελθόντα πάνε κι έρχονται. Όλα αυτά σαφώς και σου δίνουν την αυτοεπιβεβαίωση που σαφώς και δε σου λείπει.

Στάσου λοιπόν στα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν και δέξου αυτά για τα οποία καρτερικά περίμενες καιρό. Όπως καταλαβαίνεις το ύφος πολλών καρδιναλίων κι οι εγωισμοί μπαίνουν για λίγο στον πάγο. Κατέβα λίγο από το θρόνο σου, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει για τον κόπο.

PillowFight: Παρθένος.

Goodnight: Ταύρος.

 

Παρθένος

Παρθένε μου, δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Από τη μία εσύ που λες «δεν είμαι εδώ, όνειρο ζω μη με ξυπνάτε». Συννεφάκι και πεταλουδίτσες· μόλις πιάσεις Γη τα ξαναλέμε.

Απ’ την άλλη, το σόλο Παρθενάκι, εσύ, το παρελθόν και άπειρα «γιατί» και «πώς» που έχεις βαλθεί να τα εκλογικεύσεις. Ήμαρτον δηλαδή. Εδώ έμειναν αναπάντητα άλλα κι άλλα ερωτήματα αλλά επιζήσαμε. Φίλε Παρθένε, καμιά φορά η απάντηση είναι μόνο μία και ίσως και η πιο λογική.

Life goes on.

PillowFight: Ζυγός, Ιχθύς.

Goodnight: Υδροχόος.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, κατέληξες πως ήρθε η ώρα να αποφασίσεις. Μετά την επίσκεψη στο φεγγάρι αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο βήμα της ανθρωπότητας. Γνωστό το ότι έχεις γεννηθεί και ζεις για ίντριγκα κι ονειροπόλες καταστάσεις.

Αλλά ναι, έρχεται μια στιγμή που σου περνάει από το μυαλό πως ίσως όλα αυτά να μην οδηγούν κάπου ουσιαστικά. Αναρωτιέσαι, λοιπόν, λες εαυτέ μου να ήρθε η ώρα να δω τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Λες να πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να μαζέψω τα ασυμμάζευτα;

Συγχαρητήρια, το βρήκες.

PillowFight:  Δίδυμος.

Goodnight: Τοξότης.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, ποιος σε είδε και δε σε φοβήθηκε. Ήρθε η ώρα να δούμε τι γίνεται όταν ένας Σκορπιός θέλει κάτι. Κι η φάση είναι ζητάω πολλά, τα παίρνω όλα, δε δίνω τίποτα.

Καλά όλα αυτά, δε λέω. Καλώς κι αφήνεις στην άκρη τελειωμένες καταστάσεις επίσης, δε λέω.

Πρόσεξε, όμως, αυτή τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τις πραγματικές σου επιθυμίες από τις εκδικητικές σου τάσεις. Πολύ εύκολα περνάς από το ένα στο άλλο. Και κρίμα, λέω εγώ τώρα, να θρηνήσουμε αθώους.

PillowFight: Αιγόκερως.

Goodnight: Κριός.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, τα βασανάκια σου τελειώνουν. Γεγονός πως δε σου αρέσει να ματαιώνουν οι άλλοι τις προσδοκίες σου. Όχι και λόγος να πέφτεις κάθε φορά στα τάρταρα.

Ερμής και Ήλιος στο ζώδιο σου και κάπως βρίσκεις το χαμένο σου εαυτό. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ξεκαθάρισε ό,τι εκκρεμεί.                            

Προσοχή όμως.  Πράξε λογικά και όχι παρορμητικά γιατί οι πιθανότητες να σε τουμπάρουν, καραδοκούν. Δε θες να πας για όλα και να σου πάρουν και τα ρέστα.

PillowFight: Καρκίνος.

Goodnight: Δίδυμος, Αιγόκερως.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, μου φαίνεται τα θες και θα τα πάθεις. Είσαι σε κατάσταση «δεν ξέρω τι μου γίνεται».

Από τη μία νιώθεις οι σταθερές σου να κλονίζονται και να τις αμφισβητείς και εσύ ο ίδιος. Από την άλλη οι σειρήνες που σου τραγουδούν είναι πολλές. Εσύ στο μεταίχμιο μεταξύ «πρέπει» και «θέλω».

Ή κλείνεις τα αυτάκια σου και δεν ακούς ή παίρνεις τα ρίσκα σου. Η ρήξη είναι δεδομένη. Με ποιον όμως είναι στο χέρι σου, φίλε μου.

PillowFight: Λέων.

Goodnight: Ιχθύς.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου, καινούργια αρχή. Ό,τι έγινε. έγινε.

Αφήνεις πίσω ό,τι σε κρατάει και σένα πίσω κι επιτέλους κάνεις το μεγάλο βήμα να πας μπροστά. Οι καταστάσεις ξεκάθαρες πλέον, ξέρεις τι έχεις και μπορείς να βασιστείς σε αυτά και μόνο.

Η Αφροδίτη από το Ζυγό θα σου ανάψει πράσινο φως για να γοητεύσεις και να αποκτήσεις ό,τι βάλεις στο μάτι. Γι’ αυτό μην πτοηθείς από όσους θέλουν να σε μεταπείσουν.

Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα, ποιος γυρίζει πίσω.

PillowFight: Λέων.

Goodnight: Παρθένος.

 

Ιχθείς

Ψαράκι μου, άλλα λες, άλλα κάνεις κι άλλα εννοείς.

Η ανασφάλεια που σε χαρακτηρίζει δε θα αποτελεί μια ζωή την κάλυψή σου για να αποφεύγεις τις καταστάσεις. Είτε φταις είτε δε φταις κάποια πράγματα λύνονται μόνο κατά μέτωπο. Γι’ αυτό πάψε να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, φαίνεσαι.

Ήρθε η ώρα να δεις τις καταστάσεις κατάματα. Να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Κι αν χρειάζεται, να βάλεις και τέλεια.

PillowFight: Δίδυμος, Ζυγός.

Goodnight: Κριός.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη