Η μερική έκλειψη Σελήνης στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 17 Ιουλίου μας οδηγεί σε τελειωτικές αποφάσεις κυρίως σε οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ο Ερμής περνάει και πάλι ανάδρομος στο ζώδιο του Καρκίνου επηρεάζοντας τα παρορμητικά ζώδια των τελευταίων ημερών και οδηγώντας τους σε επανεξέταση των επιλογών τους. Εσωστρέφεια και ενδοσκόπηση οι λέξεις των ημερών. Προσοχή σε νέες συμφωνίες, με τον ανάδρομο Ερμή, αφήστε την υπογραφή τους για τον επόμενο μήνα.

 

Κριός

Κριέ μου, δε θα έχεις και την πιο ήρεμη εβδομάδα αφού θα σε συντροφεύει ο χειρότερος σύμβουλος, το άγχος. Κι όταν εσύ αγχώνεσαι, εντάξει, δεν κάνεις τίποτα καλά -και το ξέρεις. Θα πρέπει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να πάρεις πέντε-έξι βαθιές ανάσες και να σκεφτείς λογικά γιατί αν πας με τον παραλογισμό αγκαλιά, πολύ φοβάμαι πως θα δημιουργήσεις πολλά προβλήματα στον εαυτό σου. Συν του ότι έρχονται λιγάκι ζόρικες μέρες που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις στο μέλλον. Γι’ αυτό σου λέω, διώξε το στρες και γίνε ζεν!

 

Ταύρος

Ταύρε μου, αποφασίζεις αυτήν την εβδομάδα να σταματήσεις να περιμένεις βοήθεια από άλλους και να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι τόνωση ψυχολογική, έτσι κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου και καταφέρνεις να γίνει το στήριγμά σου. Πιστεύεις σε σένα, κι αυτό φαίνεται. Το «εγώ» σου θα τονωθεί αρκετά αυτόν τον καιρό αφού θα ξεκινήσεις νέες συνεργασίες και θα δεις τους κόπους σου να πιάνουν τόπο και να φέρνουν καρπούς. Πρόσεξε τις προσφορές που θα σου γίνουν, το «ναι σε όλα», δεν ευνόησε ποτέ κανέναν.

 

Δίδυμοι

Διδυμάκι μου, την εβδομάδα αυτή καλό θα ήταν να κρατήσεις μυστικά σχέδια και σκέψεις και να μην τα μοιράζεσαι με τον οποιονδήποτε. Η επαγγελματική σου ζωή, κυρίως, μπαίνει σε μια σειρά και βλέπεις τις επιδιώξεις σου να παίρνουν σάρκα κι οστά, αλλά το πρόβλημα είναι πως δε χαίρονται όλοι γι’ αυτό. Καλό θα ήταν να βάλεις προτεραιότητες αυτήν την εβδομάδα, αλλά και να αποφασίσεις αν αξίζει να βάλεις στην άκρη ό,τι αφορά τα προσωπικά σου για να επικεντρωθείς μονάχα στα επαγγελματικά. Πρόσεξε, είναι δίκοπο μαχαίρι η απόφαση αυτή…

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, αγχωτική θα είναι η βδομάδα αυτή κι εσύ όταν αγχώνεσαι χάνεις λιγάκι την μπάλα. Μην αφήσεις το στρες κι οτιδήποτε πάει στραβά, να σε βγάλουν εκτός πορείας. Όχι τώρα που έχεις συνειδητοποιήσει τι θες και πώς μπορείς να το αποκτήσεις. Κράτα τα μάτια στο στόχο και προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος άμεσα, γιατί αν γίνει σύμβουλός σου, όχι μόνο δε θα καταφέρεις τίποτα αλλά θα μείνεις και με άδεια χέρια. Καλό θα ήταν να μετατρέψεις το στρες σε δημιουργικότητα, αφού έτσι μόνο ηρεμείς, κι αδειάζεις το μυαλό σου. Γράψε, φτιάξε κάτι, μόνο μην αγχώνεσαι!

 

Λέων

Λιοντάρι μου, έχεις πολλά στο μυαλό σου, αυτό είναι γεγονός. Γεγονός είναι όμως και το ότι δεν πρόκειται ουδέποτε να καταφέρεις να βγάλεις άκρη από όσα σε απασχολούν, αν δε βάλεις τα προβλήματά σου σε μια σειρά. Ναι, πάνω απ’ όλα πρέπει να ταξινομήσεις τα θέματά σου απ’ το πιο επείγον στο πιο ανούσιο, γιατί έτσι όπως τα έχεις όλα μέσα στο μυαλό σου να τριγυρνάνε, νομίζω θα τρελαθείς. Μπορείς να βρεις λύσεις, αυτό είναι γεγονός, αλλά θα το κάνεις μόνο αν ξεκαθαρίσεις τις προτεραιότητές σου.

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, λίγο παράξενη θα είναι η βδομάδα σου αφού προσπαθείς να συγκεντρωθείς στα επαγγελματικά σου, αλλά δεν τα καταφέρνεις με τόσους εξωτερικούς παράγοντες που σε αποσυντονίζουν. Η αλήθεια είναι πως ενώ αγαπάς τις εκπλήξεις, αυτήν την περίοδο δεν μπορείς να τις διαχειριστείς, είτε είναι καλές είτε κακές. Θα προτιμούσες να μη σου χαλούσε τίποτα απολύτως την αυτοσυγκέντρωση, κυρίως εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να σου φορτώσουν τα προβλήματά τους λόγω ανικανότητας εύρεσης λύσεων. Αυτά τα άτομα, ειδικά, κράτα τα μακριά σου.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, αυτήν την εβδομάδα θα μάθεις απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη πως οι εγωισμοί δε χωρούν στις σχέσεις, είτε πρόκειται για φιλικές, είτε για επαγγελματικές, είτε για ερωτικές. Μερικές φορές θα πρέπει να κάνεις πίσω ειδικά όταν βλέπεις πως δε θες να μπεις στα παπούτσια του άλλου, για να νιώσεις λιγάκι όπως νιώθει εκείνος. Η σκληρότητά σου δεν έχει όρια όταν αποφασίσεις να περάσει το δικό σου, κι αυτό φυσικά θα γυρίσει εναντίον σου αυτή την εβδομάδα αν δεν προσέξεις. Από επικοινωνία, παίρνεις μηδέν.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, έχεις κουραστεί πολύ κι αυτήν την εβδομάδα η κούρασή σου θα είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δεν αντέχεις άλλο να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να καταπίνεις αμάσητα όσα σου λένε. Απ’ τη μία αυτό είναι καλό, κι ίσως θα πρέπει να δείξεις σε κάποιους που σε υποτιμούν πως δεν τρως κουτόχορτο, απ’ την άλλη όμως, πρόσεξε πού ξεσπάς, γιατί πάνω στα νεύρα σου φοβάμαι πως θα την πληρώσουν άνθρωποι που απλώς θέλουν να σε βοηθήσουν. Γι’ αυτό προσπάθησε να συγκρατήσεις τα νεύρα σου όσο μπορείς και μείνει μακριά από λάθη.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, κακώς υποτιμούσες τόσο καιρό το παρελθόν πιστεύοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να επιστρέψει στο παρόν σου. Αυτή την εβδομάδα λάθη του παρελθόντος έρχονται να σε δαγκώσουν στον πισινό με δύναμη, και να σε κάνουν να αναρωτηθείς πού στο καλό στράβωσε το πράγμα και τι θα μπορούσες να είχες κάνει για να αποφύγεις το τόσο μεγάλο κακό που σου έτυχε. Ούτε καν οι σύμμαχοί σου δεν μπορούν να σε σώσουν. Αυτό που καλά θα κάνεις, είναι την επόμενη φορά να μην υποτιμήσεις ξανά το παρελθόν. Και καλή τύχη!

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, θέλει απόλυτη προσοχή αυτή η βδομάδα για σένα, διότι όλα όσα ετοίμαζες τόσο καιρό, όλα για όσα δούλευες πυρετωδώς, μπορεί να καταστραφούν μέσα σε μία στιγμή εκεί που δεν το περιμένεις. Ο ανταγωνισμός που θα βιώσεις θα είναι τόσο ξαφνικός που θα σε βγάλει εκτός πορείας και πάνω στον πανικό σου και σε μια στιγμή αδυναμίας, είσαι ικανός να τα κάνεις όλα λίμπα. Μείνε μακριά από καβγάδες κι ανούσιες κουβέντες και μην αφήσεις κανέναν να σου πατήσει τα κουμπιά σου.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου, έχεις την τάση μερικές φορές να πιστεύεις υπερβολικά στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, με αποτέλεσμα να κάνεις προχειροδουλειές και να καταλήγεις εκτεθειμένος. Ε, κάπως έτσι θα την πατήσεις αυτήν την εβδομάδα και θα το φυσάς και δε θα κρυώνει. Δε λέω, είναι ωραίο να ενθουσιάζεσαι όταν σου πάνε καλά τα πράγματα και σίγουρα είναι ωραίο να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά εσύ, βρε παιδί μου, το παρακάνεις μερικές φορές. Μην ξεχνάς πως δεν είσαι ο σούπερμαν και προσπάθησε να κατέβεις απ’ το σύννεφό σου πριν να είναι αργά.

 

Ιχθύες

Ψαράκι μου, εκνευρισμός και λάθος χειρισμοί θα σε φέρουν προ εκπλήξεων αυτήν την εβδομάδα. Προσπάθησε να σκέφτεσαι πριν πράξεις γιατί θα μπλεχτείς άσχημα. Δυστυχώς, δε σκέφτεσαι καθαρά με αποτέλεσμα κάθε απόφαση που παίρνεις να είναι λανθασμένη και να σου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι λογικά, σε συζητήσεις να μην επιμένεις εκεί που δε σε παίρνει και κυρίως όταν μεταφέρεις απόψεις κι ιδέες, να μπορείς να τις τεκμηριώσεις. Διαφορετικά, ποτέ και κανείς, δε θα σε πάρει σοβαρά κι αυτό είναι σαφώς πολύ άδικο!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη