Ένας τρόπος για να συνειδητοποιήσει το ζευγάρι κατά πόσο ταιριάζει, είναι να κερδίσει το στοίχημα των διακοπών. Επειδή πολλές φορές οι προσδοκίες για τις κοινές μας διακοπές είναι μεγάλες, καταλήγουμε ν’ απογοητευόμαστε. Όμως στην περίπτωση ενός road trip, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά. Το γεγονός και μόνο ότι επιλέγετε να δοκιμάσετε κάτι έξω απ΄τα συνηθισμένα, αλλάζει την ψυχολογία σας· σας ενθουσιάζει και σας εξιτάρει.

Ένα road trip, λοιπόν, με το έτερόν σας ήμισυ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι δυο σας μέσα στ’ αυτοκίνητο, ακούγοντας μουσική και πίνοντας τον αγαπημένο σας καφέ, κλειδώνετε στη μνήμη σας αμέτρητες εικόνες απ’ τα τοπία, που εναλλάσσονται συνεχώς μπροστά σας, κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας. Το βέβαιο είναι πώς αν το κάνετε μία φορά, σίγουρα θα θελήσετε να το επαναλάβετε κι άλλες.

Σχεδιάζοντας το ταξίδι σας, επιλέγετε τις διαδρομές, που θ’ ακολουθήσετε για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας. Κι αφού προετοιμαστήκατε τέλεια, φορτώνετε τα πράγματά σας στο μικρό αυτό σπιτάκι με τις τέσσερις ρόδες, που θα σας φιλοξενήσει για τις επόμενες μέρες και παρέα με τον έρωτά σας, παίρνετε τους δρόμους! Η μαγεία αρχίζει.

Ξεκινάτε το ταξίδι σας, σαν δύο μικροί εξερευνητές, δίχως να σας πειράζει αν παρεκκλίνετε της πορείας σας. Άλλωστε σ΄ένα road trip, μπορείτε πάντα ν΄ακολουθήσετε κι εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να δείτε κι άλλες τοποθεσίες.

Οδηγείς και το ταίρι σου κάθεται πλάι σου, συνοδηγός στη διαδρομή σας. Καθώς πίνετε τον αγαπημένο σας καφέ, χαλαρώνετε αντικρίζοντας τα τοπία που εναλλάσσονται μπροστά σας· βουνά, λόφοι, πεδιάδες, λίμνες, θάλασσες. Και κάπου εκεί χάνετε το δρόμο… Οι σπόντες ξεκινούν μεταξύ σας:

«Αν οδηγούσα εγώ δε θα χάναμε το δρόμο. Προσέχω περισσότερο».

«Καλά εσύ, βγάλε το χάρτη τώρα να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε».

Κι εσύ να βγάζεις το χάρτη, αλλά να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου, ανοίγεις το GPS, το οποίο θα έβαζες το χέρι στη φωτιά ότι είχες φορτίσει, αλλά δεν… Κι ο αγαπημένος σου βλέποντάς σε μες στο άγχος και μ’ ένα κόκκινο χρώμα στο πρόσωπο, να συνεχίζει τ’ αθώα του πειράγματα για να σε προκαλέσει. Οι σπόντες μεταξύ σας συνεχίζονται μ’ αμείωτο ενδιαφέρον ώσπου στο τέλος ξεσπάτε στα γέλια. Προσπαθείτε με το ένστικτό σας να κατευθυνθείτε σε κάποια κεντρική οδό, ώστε να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου απολαμβάνετε κι οι δυο τον αγαπημένο σας μουσικό σταθμό. Τραγουδάτε μαζί τόσο δυνατά, σαν να δίνετε παράσταση στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου! Και ξαφνικά χάνεται το σήμα κι αντί για νότες ακούτε παράσιτα. Όμως εσείς συνεχίζετε να τραγουδάτε, γελώντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλον. Και συνεχίζετε να διασχίζετε με τ’ αυτοκίνητο δρόμους με απέραντο πράσινο και πελώρια βουνά γύρω σας, ψάχνοντας αυτή τη ρημάδα την κεντρική οδό.

Μπορεί ραδιόφωνο να μην έχετε, τα κινητά σας να μην πιάνουν, όμως το ράδιο αντικαθίσταται από CD με τ’ αγαπημένα σας τραγούδια· που ο σύντροφός σου επέλεξε ως την κατάλληλη μουσική επένδυση για να συνοδεύσει τη ρομαντική σας διαδρομή.

Και ναι μεν οι διαδρομές με τ’ αυτοκίνητο σ΄άγνωστα μέρη είναι όμορφες και περιπετειώδεις, ειδικά αφού έχετε δίπλα ο ένας τον άλλον, όμως ο έρωτας θέλει και γεμάτο στομάχι! Μια μεγάλη cooler bag, γεμάτη με γευστικά σνακ και χυμούς, σας είναι απαραίτητη όχι μόνο για την οδήγηση, αλλά και για μια σύντομη στάση σ’ ένα ερημικό μέρος δίπλα σε μια λίμνη, για ένα όμορφο πικ νικ μόνο για εσάς τους δυο.

Θα φάτε, θα πιείτε, θα γελάσετε και θα χαλαρώσετε ξαπλωμένοι στο γρασίδι, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο τ΄ ουρανού. Κι ό,τι ήθελε προκύψει… Άλλωστε σ’ ερημιά είστε! Θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας για να συνεχίσετε το ταξίδι σας. Ακόμη κι αν δεν έχετε προνοήσει για κάτι τέτοιο, κάπου στο δρόμο σας θα βρεθεί ένα πρατήριο καυσίμων, που διαθέτει κι εστιατόριο. Ή κάποιο μικρό ταβερνάκι, που, συνήθως, δεν κάθεται ψυχή. Όμως δεν αφήνετε κανέναν και τίποτα να χαλάσει τη διάθεσή σας, επειδή είστε οι δύο σας, μόνοι σας μαζί με τη ρομαντική περιπέτειά σας.

Να ‘χετε, όμως, στο νου σας για να ‘στε και προετοιμασμένοι, ότι μπορεί να χρειαστεί να κοιμηθείτε είτε στ΄ αυτοκίνητο, είτε σε κάποιο μοτέλ που θα συναντήσετε στο δρόμο σας, είτε ακόμη και σ΄ένα κάμπινγκ που έτυχε να δείτε και σας άρεσε.

Αυτή είναι η γοητεία του road trip· δεν προγραμματίζετε τίποτα, παρά μόνο τη διαδρομή και τον εξοπλισμό σας. Είστε μόνο οι δυο σας πιο κοντά από ποτέ. Αυτά τα ταξίδια αξίζουν. Πάρτε, λοιπόν, το σύντροφό σας και με τ΄ αυτοκίνητό σας γυρίστε όλο τον κόσμο! Απολαύστε τις μέρες και τις νύχτες που θα ‘στε μόνοι, εσείς κι ο δρόμος. Το road trip είναι μια μοναδική εμπειρία, που θα ενδυναμώσει τη σχέση σας, θ’ αναζωπυρώσει τα συναισθήματά σας και θα σας μείνει αξέχαστη.

Άλλωστε αυτό που αξίζει περισσότερο είναι το ταξίδι κι όχι ο προορισμός, έτσι δε λένε;

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου