paul767

Ακόμα ο Ερμής ανάδρομος, άρα πώς να μην είμαστε όπως είμαστε; Ναι, πώς είμαστε, θα ρωτήσετε. Σαν αερόστατα που αιωρούνται πάνω απ’ τα προβλήματα, τις αποφάσεις και το παρελθόν, είμαστε. Μου αρέσει που ρωτάτε κιόλας. Εκεί που αρμενίζαμε αμέριμνοι, ήρθε ο Ερμής και μας έστρωσε στη δουλειά. Οι διαταγές πέφτουν βροχή κι εδώ οι ομπρέλες δε βοηθάν σε τίποτα. Τακτοποίησε το παρελθόν σου! Πάρε σωστές αποφάσεις! Τελείωνε με τις δουλειές που έχεις αρχίσει απ’ την εποχή του Νώε κι έχουν στοιχειώσει στο συρτάρι σου. Λέω πάντως να μην του πάμε κόντρα του Ερμή, και να συμμορφωθούμε με αυτά που μας ζητά. Να γλυτώσουμε έστω την γκρίνια, βρε αδερφέ.

 

Κριός

Θα νιώσεις σαν ένας μικρός θεούλης αυτή την εβδομάδα, Κριαράκι μου, κι αυτό οφείλεται στο ότι ο Ήλιος θα περάσει στο ζώδιό σου, άρα ποιος σε πιάνει. Θα νιώσεις λιγότερο γκαντέμης, η αλήθεια, είναι, αλλά αυτή σου η δύναμη θα θυμίσει λίγο τη γνωστή παροιμία με τον χωριάτη που του δίνεις θάρρος κλπ. Που σημαίνει, ότι θα πάρεις ψηλά τον αμανέ, θα γίνεις ένας νευρικός μικρός δυνάστης, με αποτέλεσμα να μη σε πλησιάζει άνθρωπος. Αν δε θες να σου κουνήσουν κάποιοι το μαντήλι για πάντα, κάνε στροφή 180 μοιρών, γιατί σε βλέπω να παλεύεις για τα κεκτημένα σου μόνος σου. Είσαι έξυπνος άνθρωπος. Ώρα να μάθεις ότι πιάνεις πιο πολλές μύγες με το μέλι παρά με το ξίδι.

 

Ταύρος

Αυτό το μυαλό σου που όλο ταξιδεύει θα κατορθώσει να ρίξει άγκυρα αυτήν την εβδομάδα, Ταυράκι μου, κάτι που θα βοηθήσει και σένα να σταματήσεις να είσαι σκορποχώρι και να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητά σου. Έχεις κλείσει καταστάσεις και θέματα του παρελθόντος στο συρτάρι του κομοδίνου σου κι αντί να τελειώνεις με αυτά, κάθεσαι και τα χαζολογάς. Δε θα δεις προκοπή έτσι, σου το λέω με σιγουριά. Καιρός να κοιτάξεις το μέλλον σου, λοιπόν. Άρχισε να ασχολείσαι με τον εαυτό σου, κάνε αυτή τη δίαιτα που όλο καθυστερείς, πέρνα χρόνο με τους φίλους σου, βγες, φλέρταρε και κάνε νέες σχέσεις. Και πού ξέρεις; Αν δε βρεις δουλειά, μπορεί να βρεις γκόμενο.

 

Δίδυμος

Ναι, το ξέρω ότι σου λέω να ωριμάσεις και να σκέφτεσαι πριν πάρεις μία απόφαση, Διδυμάκι μου, αλλά αυτήν την εβδομάδα το παίρνω πίσω, γιατί η λέξη κλειδί είναι «ρίσκο». Καταρχάς, να σου πω ότι πρέπει να σταματήσεις τη μίρλα και να τα βλέπεις όλα μαύρα, όπως και να τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Δεν ξέρω πώς το έπαθες αυτό, αλλά δε σου πάει -να τα λέμε κι αυτά. Κατόπιν, κυνήγησε τα όνειρά σου, τους στόχους σου και κάνε βουτιά στο κενό, δε θα σου βγει σε κακό, ακόμα κι αν σου κοπεί η ανάσα απ’ τον φόβο. Η οικογένειά σου σε ψάχνει, ξέρεις. Μήπως είναι καιρός να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους; Να μη βγουν στη Νικολούλη, δε λέει.

 

Καρκίνος

Δεν ξέρω αν βοηθάει η νέα εβδομάδα ή αν το έριξες στις βαλεριάνες, Καρκινάκι μου, αλλά το επόμενο διάστημα σε βρίσκει πολύ χαλαρό και κουλ, και να πλέεις σε μία πισινούλα αισιοδοξίας. Εντάξει, δεν ξεχειλίζει απ’ τα μπατζάκια σου, αλλά είναι αρκετή για να σου δώσει δύναμη και θάρρος, ώστε να κάνεις τις αλλαγές που θες κι όλο τις αφήνεις στην άκρη. Όπως το να αλλάξεις την εμφάνισή σου ή να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν γερόντι και να βάλεις λίγη ενέργεια στην καθημερινότητά σου. Η ζωή είναι ωραία, και ζήσε την με μια καλή παρέα, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Μείνε μακριά απ’ τη μελαγχολία σου και κάνε τρέλες. Γιατί, ναι ρε φίλε, μπορείς! Καρκινάκι είσαι, έχεις καρδιά παιδιού.

 

Λέων

«Αν θες κάτι πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει να το πετύχεις.» Το θέμα είναι ότι το σύμπαν είναι λοξό πολλές φορές, και συνωμοτεί για να τρελάνει κάποιους. Πάνω σε ένα τέτοιο σύμπαν θα πέσεις κι εσύ αυτήν την εβδομάδα, Λιονταράκι μου. Αν θες την ησυχία σου, θα περιμένεις πολύ ακόμα, αφού το επόμενο διάστημα θα είσαι μονίμως απολογούμενος σε οικογένεια, συναδέλφους και φίλους, λες και φταις για την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Να σου πω ότι έχεις άδικο που θες να χαθείς από προσώπου Γης; Μήπως, όμως, φταις κι εσύ που θες να πας μπροστά με το σταυρό στο χέρι; Αν ανοίξεις το στοματάκι σου θα δεις πολλά καλά κι όμορφα να σου συμβαίνουν.

 

Παρθένος

Όσο τεμπέλιασες, τεμπέλιασες, Παρθενάκι μου. Τώρα είναι ώρα για δουλειά και λήψη σημαντικών αποφάσεων. Μπορεί να μην είναι κρίσιμες όπως του ΟΗΕ, αλλά πόσο πια να τις αποφύγεις; Δεν είναι και στο στιλ σου να αποφεύγεις τις ευθύνες σου. Τι παράδειγμα θα δώσεις στον έξω κόσμο; Βάλε νέους στόχους, βρες συμμάχους να σε βοηθήσουν κι άνοιξε τα φτερά σου για να θαμπώσεις νέο κόσμο που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, γιατί, όπως φαίνεται, οι παλιές σου συμμαχίες σε έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Και δώσε λίγη σημασία στην οικογένειά σου, βρε! Δεν τους βλέπεις που ξεροσταλιάζουν για λίγη προσοχή;

 

Ζυγός

Το πρόβλημά σου αυτήν την εβδομάδα είναι ότι το μυαλό σου ξεπερνά σε πολυπλοκότητα και τον λαβύρινθο της Κνωσού, Ζυγάκι μου. Άντε να ξεμπλέξεις έτσι όπως τα έχεις κάνει, και, μεταξύ μας, ούτε με σπαθί δεν μπορείς να κόψεις αυτό τον γόρδιο δεσμό. Άρα, τι μένει; Να κάτσεις κάτω και να τα βάλεις σε μία σειρά, να δουλέψεις με τη λογική και να δεις τι σε βοηθάει να αντεπεξέλθεις τη συγκεκριμένη περίοδο και τι πρέπει να κάνεις στην άκρη. Καλός και χρυσός ο παρορμητισμός κι ο ενθουσιασμός σου, αλλά εδώ μιλάμε για τη ζωή σου κι όχι για ένα ζευγάρι παπούτσια που είδες στη βιτρίνα. Αν χρειαστεί, βρες έναν στρατηγό να σε βάλει σε τάξη. Σου χρειάζεται νομίζω.

 

Σκορπιός

Εκεί που έλεγες ότι δεν πάει παρακάτω, να που η ζωή σου, η καθημερινότητά σου, η διάθεσή σου κι οι εκπλήξεις κάνουν στροφή 180 μοιρών και βγαίνεις απ’ τη μιζέρια σου αυτήν την εβδομάδα, Σκορπιδάκι μου. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα βάλεις ένα χαμόγελο στο κακόκεφο φατσάκι σου, επειδή θα δεις φίλους, θα βγεις και θα διασκεδάσεις, αλλά επειδή αυτός ο πολύπαθος τομέας των επαγγελματικών σου θα κάνει τούμπα και θα δεις πολλές χαρές να έρχονται από αυτό το μέτωπο. Εν τούτοις, μη μένεις μόνο εκεί. Χρειάζεσαι διασκέδαση, μπας και σταματήσεις να μοιάζεις με τα γερόντια των Μάπετ Σόου. Μίρλα και γκρίνια για το τίποτα! Φτάνει, πια!

 

Τοξότης

Σε περιμένουν μεγάλα ζόρια αυτήν την εβδομάδα, Τοξοτάκι μου, οπότε ετοιμάσου όσο πιο καλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις για να μη σε ρουφήξει η μελαγχολία. Κι εντάξει, το να έχεις τις κλειστές σου δεν είναι κακό, ίσα-ίσα που λίγη απομόνωση θα σε βοηθήσει, αλλά αν αφεθείς στη μοίρα σου, θα καταλήξεις να είσαι σαν την Αστέρω, και θα θες να πάρεις τα βουνά. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσεις να μουντζώσεις το αφεντικό και τους συναδέλφους σου, αλλά κρατήσου και κράτα δυνάμεις, γιατί πρέπει να κάνεις βήματα πίστης όσον αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Ο φόβος δε σου ταιριάζει και το ξέρεις, άρα γιατί υποκύπτεις σε αυτόν;

 

Αιγόκερως

Θες να βρεις τοίχο να χτυπήσεις το κεφάλι σου και δε σε αδικώ, Αιγοκεράκι μου, γιατί εκεί που λες ότι πας να ρεφάρεις με κάποια οικογενειακά θέματα, τσουπ και ξεπηδάνε νέα από ‘κει που δεν το περιμένεις. Οικογένειά σου είναι. Να τους πακετάρεις και να τους στείλεις στην Παταγονία δεν είναι λύση. Εξάλλου, είσαι κι εσύ λίγο υπερβολικός, κι αυτή σου η μανία να τα κάνεις όλα τέλεια δε σου αφήνει το περιθώριο να χαλαρώσεις. Ουφ, το είπα και ξεθύμανα. Αντί να τρέχεις σαν το παλαβό δεξιά και αριστερά, βάλε σε λειτουργία τη λογική που τόσο αγαπάς και θα δεις ότι και λύσεις θα βρεις, και την ησυχία σου στο τέλος. Το άγχος είναι κακό, να το θυμάσαι.

 

Υδροχόος

Χρειάστηκε να γίνεις Λούης και να τρέξεις χιλιόμετρα για να μπαλώσεις τα επαγγελματικά σου, και το κατάφερες, Υδροχοάκι μου. Οπότε τώρα βάλε τα καλά σου, βάλε το χαμόγελό σου και τράβα να παραλάβεις το μετάλλιό σου που δεν είναι άλλο απ’ την επαγγελματική σου καταξίωση. Βέβαια, δε σημαίνει ότι οι μάχες κι οι αναμπουμπούλες τελείωσαν, και φυσικά δεν τελείωσαν οι μέρες που από τα νεύρα σου μπορείς να αντικαταστήσεις κομπρεσέρ. Και τον καφέ να κόψεις, πάλι μες στην τσίτα θα είσαι, οπότε πάρ’ το αλλιώς. Βρες μία δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να εκτονωθείς και δώσε του να καταλάβει. Κρίμα να την πληρώσει το περιβάλλον σου, δε νομίζεις;

 

Ιχθύς

Το ήδη μπερδεμένο μυαλουδάκι σου δε θα περάσει καλά αυτήν την εβδομάδα, Ψαράκι μου, αφού μέσα στις τόσες σκοτούρες που έχει, το σύμπαν του ρίχνει μία βροχή εκνευρισμού κι αβεβαιότητας που με τη σειρά τους, σε ρίχνουν σε μελαγχολία. Άλλα θες, άλλα κάνεις, ενώ άλλα θα ήθελες να κάνεις, γιατί άλλοι ήταν οι σκοποί σου. Αν θες να σώσεις λίγη απ’ την ψυχραιμία που σου έχει απομείνει και για να μην πάρεις κάνα καλάσνικοφ κι αρχίσεις να τρομοκρατείς κόσμο, παράτα τα πάντα κι ανέβα σε ένα βουνό να βρεις την ησυχία και την υγειά σου. Η απομόνωση σου χρειάζεται, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να μην πληγώσεις τα δικά σου άτομα. Σου το είπα. Δεν είναι καλή εβδομάδα.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!