Μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα κι ο Ερμής ξεκινά ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω, έτσι για να περιπλέξει λιγάκι τα πράγματα λίγο πριν το τέλος της χρονιάς. Δε θα λείψουν τα νεύρα κι οι εντάσεις, αλλά κι η εσωτερικότητα για πολλούς. Ο Άρης που περνάει στους Ιχθύες όμως, ίσως μετριάσει λιγάκι τις εντάσεις… και σώσει τα Χριστούγεννα!

 

Κριός

Κριέ μου… σαν να σου βγαίνει όλη η ένταση της χρονιάς έτσι όπως αντιδράς αυτή την εβδομάδα. Ό,τι νεύρο είχες καταπιέσει το ξεσπάς χωρίς να σκεφτείς τι μπορεί να προκαλέσεις. Μάλλον πρέπει να κάνεις μαθήματα διαχείρισης θυμού διότι τι σου φταίμε κι εμείς αν το 2016 ήταν μάπα; Ναι μεν ο δυναμισμός σου δεν έχει όριο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον ανάγωγο εαυτό σου που παίρνει τα ηνία και μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Κοίτα, κανείς δεν πέρασε καλά αυτή τη χρονιά. Αυτό σκέψου κι ευαισθητοποιήσου λιγάκι. Χαλάρωσε…

 

Ταύρος

Ταυράκι μου, η βδομάδα θα είναι γεμάτη ευκαιρίες για σένα. Ευκαιρίες να βρεθείς με ανθρώπους που έχεις καιρό να δεις, να έρθεις πιο κοντά με πρόσωπα που το έτος σε απομάκρυνε από κοντά του, να επεκταθείς στα επαγγελματικά σου κι όλα αυτά, αν σηκωθείς απ’ τον καναπέ και πεις «Ναι, θέλω!». Γιατί τα πάντα γίνονται φτάνει να το θες κι εσύ τελευταία σαν να μου έχεις γίνει λιγάκι κλαψιάρης και να τα περιμένεις όλα στο πιάτο. Ξεκίνα να κλείνεις υποθέσεις αν θες το 2017 να σε βρει έτοιμο για όλα, και προς Θεού… προσοχή στις υπερβολές που αγαπάς τόσο πολύ!

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, η βδομάδα σου θα είναι πολύ καλή με τη διαφορά όμως ότι όλες αυτές οι συναντήσεις λόγω των γιορτών με άτομα που δε θες να ξέρεις καν, μπορεί να σε βγάλουν απ΄τα ρούχα σου κι όχι με την καλή έννοια. Μάλλον θα πρέπει να θυμηθείς το νόημα των Χριστουγέννων, αγάπη μόνο κι αν δεν νιώθεις αγάπη για συγκεκριμένα άτομα, υπάρχει κι ο δρόμος της διπλωματίας που τόσο καλά ξέρεις κι αγαπάς. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το χιούμορ σου για να μπορέσεις να περάσεις καλά εκείνες τις ώρες. Και πού είσαι, μακριά απ’ το ποτό, έχεις και την τάση προς την υπερβολή!

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου, αυτή η βδομάδα μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το κακό σκηνικό που άφησε πίσω του το 2016 και να κάνει το πικρό, γλυκό. Πώς; Με πολλούς τρόπους. Καταρχάς, αποφασίζεις -επιτέλους- να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου. Τι σημαίνει αυτό; Δεν περιμένεις την τύχη να σε ευνοήσει, την κυνηγάς και την κατακτάς. Κάνεις αποφασιστικά βήματα μπρος για να πετύχεις τους στόχους σου χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, κυρίως γιατί βαρέθηκες την γκρίνια του 2016 και θες να πιάσεις το 2017 απ’ τα κέρατα. Ε, αυτή τη βδομάδα, βάζεις γερές βάσεις για να το πετύχεις.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, λίγο πριν την τελική ευθεία σε πιάνει μια εσωτερικότητα άνευ λόγου κι αιτίας με αποτέλεσμα να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να απομακρύνεσαι απ’ τους ανθρώπους σου. Κι είναι λίγο παράξενο γιατί εσύ είχες ένα καλό 2016. Ίσως αντί να φοβάσαι τι θα φέρει το 2017, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή τη μελαγχολία σου με ψυχραιμία και να μην την αφήσεις να σου χαλάσει την όμορφη βδομάδα που σου στρώνουν τ’ άστρα. Κι αν είπες και μια κουβέντα παραπάνω σε κάποιον, έχεις την ευκαιρία εκεί τα Χριστούγεννα να διορθώσεις καταστάσεις και να περάσεις καλά. Βγάλε από πάνω σου τη μελαγχολία, δε σου πάει.

 

Παρθένος

Παρθενάκι, η βδομάδα θα έχει πολύ ενθουσιασμό και δίψα για αλλαγές για σένα. Και μαζί με αυτά, θα έχει κι ένα τόνο από λάθη που θα κάνεις πάνω στη βιασύνη σου με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσεις τα Χριστούγεννα διορθώνοντάς τα αντί να τρως μ’ ευχαρίστηση τη γαλοπούλα σου. Λοιπόν, κοίτα πώς έχει το πράγμα. Καλές οι αλλαγές, εννοείται αυτό, αλλά δεν είναι ανάγκη να φέρεις και τούμπα όλη σου τη ζωή, βρε παιδί μου. Σκέψου τι πραγματικά θες να αλλάξεις και κινήσου ανάλογα αντί να γκρεμίζεις τα πάντα για να νιώσεις καλύτερα. Αυτό το ρημάδι το ένστικτο τι το έχεις;

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, τι κι αν προκύψουν μερικές αναποδιές μέσα στην εβδομάδα, κυρίως λόγο της μικρής ασυνεννοησίας που μπορεί να υπάρξει, εσύ εκεί, σταθερά στο στόχο σου. Λάμπεις, η διάθεσή σου δε χαλάει με τίποτα κι ας γκρεμίζεται πού και πού ο κόσμος γύρω σου. Εσύ παραμένεις στα ψηλά να λάμπεις πιο πολύ κι από πολυέλαιο και να τραβάς τα βλέμματα. Ε, σου αξίζει, τώρα τι να λέμε, αλλά έχει υπόψη σου πως αν δε δώσεις βάση σε αυτές τις μικροπαρεξηγήσεις λόγο ασυνεννοησίας -που λέγαμε πριν- μπορεί να γίνουν μεγαλοπαρεξηγήσεις και να σου χαλάσουν τα Χριστούγεννα… και δεν το θες αυτό!

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, αυτή την εβδομάδα θα βρεις τις χαμένες ισορροπίες  και να βάλεις ξανά τη ζωή σου σε τροχιά. Μπορείς να φτιάξεις σχέσεις που χάλασαν μέσα στο 2016,  μπορείς να μιλήσεις με τα δικά σου άτομα για τα προβλήματά σου και να βρείτε λύσεις μαζί που θα μπορέσουν να σε βγάλουν από κάποια δύσκολη θέση, μπορείς επιτέλους να πάρεις αποφάσεις που αφορούν το επαγγελματικό σου μέλλον. Κοινώς, βάλε στοπ σε ό,τι σε αποσυντόνισε μέσα στη χρονιά και φτιάξε πρόγραμμα για το νέο έτος. Αν μη τι άλλο. οι ιδέες που έχεις για το 2017 είναι ευφάνταστες!

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή γιατί ο εκνευρισμός και τα μπερδέματα θα είναι σε έξαρση και σίγουρα θα δυσκολέψουν πολύ τη ζωή σου. Υπάρχουν θέματα με τα οποία δεν είχες ασχοληθεί σε μια προσπάθεια να λύσεις νέες παρεξηγήσεις, και τώρα μπορεί να το πληρώσεις ακριβά αυτό. Καλό θα ήταν να αφιερώσεις αυτή την εβδομάδα στο να διορθώνεις προβληματικές καταστάσεις με τα άτομα γύρω σου. Μη γίνεσαι πεισματάρης κι ισχυρογνώμων, και πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση που μπορεί να σου κοστίσει, καλό θα ήταν να σκεφτείς λογικά, αν μπορείς -για το καλό σου!

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, καλό θα ήταν αυτή την εβδομάδα αντί να τρέχεις να προλάβεις να κλείσεις υποθέσεις που σε τυραννούσαν όλη τη χρονιά, να καθίσεις και να χαλαρώσεις λιγάκι. Να φροντίσεις τον εαυτό σου και να περάσεις χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς. Αν θες, μπορείς να κάνεις κι ένα συναισθηματικό ξεκαθάρισμα με τον άνθρωπό σου πριν τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να ελαφρύνεις την καρδιά σου και την ατμόσφαιρα. Γενικά, δεν είναι κακή βδομάδα, αλλά απαιτεί να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου. Έχεις εξουθενωθεί. Ώρα για ξεκούραση.

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι μου, αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να προσέξεις λιγάκι τον εαυτό σου και να μην κινηθείς παρορμητικά όπως συνηθίζεις. Επειδή, όπως λένε, όποιος βιάζεται, σκοντάφτει, θα σου πρότεινα να πάρεις μια βαθιά ανάσα πριν από κάθε σου απόφαση γιατί δε σε βλέπω καλά. Μην ανοίγεις τα χαρτιά σου και τα σχέδιά σου για το μέλλον σε άτομα που δεν ξέρεις καλά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα σου τη φέρει πισώπλατα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να κυνηγάς τους στόχους σου και να δουλεύεις μεθοδικά. Οι κόποι σου, αν μη τι άλλο, δε θα περάσουν απαρατήρητοι. Απλά, λίγη επιφυλακτικότητα δεν έβλαψε κανέναν.

 

Ιχθύες

Ψαράκι μου, λίγο πριν φύγει η χρονιά, το 2016 θα κάνει μια σούπερ ανασκόπηση για να σου υπενθυμίσει πόσο σκληρά σου φέρθηκε. Πίεση και καθυστερήσεις έχει το μενού της εβδομάδας. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά , όλα ανατρέπονται. Ίσως για να γλυτώσεις αυτόν τον πανικό, θα έπρεπε να αλλάξεις τρόπο αντίδρασης. Μάλλον, θα σου πρότεινα να σκεφτείς αλλιώς τα πράγματα, να θέσεις νέους στόχους πιο βατούς για αρχή αντί να χτυπιέσαι να προσπαθείς να ανέβεις το προσωπικό σου Έβερεστ με τη μία. Φέρε τις καταστάσεις στα μέτρα σου και μετά συνέχισε την πορεία σου. Μη χάσεις την ψυχραιμία σου χρονιάρες μέρες.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη