Η βδομάδα αυτή θα είναι κάπως σαν τον καιρό. Εκεί που λες πως έχει βγει ο ήλιος και το καλοκαίρι έκανε επιτέλους την εμφάνισή του, ο ουρανός γεμίζει σύννεφα και γίνεσαι λούτσα στη στιγμή. Προσοχή στις ψυχρολουσίες, λοιπόν, για να βγάλουμε την εβδομάδα στεγνοί.

 

Κριός

Κριέ μου, αυτή την εβδομάδα ή που θα δείξεις ένα κόσμιο πρόσωπο που θα καταπλήξει τους πάντες ή που θα βάλεις τα γάντια του μποξ και θα μας πάρει όλους η μπάλα. Κι αυτό γιατί ενώ έχεις κάνει τους προγραμματισμούς σου, ενώ έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, όλα πάνε τόσο στραβά και καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα που τα παίρνει ο αέρας. Και φυσικά εσύ δεν είσαι και το πιο υπομονετικό άτομο που σημαίνει πως με τα νευράκια σου μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Βαθιές ανάσες… όλα καλά!

 

Ταύρος

Ταυράκι μου, αυτή την εβδομάδα θα σε απασχολήσουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα κι αυτό μπορεί να σε φέρει στα όρια εξουθένωσης και τρέλας. Όχι ότι θες και πολύ εσύ για να ξεσπάσεις. Το θέμα είναι πως δε γίνεται, όσο κι αν το θες, να απασχολείς το μυαλό σου με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κάνε έναν προγραμματισμό, μην πηγαίνεις στα τυφλά γιατί θεωρείς πως μπορείς να τα ελέγξεις όλα. Και κυρίως, αυτό που θα πρέπει να προσέξεις παραπάνω απ’ το καθετί, είναι πόσο αφήνεις το παρελθόν σου να επηρεάζει το παρόν σου.

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, η ανατροπή στην ανατροπή θα έρχεται αυτή την εβδομάδα και δε θα ξέρεις πού να κρυφτείς σε όσα θα σου συμβούν. Τι προγραμματισμοί, τι διαλογισμός για τα νεύρα, τίποτα δε θα σε σώσει γιατί αν θέλει το σύμπαν να σε κάνει άνω-κάτω, σιγά μη σε ρωτήσει κιόλας. Ίσως θα πρέπει να βρεις το κουράγιο να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο δικό σου άτομο που εμπιστεύεσαι για να σε στηρίξει, και προσπάθησε να σκεφτείς ψύχραιμα για να πάρεις αποφάσεις που θα βάλουν σε τροχιά την καθημερινότητά σου.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, το παρελθόν φυγείν αδύνατο, κι αυτή την εβδομάδα θα το καταλάβεις απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη αυτό διότι θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα. Αποφάσεις του παρελθόντος θα αποδειχτούν λανθασμένες κι ίσως να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Όμως θα πρέπει να αντιδράσεις με δυναμισμό και ψυχραιμία διότι για να τις πάρεις αυτές τις αποφάσεις, κάποιο λόγο είχες στο κάτω-κάτω. Τίποτα δε γίνεται άνευ λόγου, αυτό μην το ξεχνάς. Και μη σε πιάνουν οι ενοχές κι οι τύψεις. Ό,τι έγινε, έγινε… Φρόντισε απλά να μην κάνεις ίδια λάθη στο μέλλον.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, αυτή την εβδομάδα θα νιώσεις πως πολλά άτομα, κυρίως που δε γνωρίζεις καλά, θέλουν το κακό σου. Και δε θα έχεις άδικο αφού έτσι είναι. Η ανταγωνιστικότητα κι η ειρωνεία είναι δύο πράγματα που σε βγάζουν απ’ τα ρούχα σου ειδικά όταν η πρόκληση έρχεται απ’ την απέναντι πλευρά. Εδώ είναι που θα χρειαστεί να αποδείξεις πόσο έξυπνος είσαι. Ή που θα πέσεις στην παγίδα τους και θα δείξεις ένα πρόσωπο προς τα έξω που θα σε βάλει σε δύσκολη θέση, ή που θα κάνεις ότι αγνοείς τις προκλήσεις και θα χτυπήσεις εκεί που ο άλλος δεν το περιμένει. Your choice.

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, όλη την εβδομάδα θα την περάσεις να τρέχεις να προλάβεις τα πάντα. Κι όσο θα πετυχαίνεις τους στόχους σου, τόσο περισσότερο θα τρέχεις. Θα πιέσεις τον εαυτό σου να φτάσει στα άκρα γιατί νιώθεις πως με τις υπερδυνάμεις που νομίζεις πως κατέχεις, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Όχι, καλέ μου. Αρχικά θα συνειδητοποιήσεις πως μέσα στη φούρια σου θα έχεις κάνει πολλά λάθη που δε θα έπρεπε να έχεις κάνει. Και μετά, στο τέλος της βδομάδας, η εξουθένωσή σου θα είναι τόσο τεράστια που θα σε μαζεύουμε με φορείο. Κανόνισε την πορεία σου. Βάλε φρένο!

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να πατήσεις pause λιγάκι στην ξέφρενη ζωή σου για να κοιτάξεις λιγάκι τι γίνεται τριγύρω σου. Έχεις δημιουργήσει ένα χάος στην καθημερινότητά σου αφού επικεντρώνεσαι εδώ και καιρό σε δύο μόνο τομείς: την καλοπέρασή σου και το παρελθόν. Καταστροφικός συνδυασμός γιατί άπαξ και δώσεις την προσοχή σου σε αυτά, ξεχνάς τα πάντα, και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Χάνονται οι ισορροπίες, αγαπημένε μου. Κι αυτό καλείσαι να βρεις αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να σοβαρευτείς, παιδί μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Έχεις κι υποχρεώσεις, ανάλαβέ τες πριν πνιγείς μέσα σ’ αυτές.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, αυτή την εβδομάδα ο εσωτερικός σου κόσμος θα φέρει τα πάνω κάτω αφού θα αμφισβητείς τον εαυτό σου και τους γύρω σου για τα πάντα, καθώς επίσης και γιατί καθετί που θα βιώνεις θα σε επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γενικά δε θα είσαι στα καλύτερα σου. Λίγο η κούραση, λίγο η πίεση που θα νιώσεις απ’ το άμεσο περιβάλλον σου, λίγο το γεγονός ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές, πόσα να αντέξεις κι εσύ ο άμοιρος… Βγαίνουν όλες οι ευαισθησίες σου έξω, αλλά το νου σου, μην αφήσει να τις εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι!

 

Τοξότης

Τοξότη μου, την καταπίεση δεν την αγάπησε κανείς, και κυρίως εσύ, κι όμως τη ζεις καθημερινά με αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα να κάνεις το μπαμ, και να εκραγείς αφού δεν αντέχεις άλλο. Πολλά νεύρα, πολλοί οι καβγάδες που θα προκαλέσεις κι η ειρωνεία του θέματος, πολλή η καταπίεση που θα ασκήσεις με τη σειρά σου προς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι να σε βοηθήσουν. Μάλλον θα χρειαστείς βαλεριάνες για να βγάλεις την εβδομάδα, και κυρίως, για να τη γλιτώσει ο άμαχος πληθυσμός απ’ τα σκάγια. Άρχισε να αναθεωρείς καταστάσεις και πρόσωπα, ξεκινώντας απ’ το να αναθεωρήσεις τη δική σου συμπεριφορά πρώτα.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, παίρνεις τα πάνω σου αυτή την εβδομάδα κι αποφασίζεις πως ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις καλά δεν είναι να πνίγεσαι μέσα σε χαρτιά και επαγγελματικά ραντεβού, αλλά να βγεις έξω και να διασκεδάσεις. Έχεις την ανάγκη να διευρύνεις τον κύκλο σου και να περάσεις καλά και δεν χάνεις καμία ευκαιρία να δείξεις τον άλλο σου εαυτό, εκείνο το χαρούμενο και γοητευτικό άλλο σου μισό, που συνήθως κρατάς κρυμμένο πίσω απ’ το ψυχρό επαγγελματικό προσωπείο. Αυτή την εβδομάδα θα δώσεις λύσεις σε προβλήματα άλλων και θα κερδίσεις τις εντυπώσεις, φτάνει να μην αφήσεις καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου, πολλές οι προκλήσεις αυτή την εβδομάδα και μάλιστα δεν είναι κι απ’ τις καλές, από εκείνες που μπορεί να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη, έτσι ώστε να νιώσεις λιγάκι ζωντανός. Αντιθέτως, θα έρθεις αντιμέτωπος με ανθρώπους που θα θέλουν να σου ρουφήξουν το αίμα –που λέει ο λόγος– και να σε κάνουν να αντιδράσεις άσχημα σε καταστάσεις που επιβάλλεται να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Επειδή θα αισθανθείς να βάλλεσαι από πολλές μεριές, καλό θα ήταν να αναζητήσεις στήριγμα από κάποιον άνθρωπο που μπορεί να σου δώσει λύση να παλέψεις ενάντια στις προκλήσεις. Μόνος σου δύσκολα θα τα βγάλεις πέρα.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου, έχεις βάλει στόχο τον τελευταίο καιρό να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις κι ως πού μπορείς να φτάσεις. Και σπάνια συμβαίνει να μένεις επικεντρωμένος στο στόχο. Όμως αυτή τη βδομάδα το καταφέρνεις και μάλιστα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, και φυσικά βλέπεις τους κόπους σου και τις θυσίες σου να αποκτούν νόημα. Ακόμα και τα μικρά εμπόδια που μπορεί να σου φανερωθούν, δεν αποτελούν κίνδυνο για σένα και τα ξεπερνάς στο άψε-σβήσε. Αυτή η αποφασιστικότητά σου θα σου ανοίξει πολλές πόρτες… εύγε! Αλλά μην είσαι all work and no fun, είπαμε… μην το παρατραβήξεις, ε;

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη