Καλοκαιράκι ακόμα κι η ανάγκη για αλλαγή και ψυχολογική ανάταση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η εβδομάδα είναι κατάλληλη για νέα ξεκινήματα, ξεκαθαρίσματα αλλά και για να δώσουμε λιγάκι παραπάνω προσοχή στο ένα άτομο που αγαπάμε περισσότερο σ’ αυτή τη ζωή, τον εαυτό μας!

 

Κριός

Κριέ μου, μπορεί να έχεις την ανάγκη να παραμείνεις σιωπηλός αυτή την εβδομάδα και να αποφύγεις κάθε είδους συναναστροφή με οποιονδήποτε μπορεί να ταράξει την ψυχική σου ηρεμία, αλλά δε στο συνιστώ. Επιβάλλεται να βγεις και να δείξεις την κοινωνικότητά σου στον κόσμο διότι θα εμφανιστούν τρομερές ευκαιρίες στον ορίζοντα που δε θα θες να χάσεις. Θα δεις πως όσο περισσότερο συναναστρέφεσαι με κόσμο, τόσο πιο συναρπαστικό θα βρίσκεις το να γνωρίζεις νέα άτομα διαφορετικά από σένα. Αν θες να προσέξεις κάτι, απλά πρόσεξε σε ποιον λες μεγάλα λόγια, αλλά προς Θεού, μη δένεις τη γλώσσα σου κόμπο!

 

Ταύρος

Ταύρε μου, αυτή την εβδομάδα δεν πρέπει να καταπιέσεις την δημιουργικότητά σου, αλλά όμως θα πρέπει να γίνεις λιγάκι πιο παρατηρητικός στην καθημερινότητά σου. Αντί να ακούς τα λόγια τα όμορφα και τα μεγάλα που σου λένε, καλύτερα να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος αν θες να μάθεις τι πραγματικά σκέφτεται ο άλλος. Εμπιστέψου το ένστικτό σου όσο ποτέ άλλοτε αυτή τη φορά γιατί θα σε βγάλει από δυσάρεστες καταστάσεις και να μην ξεχνάς ένα πράγμα: πίστευε και, μη, ερεύνα. Καλύτερα θα ψειρίσεις το θέμα παρά να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων!

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, πάμε μαζί: Στα μπαράκια λέμε «ναι», και στους φίλους λέμε «ναι», στις παραλίες λέμε «ναι», και στα φλαμίνγκο λέμε «ναι», στους έρωτες λέμε «ναι» και στη διασκέδαση λέμε «ναι». «Όχι» λέμε στ’ εκείνους που θέλουν να σε δουν κλεισμένο μέσα σ’ ένα κουτί και να σε διαμορφώσουν όπως τους βολεύει. Το χεις; Εγώ δεν το ‘χω με τη στιχουργική, αλλά το έπιασες το νόημα. Έχεις το δικαίωμα να περάσεις καλά κι επιβάλλεται να παλέψεις γι’ αυτό το δικαίωμα πριν πλακώσει πάλι η πραγματικότητα και ρουφήξει όλη την ενέργειά σου. Οπότε «ναι» σε ό,τι σε κάνει χαρούμενο, «όχι» σε ό,τι σε στεναχωρεί!

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, η βδομάδα σου θα είναι χωρισμένη ανάμεσα στην ανάγκη σου να δώσεις και να βοηθήσεις κόσμο, αλλά και στην ανάγκη σου να ξεσπάσεις, να φωνάξεις, να χτυπήσεις κάτι για εκτονωθείς. Δεν είσαι στα καλύτερά σου, αλλά έχεις περάσει και χειρότερα, αυτό να θυμάσαι. Προσπάθησε να βγεις, να περπατήσεις, να απομακρυνθείς από καταστάσεις κι ανθρώπους που σε μελαγχολούν και θα δεις πως μόλις αρχίσεις να αναπνέεις σωστά, όλα τα φτιάξουν. Επικεντρώσου σε εκείνα που πραγματικά αξίζουν και μην αφήνεις κανέναν να σε παρασύρει στη μαύρη πραγματικότητά του.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, αυτή την εβδομάδα θα δοκιμάσεις να φέρεις τον εαυτό σου στα όριά του με το ν’ ασχοληθείς με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δε λέω, καλό είναι να ασχολείσαι με πολλά δημιουργικά  πράγματα, αλλά καλό θα ήταν να μην τα κάνεις όλα επιφανειακά μόνο και μόνο για να αποδείξεις πως μπορείς. Κάνε πρόγραμμα και βρες τρόπο να πατήσεις φρένο, ακόμα κι αν νιώθεις τρομερά ενεργητικός. Έτσι όπως κάνεις, μοιάζεις με χιονοστιβάδα που παίρνει σβάρνα τα πάντα στο διάβα της, αλλά το θέμα είναι πως θα καταλήξεις κι εσύ άσχημα στο τέλος. Γι’ αυτό σου λέω, σταμάτα όσο είναι καιρός ή βάλε πρόγραμμα!

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, θα διανύσεις μία εξαιρετική εβδομάδα και μπράβο σου, γιατί σου αξίζει. Χωρίς να κουραστείς και πολύ, θα κερδίσεις την εύνοια ανθρώπων που μπορούν να σου δώσουν ώθηση επαγγελματικά αλλά και οικονομικά κατ’ επέκταση -μόνο και μόνο με την ηρεμία αλλά και τη γοητεία που εκπέμπεις αυτόν τον καιρό. Ένα χαμόγελό σου φτάνει για να κερδίσεις τα βλέμματα ενώ είσαι από εκείνους που δεν επαναπαύονται και δουλεύεις ακόμα κι όταν ξέρεις πως έχεις κερδίσει αυτό που κυνηγούσες. Επιτέλους, η θηλιά που σου είχε βάλει η καθημερινότητα γύρω απ’ το λαιμό, χαλαρώνει και γελάει κι εσένα το χειλάκι σου!

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, κάνεις ένα διάλειμμα απ’ τους ξέφρενους ρυθμούς στους οποίους αρέσκεσαι να ζεις για να κάνεις τη γνωστή αποτίμηση της ζωής σου. Βέβαια, ενώ όλος ο κόσμος περιμένει το τέλος της χρονιάς για να ασχοληθεί με αυτό, εσύ πρωτοτυπείς όπως πάντα και καλοκαιριάτικα θες να κάνεις ένα γερό ξεκαθάρισμα όσον αφορά τα επαγγελματικά σου αλλά και τα προσωπικά σου. Δεν αντέχεις πλέον να έχεις στη ζωή σου άτομα που δε σου προσφέρουν τίποτα, μόνο και μόνο για να λες πως έχεις μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Έτσι, ξεκινάς τις διαγραφές και το κάνεις με πολύ πάθος!

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, ένα πράγμα σε απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό και με αυτό θα ασχοληθείς ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα: η σωματική και πνευματική σου υγεία. Έχεις την ανάγκη να προσέξεις λιγάκι παραπάνω τον εαυτό σου αφού η –κυρίως ψυχολογική– κούρασή σου σ’ έχει καταβάλλει. Νιώθεις σκουριασμένος και καταβεβλημένος, κι όχι άδικα. Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσεις να βάλεις ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσεις να βρεις την ισορροπία που θα σε φέρει στα ίσια σου. Βρες κι έναν τρόπο να ξεσπάσεις –όχι στο φαγητό όμως– γιατί προβλέπεται ζόρικο φθινόπωρο και καλό θα ήταν να προετοιμάζεσαι από τώρα.

 

Τοξότης

Τοξότη μου, όλοι ξέρουμε πως είσαι από εκείνους που δε συμβιβάζονται με τα λίγα και πως όταν ζεις ή αγαπάς, το κάνεις στο μέγιστο βαθμό. Αυτή την εβδομάδα όσοι το έχουν ξεχάσει, θα το θυμηθούν ξανά αφού θα δείξεις αυτό το πρόσωπο του «τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος». Αυτό μπορεί να λειτουργήσει κάπως παράξενα αφού, ναι, μεν θα σε βάλει στη διαδικασία να παλέψεις για να πάρεις αυτό που σου αξίζει, αλλά απ’ την άλλη μπορεί να βγεις προς τα έξω ως αλαζόνας που δεν ευχαριστιέται με τίποτα. It’s your choice… εσύ αποφασίζεις ποιο πρόσωπο θα δείξεις!

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, το δίλημμα είναι το εξής αυτή την εβδομάδα: Δουλειά και λεφτά ή διασκέδαση, προσωπική ζωή και ψυχική ανάταση; Σου βάζω δύσκολα μιας κι όλα απαιτούν να τους δώσεις την πλήρη προσοχή σου ενώ κι εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Όπως και να ‘χει, εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να μη διαλέξεις ανάμεσά τους και να κάνεις χρόνο για να τα δυο. Καλά τα λεφτά κι η επαγγελματική ανάδειξη, αλλά αν δεν έχεις το μυαλό καθαρό και την ψυχή γεμάτη, πώς θα τα ευχαριστηθείς;

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου, βδομάδα αλλαγών κι ανανέωσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή. Βαριέσαι εύκολα τα ίδια και τα ίδια και ψάχνεις τρόπους να σπας την κατήφεια της καθημερινότητας. Ένα νέο χόμπι ή ακόμα και ένα νέο άθλημα θα μπει στη ζωή σου και θα σε ανανεώσει σωματικά και ψυχολογικά, που τόσο πολύ το έχεις ανάγκη. Κλείνεις ανοιχτές υποθέσεις και ξεκινάς ένα νέο κύκλο στη ζωή σου που περιμένεις να σου φέρει όλα όσα στερήθηκες τόσο καιρό. Βέβαια, μην τα περιμένεις όλα από τ’ άστρα, βάλε κι εσύ λιγάκι το χεράκι σου για να σπρώξεις την κατάσταση και σύντομα θα χαμογελάς ευτυχισμένος.

 

Ιχθύς

ψαράκι μου, μπορεί να είσαι εγκλωβισμένος στην καθημερινότητά σου και να πρέπει να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα κατάματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παραδόσεις τα όπλα και να παρατήσεις τον αγώνα. Ναι μεν ακόμα πασχίζεις να εδραιωθείς επαγγελματικά, ναι μεν τα οικονομικά σου είναι για κλάματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κλειστείς μέσα στο σπίτι μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να πας στη Μύκονο για διακοπές. Πήγαινε καμιά εκδρομή εδώ κοντά, η Μύκονος μπορεί να περιμένει, δεν πάει πουθενά. Αλλά με το να κλαψουρίζεις, δε βγάζεις άκρη…

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη