Αν το ερωτικό σου βέλος στοχεύσει Καρκίνο να είσαι προετοιμασμένος για ένα συναισθηματικό ταξίδι που πιθανότατα όμοιό του να μην έχεις ζήσει ή να μην ξαναζήσεις. Μη φοβάσαι, θα σ’ αρέσει.

Το Καρκινάκι σαν ζώδιο του νερού είναι μυστήριο τρένο κι ας μην του το χεις. Ξέρεις, λίγο τα κυκλοθυμικά του, λίγο τα ευαίσθητά του, λίγο τα παραπονάκια του, αλλά έχει τη χάρη του, αλήθεια. Εσύ καλού κακού, φόρα τα μπρατσάκια σου πριν βουτήξεις στα βαθιά νερά του συναισθηματικού του κόσμου, γιατί σε βλέπω να πνίγεσαι.

Το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της καρδιάς του είναι να σε νιώσει δικό του άνθρωπο. Άπαξ και το Καρκινάκι δεθεί συναισθηματικά, τέλος. Δίνεται ολοκληρωτικά κι αφοσιώνεται με πάθος κι υποταγή σε αυτόν που θα αγαπήσει.

Ο έρωτας για έναν Καρκίνο είναι κάτι ιερό και σημαντικό. Δίνεται, ματώνει, αγαπά, προσπαθεί, συγχωρεί και δεν εγκαταλείπει. Αν μπεις στην καρδιά του, τέλος, η πόρτα κλειδώνει και δεν ξαναβγαίνεις από εκεί.

Παρά τα στραβά και τα ανάποδά σου, θα είναι πάντα δίπλα σου να σε ακούσει, να φροντίσει, να σε πιάσει απ’ το χέρι και να σου πει «προχώρα, εγώ είμαι δίπλα σου». Θα σε ταΐσει, θα σε ποτίσει να μην του μαραθείς, θα σε χορτάσει αγκαλιές και γλυκόλογα, ρομάντζο. Τι άλλο να ζητήσεις απ’ τη ζωή, δηλαδή, μην είσαι αχάριστος.

Αγαπά το σπίτι, τα φιλιά, τα ερωτικά γράμματα, τραγούδια, αφιερώσεις, ξέρεις ό,τι κάναμε στα 15 μας, μαζί του θα νιώσεις πάλι όλα αυτά τα εφηβικά ερωτικά σκιρτήματα.

Μπορείς να ανεβάσεις τον πήχη ψηλά στις απαιτήσεις σου και να αναμένεις πολλά από έναν Καρκίνο, ξέρει να δίνει, αυτό είναι γεγονός. Όπα, μην μπερδευτείς όμως, δεν είναι θύμα για κανένα λόγο. Απλά είναι ένα παιδί που ξέρει να προσφέρει, χωρίς να τον νοιάζει αν θα λάβει τα ανάλογα.

Όταν έχεις ένα Καρκινάκι στο πλευρό σου, αναγκαστικά θα ξύσεις λίγο την επιφάνεια και θα πας λίγο πιο βαθιά, σε πράγματα ουσιαστικά. Θα νιώσεις ένα, κι όχι δυο ξένα σώματα που απλώς συνυπάρχουν.

Αυτό το δέσιμο που θα επιδιώξει –γιατί θα το επιδιώξει, δεν το συζητώ– θα κάνει τη σχέση αυτή να διαφέρει από πολλές προηγούμενές σου. Και μη φρικάρεις αν κάποιες στιγμές αισθανθείς ότι βρήκες τη νέα σου μαμά, γιατί μόλις ξαπλώσεις στο κρεβάτι μαζί του, θα δεις το άλλο του πρόσωπο.

Ερωτικός, τρυφερός κι αρκετά προχωρημένος για το προφίλ και τα δεδομένα του, θα σου πει σε όλα ναι, αρκεί να ‘χεις τον τρόπο να του το ζητήσεις. Διότι εκτός από ευαισθησίες, ένας Καρκίνος διαθέτει και πολύ βρόμικο μυαλό, έτοιμο να ζήσει και να ρουφήξει κάθε εμπειρία, μόνο με σένα που θα νιώσει δικό του.

Και μην τον περιμένεις παθητικό, οι αντοχές κι η ενέργειά του αγγίζουν ταβάνι- για τις δικές σου δεν ξέρω, οπότε πρόσεχε μην εκτεθείς, δεν κάνει.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη