Ίσως τις σχέσεις τις έχουμε στο μυαλό μας με λίγη περισσότερη αστερόσκονη απ’ ότι θα έπρεπε. Θέλουμε τη μαγεία, την όμορφη ατμόσφαιρα με τον σύντροφό μας και μας ξενίζει όταν η σχέση φτάνει να είναι λίγο πιο κανονική απ’ όσο την περιμένουμε. Αυτό που λέμε παραμυθένιο το θέλουμε σε όλο του το μεγαλείο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο ενώ το «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» δεν κάνει συχνά την εμφάνισή του. Η πραγματική ζωή δεν έχει μόνο λουλούδια, χορούς και μαγεία.

Οι προσδοκίες μας τις περισσότερες φορές ξεπερνούν τον ρεαλισμό με αποτέλεσμα ο μεγάλος χαμένος στην όλη υπόθεση να είμαστε εμείς αφού αυτό που έχουμε στο κεφάλι μας είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί σε μία σχέση να είναι όλα μέλι γάλα, από ένα σημείο κι έπειτα μπαίνει κι η ρουτίνα στη μέση. Η συνεχής κι αδιάκοπη καψούρα και η ανάγκη να ενωθείτε με κάθε δυνατό τρόπο δεν είναι το μόνο που υπάρχει στη σχέση. Σίγουρα το ερωτικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να ευδοκιμήσει το μεταξύ σας αλλά η σχέση σας δεν εξαρτάται μόνο απ’ αυτό. Ο έρωτας δε φτάνει γιατί πέρα από τα καλά του μπορεί εύκολα να δημιουργήσει και την ανασφάλεια ότι αν δε γίνει μία φορά, μπορεί να μη σε θέλει το ταίρι. Είναι υπέροχο να ποθείς τον σύντροφό σου αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να σας ενώσουν.

 

 

Αυτά που μπορεί να ονειρευόσουν για τη σχέση σου όσο ήσουν σε μικρή ηλικία αλλάζουν όταν μπαίνει στη μέση η πραγματικότητα. Υπάρχουν οι διαφωνίες που πάντα θα βρίσκονται στο παρασκήνιο να αναζωπυρώνουν τη σχέση αφού δεν μπορείτε να έχετε την ίδια άποψη σε όλα τα θέματα. Το υγιές και σύνηθες στη σχέση είναι να μη συμφωνείτε στα πάντα αλλά να προσπαθείτε να προσαρμόσετε το κάτι διαφορετικό που έχετε και οι δύο. Αν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όλα θα κυλούν ήρεμα, μάλλον κάνεις λάθος. Είστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που προσπαθείτε να συνυπάρξετε γιατί γουστάρετε ο ένας τον άλλον. Όταν όλα κυλούν ομαλά, χωρίς αναταραχές, τότε γίνονται μονότονα.

Ένα τεράστιο λάθος που κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε είναι να πιστεύουμε ότι όπως φερόμαστε εμείς θα σκεφτεί να μας φερθεί και το άλλο μας μισό. Δε γίνεται να συμπεριφέρονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Εσύ μπορεί να έχεις παραπάνω τακτ κι ο άλλος να είναι πιο άγαρμπος. Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας έναν άνθρωπο που ξέρει πάντα τι να κάνει και τι να πει. Πόσο ονειρικό αυτό αλλά μετά ξύπνησες. Όπως εσύ δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις μερικές φορές, το ίδιο συμβαίνει και στο ταίρι σου.

Ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο και περιμένοντας την τέλεια σχέση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα παραμύθια, μάλλον θα χρειαστεί να μείνεις μόνος για αρκετό καιρό. Η σχέση που έχεις στο μυαλό σου διαφέρει αρκετά από την πραγματικότητα γιατί δε γίνεται με το ταίρι να έχετε μόνο καλές στιγμές. Ο ιδανικός σύντροφος είναι εκείνος που έχει μάθει να σε διαβάζει και να σε καταλαβαίνει, εκείνος που θα κάνει υποχωρήσεις ώστε να μη χαλάσει αυτό που έχετε φτιάξει. Δεν έχει να κάνει με εξωτερική εμφάνιση ή με κοινωνικό status αλλά με το πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Μπορεί να περιμένουμε να μας έρθει ο έρωτας κατακούτελα και όντως να συμβαίνει μια στο τόσο, όμως για να κρατήσει και να καταφέρει να εξελιχθεί μια σχέση στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη δουλειά απ’ όση πιστεύουμε.

Συντάκτης: Ιωάννα Μελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.