Το «για πάντα» είναι μια φράση πολύ βαριά που όταν πέσει κάτω κάνει πολλή θόρυβο. Αυτό δεν το ήξερες μέχρι που όλα τα «για πάντα» που σου έλεγε τα έριξε κάτω με μια μόνο κίνηση. Με μια μόνο λέξη. Φεύγω. Ο θόρυβος εκκωφαντικός. Τόσο που μέχρι και σήμερα ακούς τον απόηχο. Και όταν είναι ησυχία, ακούς το βουητό πιο έντονα. Δε σε αφήνει να ηρεμήσεις, δε σε αφήνει να ξεχάσεις . Γι’ αυτό προσπαθείς να τον καλύψεις, να γράψεις από πάνω του. Να μην τον ακούς άλλο. Μάταια.     

Σου είχε πει πολλά όσο ήσασταν μαζί. Θα σε αγαπώ για πάντα. Θα σε σκέφτομαι για πάντα. Θα σε νοιάζομαι για πάντα. Θα είμαστε μαζί για πάντα. Μόνο που δεν εννοούσε τελικά τίποτα. Και εσύ να διερωτάσαι αν υπήρξε ποτέ στιγμή που τα εννοούσε. Όχι πως αυτό θα σε έκανε να νιώσεις καλύτερα. Τουλάχιστον δεν θα ένιωθες τόσο κορόιδο. Γιατί εσύ τα εννοούσες όσα είπες. 

Γνωρίζεις έναν άνθρωπο. Σε κάνει να πιστέψεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά, ενώ πριν μόνο και στην σκέψη γελούσες και έλεγες πως αυτά είναι για τους ανόητους. Έλεγες πώς ήσασταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Σκέφτεσαι πως χτίσατε τόσα πολλά μαζί, για να έρθει η στιγμή της διάλυσης; Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό; Πόσα βράδια διερωτήθηκες τί πήγε λάθος; Γιατί έφυγε; Γιατί δεν έκανε μια προσπάθεια;

Τα αναπάντητα γιατί είναι πιο πολλά από τις απαντήσεις που έχεις. 

Λένε πως ο κατάλληλος άνθρωπος μπορεί να κάνει την κόλαση σου παράδεισο, ή τον παράδεισο σου κόλαση. Εσύ έμαθες πως το ίδιο άτομο, μπορεί να τα κάνει και τα δύο. Για όσο ήσασταν μαζί κατάφερε να δώσει νόημα σε όλα. Κατάφερε να βάλει χρώμα στις γκρίζες μέρες σου και να δώσει ρυθμό στην άτονη ζωή σου. Και τι έγινε που ο ρυθμός αυτός δεν σου πήγαινε; Που ήταν πολύ γρήγορος για σένα, και κάπου-κάπου έχανες τα βήματα σου; Όχι δε σε ένοιαζε. Φτάνει που υπήρχε. Και μέσα σε μια στιγμή ο παράδεισος, έγινε κόλαση.

Και έχεις μείνει εκεί, να διερωτάσαι για πόσο θα τραβάει αυτή η βαλίτσα. 

Πότε θα καταλάβεις ότι δεν έχει καμία σημασία πλέον να διερωτάσαι; Δεν έχει σημασία αν φταίξατε και οι δυο. Δεν έχει σημασία αν κάνατε και οι δυο λάθη. Δεν έχει σημασία αν μπορούσες να το σώσεις. Δεν έχει σημασία αν γυρίσει πίσω.  

Σημασία έχει που έφυγε. Σημασία έχει που δεν έμεινε να παλέψει μαζί σου. Σημασία έχει που οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν μούφα.

Γι’ αυτό ξεκόλλα.

Επιμέλεια Κειμένου Γεωργίας Ιωάννου: Kατερίνα Κεχαγιά

Συντάκτης: Γεωργία Ιωάννου