Ήταν 11 Απριλίου του 2018 όταν γεννήθηκε ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ. Δύο μήνες μετά τη γέννησή του διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μία εκφυλιστική νόσο που προσβάλει το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και την ικανότητα κατάποσης κι αναπνοής.

Από την ημέρα της διάγνωσης και μετά, ο Παναγιώτης-Ραφαήλ έδινε καθημερινό αγώνα να καταφέρει πράγματα που για τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα. Η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του ήταν η γονιδιακή θεραπεία που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ. Αλλά το κόστος του ταξιδιού και της θεραπείας ήταν απαγορευτικό για τους γονείς, οι οποίοι έκαναν έκκληση για οικονομική βοήθεια, που τους δόθηκε, όχι από κάποια κυβέρνηση αλλά από απλούς ανθρώπους. Απλοί άνθρωποι που μαθαίνοντας την ιστορία του παιδιού, ξεκίνησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να πάει στην Αμερική.

 

 

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και ο Παναγιώτης-Ραφαήλ ταξίδεψε για να κάνει τη θεραπεία του και να γίνει καλά. Στις 11 Απριλίου 2024, ο μικρός μαχητής της ζωής, γιόρτασε τα έκτα του γενέθλια με τους γονείς του να του εύχονται και να ευχαριστούν τον κόσμο για τις ευχές που έστειλαν στο παιδί τους. Το κείμενο που ανήρτησαν στο facebook έχει ως εξής:

«Σήμερα το αγοράκι μας έγινε 6 ετών! Είμαστε περήφανοι για όσα έχει καταφέρει και ευγνώμονες για την αγάπη που του δείχνετε! Λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί γιορτάσαμε τα γενέθλιά του μεταξύ μας, δεχτήκαμε όμως πολλές ευχές που έκαναν τη μέρα αυτή ξεχωριστή! Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε υγεία σε όλους.»

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι ένας μικρός ήρωας που χτίζει τη ζωή του μέρα με τη μέρα, χαρίζοντας χαρά τόσο στους γονείς του, αλλά και σε όλο τον κόσμο που συγκινήθηκε με την ιστορία του και τον βοήθησε να παλέψει για να κατακτήσει την υγεία του. Του ευχόμαστε χρόνια γερά και να κάνει κάθε του όνειρο πραγματικότητα.

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου