spetses

Όλοι θα θέλαμε έστω και μία φορά στη ζωή μας να βρεθούμε σε έναν προορισμό ονειρικό. Σε ένα μέρος που να παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, νοσταλγική! Εκεί που η ενέργεια του τόπου και το φυσικό του κάλλος θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να ζεις σε παραμύθι. Ευλογημένος τόπος η Ελλάδα, με απαράμιλλη ομορφιά∙ δε θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού η μαγική αυτή τοποθεσία.

Ένα νησί, λοιπόν, που αντικρίζοντάς το λίγο πριν φτάσεις, νιώθεις μια εκλεκτή αύρα. Σε αυτό πιθανότατα να βοηθάει κι η τεράστια ιστορία του συγκεκριμένου τόπου. Πατώντας το πόδι σου θα συνειδητοποιήσεις πως κάτι εντελώς διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Ανεβαίνοντας στην άμαξα για την πρώτη περιήγηση στο νησί θα ‘χεις ήδη αρχίσει να μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή. Καθώς ηχούν τα βήματα του επιβλητικού αλόγου ξεκινάς να παρατηρείς γύρω σου ένα αριστοκρατικό σκηνικό, που όμοιό του ποτέ άλλοτε δεν είχες ξανά αντικρίσει. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών και των ξενοδοχείων θα σε κάνουν να πιστέψεις ακόμα πιο έντονα πως αυτό το καραβάκι που σ’ οδήγησε εκεί, ήταν τελικά μια μαγική χρονομηχανή.

Κι έπειτα, θα σου πάρει μονάχα μερικά λεπτά για να νιώσεις ερωτευμένος. Αυτό είναι το συναίσθημα που γεννά το νησί αυτό∙ εκείνο το γλυκό και ταραχώδες αίσθημα του έρωτα! Αυτόν τον κεραυνοβόλο, που υπάρχει στα παραμύθια. Μα πώς να μην ερωτευτείς αυτό το μέρος, με άμαξες και σπίτια αρχοντικά που θυμίζουν παλάτια; Ο ήλιος, η θάλασσα, τα δέντρα, το ηλιοβασίλεμα και το φεγγάρι ενεργοποιούν όλες μας τις αισθήσεις κι εμείς απλά παραδινόμαστε σε όλη αυτή την ατόφια ομορφιά, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό.

Κι αν είσαι ήδη ερωτευμένος βρήκες το ιδανικό τοπίο για να σεργιανίσεις τον έρωτά σου. Αν όχι, ίσως το μέρος αυτό να επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Ή ίσως απλά να αρκεί ο ενθουσιασμός και το χτυποκάρδι που σου προκαλούν τόσο αβίαστα αυτές οι εικόνες.

Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με το πράσινο χρώμα της φύσης δημιουργούν αντιθέσεις και προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα λατρέψεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που βλέπεις με την πρώτη ματιά και σου κόβουν την ανάσα. Κι οι κρυφές θαλάσσιες σπηλιές θα δημιουργήσουν ένα γλυκό μυστήριο μέσα σου. Περπατώντας θα συναντήσεις το παλιό λιμάνι, η φινέτσα του οποίου είναι απλά απερίγραπτη. Τόση αρχοντιά σίγουρα δε θα ‘χεις ξανά συναντήσει.

Με κάθε εισπνοή θα μυρίζεις ένα άρωμα μιας αλλοτινής εποχής. Μιας εποχής που τόσο πολύ λείπει από την καθημερινότητά μας∙ αυτό το άρωμα των αριστοκρατικών και συνάμα ανέμελων καιρών. Είναι σπουδαίο που ο τόπος αυτός έχει κρατήσει αναλλοίωτη την αίσθηση αυτή, προσφέροντάς την απλόχερα σε κάθε επισκέπτη του.

Μα είπαμε τόσα πολλά και δεν είπαμε ακόμα ποιο είναι αυτό το μαγικό νησί. Δεν ήταν παράλειψη αλλά στόχος. Άλλωστε, είναι υπέροχο να μπορούμε πρώτα να νιώθουμε και μετά να βλέπουμε το οτιδήποτε στη ζωή μας. Και ποιο είναι το παραμυθένιο αυτό νησί; Σπέτσες, αγάπη μου! Φύγαμε;

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!