Κυρίες και κύριοι, ο χειμώνας έχει φτάσει. Το θερμόμετρο έπεσε, οι κουβέρτες και τα παπλώματα βγήκαν έξω, τα χοντρά ρούχα και τα μπουφάν επίσης. Είναι γεγονός. Διανύουμε την εποχή που οι σπιτόγατοι μπορούν πλέον να βρουν εύκολα δικαιολογίες, ώστε να μείνουν μέσα είτε μόνοι τους είτε παρασύροντας κι άλλους να κάνουν το ίδιο.  Η εποχή αυτή είναι η χαρά τους μιας κι αγαπάνε να μένουν σπίτι μόνοι ή με παρέα αντί να βγουν έξω.

Το καλοκαίρι τα επιχειρήματα τους δεν πολυπιάνουν καθώς το έξω πάντα κερδίζει κι έτσι αναγκάζονται να συμμορφωθούν τις περισσότερες φορές με την άποψη της πλειοψηφίας που αρνείται να κλειστεί μέσα.

Έχει έρθει η δική τους σειρά λοιπόν τώρα. Οι αφορμές για να μείνουν μέσα; Πολλές και είναι πάντα οι επικρατέστερες. Τα επιχειρήματά τους έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως κι η διάθεσή τους για χουχούλιασμα έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Άντε τώρα να τους βγάλεις έξω ή να τους φέρεις αντίρρηση.

Αγαπημένη τους φράση: «Κάνει κρύο, πού να τρέχουμε;» Θα τ’ ακούς να βγαίνει συχνά απ’ το στόμα τους όταν θα προσπαθήσεις να τους παρακινήσεις να βγείτε. Τους αρέσει να κάθονται μέσα, το αγαπάνε, δεν το βλέπουν ως αγγαρεία όπως άλλοι.

Έχει έρθει η στιγμή που τόσο περίμεναν. Ν’ ανάψουν το τζάκι ιδανικά και ν’ αράξουν μπροστά του μ’ ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, το σύντροφό τους, την παρέα τους ή ακόμη και μόνοι χαζεύοντας απλώς τη φωτιά κι απολαμβάνοντας τη θαλπωρή της.

Θα κλειστούν στο σπίτι και είτε θα παρακολουθούν ώρες ατελείωτες αγαπημένες τους σειρές παλιές ή καινούριες με πατατάκια ανά χείρας είτε θα καλέσουν παρέα για προβολή ταινίας, χωμένοι κάτω από κουβέρτες και παραγγέλνοντας ντελίβερι αντάξιο των περιστάσεων. Χειμώνας, έξω κρύο και βροχή και μέσα ταινία, φαΐ και παρέα! Τι άλλο να ζητήσουν; Το καλύτερό τους είναι αυτό!

Αυτό και να στηθούν μπροστά στο παράθυρο όταν θα βρέχει για να χαζέψουν τις στάλες, είτε ακούγοντας φανατικά τον ήχο τους είτε με τη μουσική υπόκρουση που έχουν εκείνοι επιλέξει για να ντύσουν τη στιγμή.

Όσο για το αγαπημένο ρόφημα εκείνων που αγαπάνε να κλείνονται στο σπίτι; Μα ποιο άλλο μπορεί να είναι εκτός απ’ τη ζεστή σοκολάτα; Απαραίτητο εφόδιο που θα βρεις πάντα στα ντουλάπια του σπιτιού τους  και θα προτιμήσουν να γευτούν πρώτο απ’ όλα. Εντάξει, είναι κι οι άλλοι που θα προτιμήσουν το τσάι. Αυτά τα δύο είναι τα ροφήματα που οφείλει κάθε οπαδός του χειμώνα που σέβεται τον εαυτό του να έχει στο σπίτι.

Άλλα εφόδια που θα βρεις στο σπίτι τους; Κουβερτάκια παντού, πολύχρωμες κάλτσες για να κυκλοφορείς άνετα μέσα ή παντόφλες με ζωάκια και κάθε είδους τέτοιο κομφόρ σε ποικιλία, μιας κι η χρήση τους είναι συχνή.

Τα ντουλάπια τους θα τα βρεις συνήθως γεμάτα προκειμένου να μην τους λείψει τίποτα που μπορεί να χρειαστούν, ενώ η τηλεόραση κι ο υπολογιστής θα βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο. Όλα σε βολική θέση και διαρρύθμιση, ώστε τίποτα να μην τους χαλάει το σκηνικό.

Απανταχού σπιτόγατοι λοιπόν ενωθείτε και εξοπλιστείτε κατάλληλα διότι στ’ αλήθεια έχει φτάσει η εποχή σας κι ήρθε η στιγμή να την απολαύσετε, όπως μόνο εσείς ξέρετε!

Και ξέρετε, ε; Είμαστε ακόμη στην αρχή!

Συντάκτης: Σταυρούλα Βιτετζάκη
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου