Είμαστε μια ανάσα πριν αλλάξει ο χρόνος. Πριν φύγει και υποδεχτούμε τον επόμενο. Αφήνουμε πίσω το 2015 και προχωράμε στο 2016. Είμαστε στο σημείο που κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και σκεφτόμαστε τι κάναμε, τι θέλαμε να κάνουμε και για κάποιον λόγο δεν το κάναμε, τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους με το νέο έτος. Κάνουμε ένα φλασμπάκ σε όσα ζήσαμε, γυρνώντας κυρίως σε στιγμές που μας στιγμάτισαν. Στις πιο όμορφες στιγμές που δε γίνεται να ξεχάσουμε αλλά και στις πιο άσχημες, αυτές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μια για πάντα.

Μερικοί μερικοί δε βλέπουν την ώρα να προχωρήσουν στο 2016. Είναι αυτοί που μάλλον δεν πέρασαν και τόσο καλά αυτή τη χρονιά και είναι ανακουφισμένοι που φεύγει ή θέλουν μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Εγώ πάλι όχι, δεν είμαι ανακουφισμένη, δεν  περιμένω πώς και πώς να έρθει το νέο έτος. Γιατί να νιώθω έτσι; Αφού το 2015 ήταν μια υπέροχη χρονιά για μένα, μια υπέροχη χρονιά για εμάς. Είναι η χρονιά που σε γνώρισα και γι’ αυτό και θα το αγαπώ για πάντα. Δεν έχω να θυμάμαι άσχημα, μόνο όμορφα. Κι αν υπήρξαν άσχημα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ευχάριστα.

Ήταν ένα τόσο γεμάτο από όμορφες στιγμές έτος. Στιγμές δικές μας. Είναι το έτος που φιληθήκαμε για πρώτη φορά, που περπατήσαμε μαζί, που κάναμε έρωτα πρώτη φορά και κοιμηθήκαμε αγκαλιά. Είναι ακόμη και η πρώτη φορά που τσακωθήκαμε.

Είχα την ευκαιρία μέσα σ’ αυτό να μάθω τι σου αρέσει και να μάθεις τι μου αρέσει. Έμαθα ότι σου την σπάει το κίτρινο και εσύ έμαθες ότι σιχαίνομαι την ντομάτα. Έμαθα ότι δεν κοιμάσαι ποτέ ανάσκελα και έμαθες ότι θέλω πάντα ένα μικρό φωτάκι ανοιχτό όταν πέφτω για ύπνο. Έμαθα επίσης ότι είσαι αγύριστο κεφάλι, αλλά κι εσύ με τη σειρά σου ότι ούτε κι εγώ πάω πίσω.

Κάναμε το πρώτο μας ταξίδι μαζί. Βγάλαμε τις πρώτες μας φωτογραφίες. Ήταν ένα γεμάτο πρώτες φορές έτος, πρώτες εμπειρίες. Χτίσαμε τις πρώτες μας κοινές αναμνήσεις. Πώς μπορώ να τα ξεχάσω όλα αυτά; Πώς μπορώ να ξεχάσω όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές που μου χάρισε;

Για όλα αυτά δεν ανυπομονώ να ξεφορτωθώ αυτό το έτος. Δε γίνεται άλλωστε να θέλω να φύγει ο χρόνος αυτός, που μας έφερε κοντά. Ενθουσιάζομαι, δεν το κρύβω, γιατί ξέρω ότι θα βαδίσουμε χέρι- χέρι στον καινούριο. Γεμίζω όνειρα για το πώς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε όσα ξεκινήσαμε αυτό τον χρόνο. Έρχονται κι άλλες στιγμές λοιπόν γι’ αυτό ετοιμάσου. Ετοιμάσου να υποδεχτείς όλα όσα θα έρθουν.

Μόνο ένα πράγμα θέλω όμως ακόμη, πριν αποχαιρετίσουμε τον χρόνο αυτό. Νομίζω του χρωστάω κάτι. Τώρα που τελειώνει ο απολογισμός, ήρθε η ώρα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το δώρο του. Για εσένα κι εμάς. Ευχαριστώ λοιπόν, το 2015 γιατί ήταν μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υπέροχες στιγμές. Ήταν γενναιόδωρο και ζεστό. Αγαπησιάρικο και παθιάρικο. Μα πάνω από όλα, ήταν η χρονιά που σε γνώρισα γι΄ αυτό και δεν μπορώ παρά να το αγαπώ.

 

Επιμέλεια Κειμένου Σταυρούλας Βιτετζάκη: Σοφία Καλπαζίδου

 

 

Συντάκτης: Σταυρούλα Βιτετζάκη