Ημέρα Παρασκευή και με βρίσκει να περιμένω σε κάποιον από τους σταθμούς του μετρό. Συντροφιά μου έχω τη φίλη μου, τη Μάγια. Με μια γρήγορη ματιά στις αποβάθρες, παρατηρώ ένα πλήθος αδειούχων αξιωματικών. Μπαίνοντας στο διερχόμενο συρμό, ένας από αυτούς κάθεται απέναντι μας.

Το βλέμμα της Μάγιας μείνει πάνω του λίγο παραπάνω από ότι στους υπόλοιπους επιβάτες. Δεν ήταν  το σχεδόν εφηβικό πρόσωπο του αιτία, αλλά μια ακατανόητη αύρα που προερχόταν από το καπέλο, το ξίφος και τα γάντια που φορούσε. Ήταν κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γοητεία της στολής.

Είναι το ίδιο συναίσθημα που αισθάνεσαι περνώντας από ένα αστυνομικό μπλόκο ή δίπλα από ένα πυροσβεστικό όχημα, κάποιο καλοκαιρινό βράδυ. Ή αυτό που θα σε κάνει να σταματήσεις για να παρακολουθήσεις την αλλαγή φρουράς μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Παρόλα αυτά δεν είναι τα ράσα που κάνουν τον παπά. Είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που έρχονται συνειρμικά με την θέα της επωμίδας και του σιριτιού. Η στολή είναι ένα σύμβολο επιβλητικό, καταφέρνει ποικίλες αντιδράσεις στη θέασή του, από το να ομορφύνει μέχρι και να εμπνεύσει.

Εκείνο που κάνει τους ένστολους από τα νούμερο ένα επαγγέλματα στις γυναικείες προτιμήσεις, είναι η υποβόσκουσα τόλμη και γενναιότητα, η ίδια η εξουσία που υπόσχεται η στολή.

Όπως πολύ σωστά είχε διατυπώσει ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, η εξουσία είναι το υπέρτατο αφροδισιακό.

Ατάκα που επαναλάμβανε και η ίδια η Μάγια, η οποία προτιμούσε συντρόφους που επάνδρωναν τα σώματα ασφαλείας.

Η επιθυμία της εξουσίας είναι περασμένη στο DNA μας. Αυτή σε συνδυασμό με την προσαρμοστικότητα εξάλλου, συνέτειναν στην επιβίωση του είδους μας. Από την εποχή των σπηλαίων με την ανάγκη επιβολής στα υπόλοιπα όντα, τα θηλυκά αρχίζουν να έλκονται από αυτόν που είναι σωματικά δυνατότερος και μπορεί να εξασφαλίσει το φαγητό μέσα από το κυνήγι. Στην πιο πρόσφατη ιστορία λαοί με την πιο μεγάλη ισχύ κατάφερναν να επιβιώσουν από αιματηρές συγκρούσεις  και να συνεχίσουν την ύπαρξη τους.

Οι νικητές στρατηλάτες είχαν πάντα στο πλευρό τους ένα πλήθος γυναικών που επιθυμούσαν να λάβουν θέση στην καρδιά τους αλλά και μερίδιο στην εξουσία που είχαν.

Ακόμα και σε πιο καθημερινά παραδείγματα, είναι στη φύση του καθένα μας η επιθυμία για προαγωγή και η κατάληψη ηγετικών θέσεων. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό με τον άμεσο τρόπο, γίνεται με την επιλογή ενός δυνατού συντρόφου. Αυτός θα καταφέρει να παρέχει την επιζητούμενη ασφάλεια και την επιδιωκόμενη υπεροχή. Η υψηλά ιστάμενη θέση του, έχει το προνόμιο της επιρροής στις ζωές ανθρώπων.

Ένα προνόμιο που μοιράζεται στα δύο αφού η Κυρία του Κύριου καταφέρνει πολλές φορές να αποκτήσει περισσότερη φήμη και αρμοδιότητες από αυτόν.

Και για τους λίγους που συνεχίζουν ακόμα να στέκουν δύσπιστοι, τα παραδείγματα πολλά, η Μέριλιν Μονρόε και ο Τζων Κένεντι. Η Μαρία Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Έτσι όλοι καταλαβαίνουν το πόσο διεγερτικά λειτουργεί σε μερικές γυναίκες, ένας άντρας που κατέχει θέσεις εξουσίας.

 

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη