Το καλοκαίρι έφτασε, η ζέστη είναι εδώ κι οι πρώτες επισκέψεις σου στη θάλασσα είναι γεγονός. Μαζί όμως με την αγορά ενός καινούργιου μαγιό και την ανάγνωση του πίσω μέρος των αντηλιακών για να βρεις αυτό με τον κατάλληλο δείκτη, στο μυαλό σου τρύπωσε απρόσκλητη η σκέψη πως ούτε και φέτος κατάφερες να έχεις το σώμα των ονείρων σου για όταν θα βγεις στην παραλία.

Ήταν γύρω στις αρχές του νέου έτους όταν φτιάχνοντας μια ακόμα κλισέ λίστα στόχων για φέτος, αποφάσισες να κάνεις κάτι ουσιαστικό για να καλυτερέψεις τον τρόπο ζωής και την εμφάνισή σου. Έτσι έκανες το γενναίο βήμα κι αποφάσισες να γραφτείς γυμναστήριο. Επειδή μάλιστα εκείνη την περίοδο το είχες αποφασίσει για τα καλά, πληρώνεις την ετήσια συνδρομή, που έρχεται και πιο συμφέρουσα για τα οικονομικά σου.

Τις πρώτες μέρες λοιπόν ξεκινάς με όρεξη και πείσμα και κάθε μέρα βρίσκεσαι ή στους ορόφους με τα όργανα ή στις αίθουσες με τα ομαδικά προγράμματα. Ο καιρός όμως περνάει, αρχίζει να πιάνει κρύο και βροχή, πέφτει ξαφνικά στα χέρια σου περισσότερη δουλειά και καταλήγεις να γυρίζεις στο σπίτι αργοπορημένα σχεδόν σέρνοντας απ’ την κούραση. Όπως καταλαβαίνεις πού καιρός κι όρεξη για γυμναστική, έτσι το καθημερινό γίνεται τρεις φόρες την εβδομάδα, μετά μία, ύστερα κάθε δεκαπέντε και στο τέλος θυμάσαι ότι κάποτε πήγαινες γυμναστήριο απ’ την ξεχασμένη κάρτα συνδρομής στο πορτοφόλι σου.

Ο φαύλος αυτός κύκλος επαναλαμβάνεται κάθε φορά που κάνεις την εγγραφή και για να σπάσει η προδιαγεγραμμένη του πορεία χρειάζεται απλώς και μόνο ένα τρικ, την επόμενη φορά να συμφωνήσεις να πηγαίνεις με παρέα. Μπορεί πολλοί να το δουν ως περισπασμό κι ότι στο τέλος θα καταλήξεις περισσότερο να κουβεντιάζεις παρά να αθλείσαι, το να έχεις όμως κάποιον μαζί σου είναι αναμφίβολα ένα απ’ τα μεγάλα συν.

Θα σε παροτρύνει να σηκωθείς απ’ τον καναπέ και να ετοιμαστείς όλες εκείνες τις στιγμές που θα προτιμάς να κάτσεις μπροστά στην τηλεόραση και να τεμπελιάσεις. Κάθε φορά που θα θες να τα παρατήσεις ή να το αναβάλλεις, θα έχεις κάποιον δίπλα σου που δε θα στο επιτρέψει. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα να είναι κοντά σου ένας άνθρωπος που έχετε κοινό στόχο και κίνητρα, ακόμα κι αν είναι να τελειώσετε ένα μισάωρο τρέξιμο στο διάδρομο χωρίς να λαχανιάσετε. Θα μπορείτε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον σε ασκήσεις που σας δυσκολεύουν και θα παραδειγματίζεσαι απ’ την επίδοσή του σε κάτι που δεν είσαι κάλος, ώστε να προσπαθήσεις πιο πολύ και στο τέλος να το πετύχεις.

Αν αυτός ο κάποιος είναι φίλος σου, εκτός ότι θα κάνετε παρέα τη διαδρομή και θα έχετε το χρόνο να μιλήσετε για την καθημερινότητά σας, θα μπορείτε στα ενδιάμεσα διαλείμματα για ξεκούραση να ανταλλάξετε δυο κουβέντες κι ύστερα να συνεχίσετε ακάθεκτοι. Αν ο άλλος είναι ο σύντροφός σου, σκέψου ότι πηγαίνοντας μαζί γυμναστήριο, αποκτάτε μια ακόμη κοινή ασχολία κι όλα αυτά που δένουν ένα ζευγάρι δε γίνεται ποτέ να καταταχτούν στη λίστα με τα αρνητικά. Μην ξεχνάς πως έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γυμναστική βοηθάει στην καλυτέρευση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού, άρα μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα θετικό στοιχείο μαζί με τα υπόλοιπα.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ξεσκονίσεις τα αθλητικά σου παπούτσια, έχε στο νου σου να ψάξεις και για ένα δεύτερο ζευγάρι για να σε συνοδέψει. Θα δεις πως στο τέλος η ρεσεψιονίστ που συνεχώς σε ρωτούσε αν είσαι νέο μέλος, θα σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα.

 

Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Τριγώνη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη