Φωνές μπάσες, αρρενωπές, βραχνές· πάντα θα μας γοητεύουν και πάντα θ’ αποτελούν ένα επιπλέον προσόν για τους άνδρες. Όπως και να το κάνουμε, η φωνή είναι μοναδική και χαρακτηριστική για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον αν είναι βαθιά και καθηλωτική.

Είναι που τ’ αυτιά μιας γυναίκας, όπως υποστηρίζεται άλλωστε από τους ερευνητές, γοητεύονται πιο εύκολα απ’ αυτά που ακούν κι αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την αξιολόγηση εκείνου που έχουν απέναντί τους. Ας μην ξεχνάμε, πως ο έρωτας -ειδικά για τις γυναίκες- είναι καθαρά εγκεφαλικός. Πώς, λοιπόν, να μη μας συναρπάζει μια ωραία ανδρική φωνή, καθώς μας δίνει όλες εκείνες τις πληροφορίες, που θα επεξεργαστεί και θα ξεζουμίσει στην πορεία το μυαλό μας;

Ευχαριστιέσαι στο άκουσμα μιας βαριάς φωνής, που σου φανερώνει πόση επιρροή μπορεί να σου ασκήσει. Αλλιώς φαντάζεσαι να σε καθηλώνει με μια του λέξη ένας άνδρας με φωνή έντονη και βραχνή· έχει διαφορά απ’ τη φωνή την αδιάφορη, μέτριου τόνου, τη συνηθισμένη. Η βαθιά φωνή δείχνει μια παραπάνω αυτοπεποίθηση κι αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες, τους οποίους χαρακτηρίζει η μπάσα χροιά, είναι περισσότερο ελκυστικοί. Η φωνή τους είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα όπλα τους, καθώς προσπαθούν να κατακτήσουν μια γυναίκα, κι ας μην το γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ, πως συνήθως οι άνδρες με βαριά φωνή έχουν ωραιότερη σωματική διάπλαση απ’ τους υπόλοιπους -χωρίς φυσικά ν’ αποκλείονται οι εξαιρέσεις. Είναι πιο ογκώδεις και μυώδεις, έχουν καλύτερες σωματικές διαστάσεις και πιθανόν την κατάλληλη τριχοφυία. Ζήτημα ανδρικών ορμονών και τεστοστερόνης, βλέπεις, όλα τα παραπάνω.

Ακριβώς έτσι φαντάζονται κι οι γυναίκες τους άνδρες, όταν μαντεύουν την εξωτερική τους εμφάνιση, έχοντας απλώς ακούσει την μπάσα φωνή τους. Τον φτιάχνουν τον άνδρα στο μυαλό τους σαν το απόλυτο αρσενικό, τον φαντάζονται επιβλητικό κι ισχυρό.

Δεν είναι μόνο, όμως, η δύναμη κι η ισχύς που δηλώνει μια μπάσα φωνή. Ένα θέμα που φαίνεται να συμφωνεί με τη βαριά φωνή είναι η ελκυστικότητα κι η έντονη σεξουαλικότητα. Η μπάσα φωνή είναι πιο ερεθιστική σε κατάλληλες συνθήκες κι όχι μόνο· πολλές οι φαντασιώσεις που μπορεί να δημιουργήσει σε μια γυναίκα. Είναι ικανή να τη γοητεύσει και να τη διεγείρει, ακόμη κι αν ο συνομιλητής της κατά τ’ άλλα δεν πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις.

Μια αρρενωπή, έντονη φωνή μπορεί να χαραχτεί στη μνήμη. Μπορεί να εντυπωσιάσει μια γυναίκα και να μείνει στο μυαλό της, χωρίς αποκλειστικά να τη συνδέει κάτι άλλο με τον άνδρα-κάτοχο της φωνής. Οι ψιλές ανδρικές φωνές δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια, να μένουν αλησμόνητες.

Πώς, λοιπόν, ν’ αντισταθεί μια γυναίκα στη φωνή, που φανερώνει τόσα πολλά για έναν άνδρα; Πώς να μη μαγεύεται, όταν αποτυπώνεται σ’ αυτή τη φωνή η αρρενωπότητα του υπέροχου ανδρικού φύλου;

Μην το ψάχνεις· όσο δυναμική κι αν είναι μια γυναίκα, όσο γερά κι αν πατάει στα πόδια της, πάντα θα θέλει έναν άντρα δίπλα της δυνατό, να της εμπνέει σιγουριά. Θέλει έναν άντρα που εννοεί τα λεγόμενά του κι όταν αυτά εκφράζονται με μια φωνή που ταιριάζει η χροιά της με την ισχυρή του προσωπικότητα, μπορεί σε δευτερόλεπτα να σκλαβωθεί.

Συντάκτης: Μαρία Σουργιά
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου