Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε την εποχή που όσο και να μην το θέλουμε, το Instagram κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Σύμφωνα με στατιστικά, 500 εκατομμύρια άνθρωποι ανεβάζουν στόρι στο Instagram κάθε μέρα. Συχνά πυκνά ζαλίζουμε τον εγκέφαλό μας με σκέψεις όπως «είναι αρκετά καλή η φωτογραφία ή το στιγμιότυπο για να το ανεβάσω για στόρι»; Για πολλούς αποτελεί πλέον κομμάτι της δουλειάς τους, για άλλους πάλι μεράκι, ή κι εμμονούλα. Μπορεί να μην είμαστε ινφλουνσερς, λοιπόν, για να ζούμε από το τι θα ανεβάσουμε και το πόσο καλό είναι το υλικό που έχουμε στα χέρια μας, αλλά εν μέρει το τι ανεβάζουμε είναι κι ένα κομμάτι τις προσωπικότητάς μας. Επομένως, σε περίπτωση που το σκέφτεσαι να το πας προς τα εκεί και να γίνεις content creator, ή απλώς θέλεις να ανεβάζεις καλύτερα στόριζ, παρακάτω θα βρεις 14 hacks που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.

 

1. Ανέβασε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα

Μπορεί να πάρει αρκετή ώρα να τις ετιντάρεις, αλλά έτσι μπορείς να βεβαιωθείς αν έχουν συνοχή, ή αν οι φωτογραφίες είναι χρωματικά παρόμοιες. Πώς; Επίλεξε όλες τις φωτογραφίες, από το κινητό σου και βάλε το ίδιο φίλτρο. Μπορείς να αλλάξεις και τη σειρά αλλάζοντας τα εικονίδια, καθώς και να τσεκάρεις πώς φαίνονται πατώντας στα δεξιά της εικόνας, σαν να σκρολάρεις τα στόριζ σου.

 

multi-image story cat and train

 

2. Εξαφάνισε τις αναφορές και τα ταγκς

Αν θες να δώσεις μια πιο σοφιστικέ και καλλιτεχνική νότα, εστιάζοντας στις φωτογραφίες και στο τι απεικονίζουν, μπορείς να εξαφανίσεις τις αναφορές, μικραίνοντας τη γραμματοσειρά και τοποθετώντας τις εκτός πλαισίου της ιστορίας σου.

 

3. Μεγέθυνε τη φωτογραφία για να είναι σε ολόκληρο το πλαίσιο

Μια φωτογραφία που είναι μέσα σε ολόκληρο το πλαίσιο της οθόνης σίγουρα, στο μάτι, μοιάζει πολύ διαφορετική. Μπορείς επίσης να εστιάσεις σε λεπτομέρειες που αυτές κάνουν και όλη τη διαφορά.

 

4. Πειραματίσου με τις διάφορες γραμματοσειρές

Αν ακόμη δε σου αρκούν, μπορείς να κατεβάσεις νέες από διάφορες εφαρμογές ειδικά γι’ αυτό από το διαδίκτυο κι έτσι να έχεις κι ένα συγκεκρμένο στιλ.

 

cheese please branded fonts

 

 

5. Μέγιστη ανάλυση

Από τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή κάτω από την ανάλυση εικόνας έτσι ώστε να είναι στο μέγιστο κι ας χρειάζεται περισσότερη διάρκεια για να ανέβει το ποστ σου, ή το στόρι σου.

 

6. Μεγέθυνε το repost των φίλων σου

Πάτησε πάνω στην ιστορία πριν την ανεβάσεις στον δικό σου λογαριασμό, πράγμα που θα ου δώσει την επιλογή να κάνεις επικόλληση λες και την έχεις ανεβάσει εσύ.

photo of Kitsilano pool with hidden hashtags and mentions

 

7. Προγραμμάτισε τα ιστορίες σου από πριν

Θεωρητικά, τα stories είναι της στιγμής, εντούτοις αν ανήκεις στην ομάδα που είναι όλη μέρα κολλημένος πίσω από ένα γραφείο και μια οθόνη, υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να τις προγραμματίσουν για σένα, έτσι ώστε να δίνεις το παρόν και να προσφέρεις κόντεντ σε ώρες που ξέρεις ότι θα πιάσει τόπο.

 

Scheduling an Instagram Story in Hootsuite Composer

 

8. Πρόσθεσε μουσική

Πώς; Πάτησε στο εικονίδιο της μουσικής, βρες το τραγούδι που θες, κι επίλεξε πατώντας πάνω για το πώς θες να εμφανίζεται, αν θες να φαίνονται τα λόγια, το άλμπουμ κ.λπ.

 

Kiss Me More Doja Cat add music to story

 

9. Ο φωτισμός είναι το παν

Ο φωτισμός έχει την ικανότητα να μετατρέψει μια μέτρια φωτογραφία σε μια εντυπωσιακή. Οπότε, πριν ποστάρεις, μπορείς να αλλάξεις τη φωτεινότητα καθώς και την αντίθεση από τις ρυθμίσεις και να βεβαιωθείς ότι δε βγαίνεις μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, ή εντελώς καμμένος.

 

10. Πρόσθεσε ένα ημιδιάφανο χρώμα σε βίντεο ή μια φωτογραφία

Πώς; Ανέβασε το βίντεο. Πάτησε στο εικονίδιο με τον μαρκαδόρο. Επίλεξε το χρώμα και κράτησε παρατημένα μέχρι να εμφανιστεί το ημιδιαφανές χρώμα από πάνω, για μια πιο αρτιστικ προσέγγιση.

 

house with translucent pink color layer

 

11. Άλλαξε το φόντο σε μονόχρωμο και μοιράσου τις σκέψεις σου

Πατήστε το εικονίδιο με το πενάκι, επίλεξε ένα χρώμα από την παλέτα (σύρε προς τα δεξιά για να δεις πρόσθετες επιλογές χρώματος ή πάτα παρατεταμένα σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο χρώμα για να εμφανιστεί η κλίμακα επιλογών ουράνιου τόξου). Αφού επιλέξεις ένα χρώμα, πάτησε οπουδήποτε στην εικόνα και κράτα το πατημένο δύο ή τρία δευτερόλεπτα για να αλλάξει το φόντο.

 

solid green color background on Instagram story

 

12. Χρησιμοποίησε τα πενάκια και το σβηστήρι

Μπορείς να σχεδιάσεις ή να σβήσεις ανάλογα και μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις και το μέγεθος του πινέλου από την κλίμακα στα αριστερά, πριν αρχίσεις να μεγαλουργείς.

 

13. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή του green screen

Η τεχνολογία του green screen που έχει αλλάξει τον κόσμο,τόσο στην εβδόμη τέχνη καθώς και στη μικρή οθόνη, έχει μπει για τα καλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείς να βρεις την εφαρμογή μέσα από τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από τα stories, κάνοντας μια αναζήτηση για το φίλτρο, και μετά μπορείς να προσθέσεις ό,τι εικόνα ή βίντεο επιθυμείς.

 

green screen backdrop Destiny’s Child tour

 

14. Προσθήκη στους στενούς

Αν ανήκεις στην ομάδα που έχεις την ανάγκη για τον α, β, γ, λόγο να κρατήσεις ένα πιο επαγγελματικό προφίλ, λόγω επαγγελματικού κλάδου ή επειδή μέσα στους ακολούθους σου βρίσκεται κανένας μακρινός θείος από το χωριό ή ο εργοδότης σου, μπορείς να ανεβάσεις κάτι στους στενούς επιλέγοντας ποιοι θα δουν την ιστορία σου. Εδώ να προσθέσω ότι αν θες μπορείς να βάλεις όσους επιθυμείς σε απόκρυψη, ή εντούτοις να ανεβάσεις κάτι πιο προσωπικό, μοιράζοντάς το μόνο με τον στενό περίγυρο σου. Πώς; Ρυθμίσεις. Επιλογή στενών φίλων. Πρόσθεσε οποίων εσύ θες. Ανέβασε στόρι πατώντας το πράσινο εικονίδιο με την επιλογή στενών φίλων.

Έτοιμος για content;

Πηγή φωτογραφιών: hootsuite.com

Συντάκτης: Τόνια Κωνσταντίνου