%ce%b5%cf%82%ce%b4%ce%84%cf%86%ce%b7%ce%b1%ce%b9%cf%82%cf%83%ce%b7%cf%89%ce%b1%ce%b5%ce%b4%cf%89%cf%86

Λένε πως όταν κοντράρεσαι με κάποιον τελείως διαφορετικό άνθρωπο από εσένα λόγω διαφορετικότητας, σημαίνει ότι ίσως και να γουσταρίζεστε στην τελική. Εντάξει, ναι, σωστό το ρητό ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Ίσως για ένα one-night stand. Να βγάλετε την κόντρα πάνω στο κρεβάτι. Αλλά μετά; Τι;

Μετά το χάος. Κυρίως όταν άνθρωποι με τελείως διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες έρθουν σε επαφή είναι σίγουρο πως θα γίνει κάποια στιγμή η έκρηξη. Είναι σαν τη φυσική που έρχεται να δώσει λύσεις, δείχνοντας πως δυο μαγνήτες δεν μπορούν να ενωθούν απ’ την ίδια μεριά. Απωθούνται. Ωραίο το να βρίσκεις κάποιον που έχει όλα όσα δεν έχεις. Διαφορετικά ενδιαφέροντα, διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικά χόμπι, διαφορετικές αντιλήψεις. Δε βαριέσαι ποτέ. Κάνεις καινούρια πράγματα, μαθαίνεις οπτικές και πλευρές της ζωής που δεν είχες ιδέα. Κάθε μέρα και κάτι καινούριο. Το θέμα είναι για πόσο θα κρατήσει όλο αυτό.

Θα έρθει η στιγμή που οι τόσο διαφορετικοί σας χαρακτήρες θα αντιδράσουν για πολλά πράγματα. Θα ‘ρθει η στιγμή που κάποιος θα σου πει: «Δε μ’ αρέσει αυτό που κάνεις» κι εσύ το κάνεις μια ζωή πχ. Ναι, σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν οι υποχωρήσεις, μα, μερικές φορές η υποχώρηση φαντάζει πράγμα πολύ δύσκολο όταν έχεις την καθημερινότητά σου. Δύσκολα αλλάζεις συνήθειες για έναν άνθρωπο και δύσκολα επίσης τις αποδέχεσαι, ειδικά όταν δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία σου.

Τα ομώνυμα δε, άπαξ και κολλήσουν, κολλάνε για καιρό. Πώς να το κάνουμε. Είναι σε όλα ίδια. Ταιριάζουν απόλυτα και ζουν αυτά που γουστάρουν μαζί. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η έννοια «μαζί» στις μέρες μας και δύσκολα θα βρεις κάποιον με τον οποίο θα ταιριάξεις απόλυτα. Με το που μπεις στη καθημερινότητά του θα φαντάζουν όλα τόσο όμοια με αυτά που κάνεις στη δική σου καθημερινότητα και σ’ αρέσουν, που δε θα θες να ξεκολλήσεις.

Θα σε πάει σε μέρη που θα σ’ αρέσουν, θα ακούς τη μουσική που σ’ αρέσει, θα κάνετε πράγματα που θα βρίσκετε ουσία και οι δύο. Θα μπορείς να δεχθείς τις συνήθειές του και τα ενδιαφέροντά του γιατί θα τα βρίσκεις ουσιώδη, όμοιά σου και προ πάντων πολύ οικεία, γνώριμα.

Ο άνθρωπος ο οποίος είναι ίδιος με εσένα θα σκέφτεται και ίδια πράγματα με εσένα. Θα ξέρει τι ακριβώς θες, πότε το θες και πώς το θες, χωρίς να κοπιάζει. Θα ταυτίζεσαι μαζί του. Δε θα νιώθεις παράλογος για το τι λες και το τι κάνεις γιατί κι ο άλλος θα συμφωνεί. Θα μπορεί να σε κοντρολάρει. Θα μπορεί να σε ηρεμεί με βάση το πώς ηρεμεί ο εαυτός του. Θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Γι’ αυτό τα ομώνυμα αντέχουν ενώ τα ετερώνυμα απλώς έλκονται. Η ουσία κρύβεται στο τι θες απ’ τη ζωή σου και χωρίς πολύ-πολύ ψάξιμο θα το ‘χεις.

Μεγάλη προσοχή όμως, μην μπερδευτείς και συμπεριφερθείς  στο ταίρι σου σαν τον καλύτερό σου φίλο, μοιράζοντας μαζί του οτιδήποτε σκέφτεσαι, διότι έχεις μεγάλες πιθανότητες να χάσεις κάθε τι ερωτικό μαζί του και να καταστρέψεις το μυστήριο ανάμεσά σας.  Ναι, φυσικά πρέπει να νιώθεις οικεία και φιλικά μαζί του, αλλά χωρίς να ξεπερνιούνται τα όρια.

Υπάρχει μια γοητεία και στις δυο περιπτώσεις. Ωραίο το «διαφορετικό», σε κάνει να ξεφεύγεις πού και πού. Το «ίδιο» θα κρατήσει πιο πολύ, σίγουρα. Μα όποιο και να βρεις, το θέμα είναι να το ζήσετε όπως εσείς θέλετε. Να κρατήσει για όσο, μα να είναι ωραίο. Ξέρεις, από εκείνα που όταν έρχονται στη μνήμη, σκάει ένα χαμογελάκι.

Συντάκτης: Δημήτρης Καλαλές
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου