Η συζήτηση είναι διαδικασία ξεγυμνώματος. Οι λέξεις αναδεικνύουν τον εαυτό σου, τις αντιλήψεις, τη νοοτροπία σου. Φανερά ή κρυφά, σε μια επιμελημένη ή μη κουβέντα αυτοπαρουσιάζεσαι κατά κάποιο τρόπο.

Θέματα υπάρχουν πολλά. Καιρός, εξελίξεις, επικείμενες διακοπές. Φορτωμένα μάλιστα και με τρέχοντα κουτσομπολιά, αποτελούν τα top προς συζήτηση θέματα. 

Ξέρετε, όμως, κάτι; Βαρέθηκα να μιλάω για αυτά. Δεν με ενδιαφέρει αν η Λίτσα τρώει κέρατο, ούτε αν ο Γιώργος παντρεύεται μια βλάχα. Πόσο μάλλον να με αφορά ότι το αντιπαθητικό μου ξαδερφάκι απέτυχε στις Πανελλήνιες. Σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι.

Έχω πιο ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσω. Είναι εκείνα, που αφορούν εμένα. Ναι, τον εαυτό μου. Που έχει τα μάτια που λατρεύω, έχω να σας ομολογήσω.

Δεν έχω περάσει τόσες ώρες μαζί του έτσι άδικα. Τον έχω μάθει απ’ έξω κι ανακατωτά κι είναι και γαμώ τα παιδιά. Δε θα τον αφήσω να θαφτεί, χωρίς καν να τον γνωρίσουν οι γύρω μου. Αμαρτία δεν είναι να μην τον γνωρίσετε;

Τον έχω χτίσει με πολύ κόπο, χρόνο και σκληρή αυτοκριτική για να γίνει αυτό που είναι. Δεν ξύπνησα μια μέρα και λέω αυτή είμαι και σε όποιον αρέσω. Ο άνθρωπος για να επιβιώσει στην κοινωνία και να συμβιώσει ομαλά μέσα σε αυτή, πρέπει να μεταλλάσσεται. Έτσι και εγώ δημιούργησα εμένα στα μέτρα των αποδεκτών κοινωνικών προτύπων, ούτως ώστε να έχω την χαρά και την τιμή να με διαφημίζω.

Τι είναι άλλωστε ο άνθρωπος χωρίς τον εαυτούλη του; Τίποτα δεν είναι. Είναι εκείνος που μας συντροφεύει πάντα, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις ώρες αναζήτησης και στα ταξίδια του μυαλού. Πάντα θα είναι εκεί δίπλα μας, χωρίς να μας προδώσει, χωρίς να μας επικρίνει και να μας λοξοκοιτά. Γιατί λοιπόν να μη συζητάω για αυτόν;  

Εξάλλου είναι πολύ ενδιαφέρον τυπάκι. Τον πάω με χίλια. Τόσες εμπειρίες και γνώσεις τον έχω τροφοδοτήσει, τόσα σημαντικά πράγματα έχει διδαχθεί, είναι κρίμα να τον καταχωνιάζω στο ντουλάπι.

Δεν είμαι καμιά δήθεν ή σνόμπ, γεγονός που μετράει υπέρ μου. Απλώς είμαι αυτό που λένε ουάου τύπος. Δε θα βαρεθείς ποτέ να με ακούς να μιλάω για μένα, γιατί πολύ απλά έχω πολλά να εξιστορήσω. Να κρατιέστε μακριά από άτομα που αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια και δεν έχουν κάτι νέο να σας δώσουν. Η στασιμότητα είναι εχθρός της εξέλιξης, να το θυμάστε.

Μην ξεχνάτε κιόλας πως η αυτοπροβολή φέρνει θαυμασμό. Είναι εκείνος ο θαυμασμός που όλοι ζητάμε καλώς ή κακώς. Μια επιβεβαίωση που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί και μοναδικοί. Μην το αρνηθείτε, κι εσείς τον θέλετε.

Να αισθάνεστε περήφανοι για αυτό που είστε και για ό,τι σας προσδιορίζει. Η ντροπή και η μετριοφροσύνη είναι δικαιολογίες για τους ανούσιους και ανιαρούς ανθρώπους. Για εκείνους που συναντάς και δε διακρίνεις τη σπίθα στο μάτι, αλλά το συμβιβασμό και το τέλμα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω δίκιο σε αυτά που σας λέω. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου, να περιαυτολογεί. Έχουμε μπει στο τριπάκι να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε. Σωστό ή λάθος,  θα το κρίνει ο καιρός.

Σήμερα μίλησα, τελικά, πάρα πολύ για μένα. Είναι η σειρά σας. 

Τι νέα, λοιπόν;

Συντάκτης: Εύα Αροτσίδου