Θα μου δώσεις το τηλέφωνό σου; Θα πάμε για καφέ σίγουρα; Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε με βομβάρδιζες με ερωτήσεις. Κι όχι τίποτα, αλλά ακόμα το συνεχίζεις. Μετά από τόσο καιρό που είμαστε μαζί, το μοτίβο των ερωτήσεων επαναλαμβάνεται, έχοντας περάσει σε άλλο επίπεδο, αυτό της σχέσης μας.

Επτά ολόκληρους μήνες μαζί σου και δεν ξυπνάω με ξυπνητήρι, αλλά με μια δικιά σου ερώτηση. Με αγαπάς; Με θες; Θα είμαστε για πάντα μαζί;

Μωρό μου το για πάντα είναι σχετικό. Σημασία έχει το παρόν που ζω μαζί σου. Αυτό το που είναι χρωματισμένο με τις αγκαλιές μας, τις βόλτες που πάμε χέρι χέρι, τα βράδια με ποτό και τσιγάρο δίπλα από το τζάκι. Μικρές στιγμές που ομορφαίνουν ολόκληρη ζωή. Όσο υπάρχουν αυτές οι στιγμές, όσο μας γεμίζουν και τους δυο δε χρειάζεται να αγχώνεσαι με την λαιμητόμο του αποπνικτικού «για πάντα» πάνω από τα κεφάλια μας.

Χαλάρωσε κι απόλαυσέ το. Μην προσπαθείς να εκμαιεύσεις αιώνιους όρκους κι ερωτόλογα. Το άγχος εξοντώνει τον άνθρωπο κι εγώ όταν είμαι μαζί σου θέλω να χαλαρώνω, να αφήνομαι και να το ζω. Αποδεσμεύω το μυαλό μου από τα πάντα και μπαίνω μέσα στη φούσκα του δικού μας μικρόκοσμου που χωράει μόνο εμάς τους δυο.

Μην είσαι τόσο ανασφαλής. Είσαι τυφλός; Δε βλέπεις ότι σε αγαπάω, πως θέλω να ξυπνάω μόνο δίπλα σου, να βρίσκομαι συνέχεια στην αγκαλιά σου και να ρουφάω τη μυρωδιά σου; Δε με πήρε κανένας από το αυτί να με φέρει δίπλα σου. Είσαι η επιλογή μου κι όχι κάποιο καταναγκαστικό έργο. Είσαι εκείνος που γουστάρω, εκείνος που με εξιτάρει κι εκείνος που με ηρεμεί.

Οι ερωτήσεις για το αν μου άρεσε το κρεβάτι ή το αν κάποια στιγμή σε παντρευτώ είναι περιττές. Ο χρόνος θα δείξει. Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και τίποτα συνήθως δεν έρχεται όπως ακριβώς το θέλουμε. Το μόνο που ξέρω τώρα είναι πως θέλω να είμαι μαζί σου. Αυτό. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Όταν αυτό τελειώσει θα το μάθεις πρώτος. Δεν είμαι νήπιο να παίζω κρυφτούλι, ούτε μου αρέσει να παίζω με καρδιές και συναισθήματα. Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει, πως δίπλα σου έχεις έναν ειλικρινή άνθρωπο με τίμια συναισθήματα.

Φρόντισε μόνο να μη με κουράσεις. 

Κάποια στιγμή μπορεί να μην αντέξω άλλο και να τα τινάξω όλα στον αέρα. Άλλωστε οι απαντήσεις που δεν έρχονται φυσικά κι αυθόρμητα είναι -τουλάχιστον- μισή χαρά.

Κι εγώ θέλω όλες μας οι χαρές να είναι ολόκληρες.

Επιμέλεια Κειμένου Εύας Αροτσίδου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Εύα Αροτσίδου