«Με πόσους έχεις πάει αγάπη μου»; Ερώτηση που φέρνει κρύο ιδρώτα, ταχυπαλμία και αμηχανία. Ερώτηση που θα ειπωθεί σχεδόν σίγουρα σε κάθε σχέση με διάφορες μορφές του στυλ «Πόσες σχέσεις είχες ή πόσα one night stand έχεις κάνει μωρό μου»;

Είναι εκείνη η ερώτηση, που σε τρώει αλλά πάντα την κάνεις. Εκείνη που ξέρεις, πως η απάντηση δε θα ειπωθεί με το χέρι στη καρδιά αλλά με τα δάχτυλα σταυρωμένα. 

Έρευνες αποδεικνύουν πως και τα δύο φύλα ψεύδονται ασύστολα. Οι μεν άντρες λένε μεγαλύτερο αριθμό, οι δε γυναίκες μικρότερο. Και όλα αυτά γιατί; Μα φυσικά για να προσαρμοστούν στα κοινωνικά πρότυπα του έμπειρου άντρα και της αγνής και άσπιλης γυναίκας. Κλισεδιές μεσαιωνικού τύπου εκατέρωθεν. 

Αλήθεια όμως τώρα. Ποια σχέση επηρεάστηκε ουσιαστικά από αυτόν τον αριθμό; Ποιος άντρας είπε, πως αυτή δεν την παντρεύομαι γιατί έχει πάει με 5- 6 άντρες; Ή αντίστροφα ποια γυναίκα θα πει αυτός δε κάνει για πατέρας των παιδιών μου, γιατί οι πρώην του έχουν διψήφιο νούμερο.

Ξεκολλήστε από τις μαλακίες. 

Μήπως πρέπει να υπογράφει κανείς και συμβολαιογραφική πράξη επικυρωμένη με χαρτόσημα; Μήπως θέλετε και γνήσιο υπογραφής ή θέλετε και όρκο στο ευαγγέλιο; Να το βάλουμε και ταμπελάκι στο μέτωπο λέτε; Νισάφι πια με τα χαζό συντηρητικά σας.

Πάει κανείς με όσους γουστάρει, με όσους καύλωσε το μυαλό και το σώμα του. Δε μετράνε αυτά σε μια σχέση. Αν τα πας καλά με τον άλλο, τον θες και ταιριάζετε, τι να σου πει ένας αριθμός άλλωστε;

Η ποικιλία εξάλλου, καλλιεργεί τη σύγκριση. Πώς δηλαδή θα κρίνει κανείς πως κάποιος του κάνει, αν δεν έχει δοκιμάσει; Πώς θα κατασταλάξεις αν δε γνωρίζεις; Δεν είναι κακό να έχει παρελθόν. Κακό είναι να έχεις βρομικο παρελθόν. Έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο.

Ένα ζευγάρι που έρχεται κοντά δεν πρέπει να χαμπαριάζει από αντιλήψεις του περασμένου αιώνα. Το θέμα δεν είναι πόσοι σε άγγιξαν και πόσοι πέρασαν από το κρεβάτι σου. Το παν είναι αυτός με τον οποίο είσαι, να είναι για σένα ο ένας και μοναδικός. Να μην μπαίνει στο ίδιο σακί με τους υπόλοιπους αλλά να τον έχεις ψηλά, να έχει περίοπτη θέση στη καρδιά και το μυαλό σου, να διαγράφει τις παλιές εμπειρίες και να σου δημιουργεί καινούργιες. 

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό. Μπορεί να λέτε από μέσα σας, πως αυτά συμβαίνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Μπορεί και να γελάτε. To να δίνεις αξία σε αριθμούς όμως, σε κάνει εσένα να φαίνεσαι γραφικός.

Όπως είπε και ο Einstein, όταν οι νόμοι των μαθηματικών ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα δεν είναι σαφείς και όταν οι νόμοι των μαθηματικών είναι σαφείς δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Μήπως τελικά λοιπόν, να κόψουμε αυτή την ηλίθια ερώτηση; Για σκεφτείτε το.

Επιμέλεια Κειμένου Εύας Αροτσίδου: Κατερίνα Κεχαγιά.

 

Συντάκτης: Εύα Αροτσίδου