«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

%ce%af%ce%bb%cf%85%cf%89%ce%bb%ce%b9%cf%89%ce%bb%cf%89

Ρουτίνα. Ρουτίνα σημαίνει ο κυριότερος εχθρός στις σχέσεις. Όλα, μετά από κάποιο διάστημα, παίρνουν μια συγκεκριμένη μορφή, που επαναλαμβάνεται χωρίς βασικές διαφορές. Τα περισσότερα ζευγάρια δεν την αντέχουν, γι’ αυτό το λόγο μπορεί να είναι κι αιτία χωρισμού. Η ρουτίνα έχει και τα καλά της βέβαια. Είναι άδικο δύο κόσμοι να χωρίσουν επειδή η καθημερινότητά τους είναι μουντή, μα υπάρχουν συναισθήματα.

Το ερωτικό παιχνίδι είναι ένα φάρμακο εκτόνωσης κι ανταλλαγής αισθήσεων που μπορεί να κάνει θαύματα. Βέβαια, μια στασιμότητα μπορεί να υπάρξει και σ’ αυτόν τον τομέα, αν δε βάλουμε λίγο τη φαντασία μας να δουλέψει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να δοκιμάσουμε μεταξύ μας, αν βέβαια και το ταίρι μας έχει την ίδια όρεξη για εξερεύνηση. Αν και πάλι δεν έχει, μπορούμε εμείς να εμφυσήσουμε την ιδέα της αλλαγής προτείνοντας πράγματα χωρίς να ασκούμε πίεση.

Είτε άνδρας, είτε γυναίκα υπάρχουν τα γνωστά παιχνίδια ρόλων που μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στη σχέση μας. Περισσότερο κυριαρχούν εκείνα που ο ένας από τους δύο προβάλλει κάποιου συγκεκριμένου είδους εξουσία απέναντι στον άλλον. Γνωστότερο και κλασικότερο όλων το αφεντικό-υπάλληλος και το δάσκαλος-μαθητής. Αυτού του είδους η κυριαρχία δίνει κάτι διαφορετικό στον όρο «σκανταλιά». Το άτομο αποκτά επιβλητικότητα, χωρίς απαραίτητα να είναι αυστηρό, αν και μερικές φορές, αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης.

Τι πιο ελκυστικό, μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, να σας περιμένει ένα διαφορετικό παιχνίδι κάθε φορά. Είναι αυτό που λέμε «δεν ξέρω από πού μου ήρθε, δεν το περίμενα». Και φυσικά, δεν είναι μόνο τα παιχνίδια του παραπάνω τύπου, αλλά και τα απλά. Όπως το παιχνίδι των αγνώστων. Πριν τη βραδινή σας έξοδο, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο αγαπημένο σας μπαράκι και να παραστήσετε τους αγνώστους. Όταν φτάσετε, λοιπόν στο μπαρ, μπορείτε να φλερτάρετε ξανά από την αρχή με διαφορετικό τρόπο.

Μπορείτε να πάρετε το θάρρος και να κάνετε ό,τι δεν είχατε τολμήσει να κάνετε εκείνη τη βραδιά (ή μέρα) που γνωριστήκατε. Όταν πλησιάσετε ο ένας τον άλλον, πείτε κάτι τελείως διαφορετικό, τολμήστε μια περσόνα που είναι έξω από τα νερά σας. Ή πιο απλά, το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό την ώρα που είδατε το ταίρι σας εκείνη τη δεύτερη αλλά πρώτη φορά. Μπορεί έτσι, να βγάλετε στην επιφάνεια κι άλλες πτυχές του συντρόφου σας, που δεν είχατε παρατηρήσει δίνοντας μια ολοκαίνουρια πνοή στο μεταξύ σας φλερτ.

Ωστόσο κι ο χορός έχει τη χάρη του, για τους καθόλου ηθοποιούς της παρέας. Ο χαμηλός φωτισμός, η χαλαρή μουσική και το αγαπημένο σας ποτό μπορούν να απογειώσουν τη βραδιά. Το σκηνικό θέλει το ταίρι σας να κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ περιμένοντας να τον σαγηνεύσετε με τις ικανότητές σας. Δε χρειάζεται να είστε ο Νουρέγιεφ ή η Σεμίνοβα. Η φαντασία και η διάθεσή σας μόνο μπορούν να βγάλουν έναν εαυτό που δε γνωρίζατε. Καθώς πλησιάζετε, ένα χάδι στο λαιμό, ένας ψίθυρος στο αυτί, βοηθούν το μεταξύ σας σενάριο να απογειωθεί. Η ανατριχίλα που διαπερνά το κορμί ανάβει τις αισθήσεις.

Παρ’ ολ’ αυτά, το κρεβάτι μπορεί να είναι άνετο, αλλά σαν τα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού δεν έχει. Το πάθος δεν περιμένει μέχρι να φτάσετε στην κρεβατοκάμαρα. Ακόμα κι εκεί που κάθεται το ταίρι μας μπορεί να γίνει η «δουλειά». Ή εκεί που έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε, ακόμα και μετά το φαγητό, στην τραπεζαρία (αν δεν έχετε σκάσει από το φαγητό βεβαίως, βεβαίως). Η φαντασία αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με το περιβάλλον.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, το σεξ μπορεί να κάνει τη ρουτίνα πιο ελκυστική. Ξεδίνετε και οι δύο. Ανακαλύπτετε νέα πράγματα, όπως το ταλέντο σας στο χορό ή την ευλυγισία που μπορεί να έχετε. Κι αν δεν έχετε, μπορείτε να την αποκτήσετε κι οι δύο. Ενώνεστε κι έρχεστε πιο κοντά. Ξεχνάτε για λίγο τις έγνοιες και δίνετε στους εαυτούς σας αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Ο ένας τον άλλον.

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου