original-1

Όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση σχέσης, είτε αυτή είναι μακροχρόνια, είτε σύντομη, βρίσκεις στον άλλον κάτι διαφορετικό. Είναι το μαγικό φίλτρο που κρατά και τους δύο σε εγρήγορση και πανέτοιμους για κάθε εξέλιξη. Αγωνιάς για να δεις τη συνέχεια. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που κρατούν το κάθε ζευγάρι, ακόμα και το φλερτ.

Μέσα από την περιπέτεια των δύο σας, είδες και βίωσες με τη σειρά σου ό, τι μπορεί να απαρτίζει την προσωπικότητα του άλλου. Χάρηκες με τη χαρά του και έκλαψες με τη λύπη του. Ένιωσες πως κάθε κομμάτι του σε επηρεάζει. Εκεί συνειδητοποίησες πως μια εξήγηση υπάρχει για όλο αυτό που σου συμβαίνει: όταν είναι καλά, είσαι κι εσύ καλά. Είναι η πιο γλυκιά περίπτωση που μπορεί να τύχει στον καθένα.

Οι κοινές στιγμές είναι που δημιουργούν την μεγαλύτερη «ζημιά» και στους δύο. Είναι εκείνες οι φορές που κοιτάς το ταίρι σου, ενώ δεν το ξέρει. Καθώς το παρατηρείς, ξαφνικά γυρίζει το κεφάλι και σε κοιτά. Το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό του είναι για σένα. Είναι το πιο απλό και συνάμα η πιο αισθηματική κίνηση που μπορεί να κάνει κανείς. Κάπως έτσι γίνονται τα «ατυχήματα». Μέσα από αυτές τις περιπτώσεις έρχεται ο έρωτας.

Είναι οι στιγμές που θέλεις να πεις τόσα πολλά στο άτομο που σου αρέσει. Τα περισσότερα μπορεί να είναι συνηθισμένα και χιλιοειπωμένα, αλλά είναι αυτά που νιώθεις και ισχύουν για σένα. Λατρεύεις τον τρόπο που σε κοιτάζει κάθε φορά. Τον τρόπο που μιλάει. Είναι η χροιά της φωνής που ηρεμεί τα πνεύματά σας. Είναι το βλέμμα που οδηγεί τα σώματα να πάρουν φωτιά και να παλέψουν σε έναν ατελείωτο πόλεμο. Τα αισθήματα είναι πολλά. Ειδικά την ώρα που αποχωρίζεστε. Εκεί βγαίνουν όλα, σαν ποταμός από μέσα σου. Ξεκινάς έναν μονόλογο, που σταματημό δεν έχει.

Δε θέλεις να φύγει. Νιώθεις σαν να πολιορκείσαι από πολλά στρατόπεδα. Σου αρέσει να μιλάτε για θέματα παντός τύπου ξαπλωμένοι στο κρεβάτι κι απλά να σε κοιτάζει, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου γύρω σας. Ενώ σε φιλάει, πηγαίνεις σε άλλο πλανήτη ακούγοντας την κάθε λέξη που δε λέει. Όταν σε χτυπάνε οι ανασφάλειες, λατρεύεις τον τρόπο που σε παίρνει αγκαλιά κι ακούς τη φωνή του ανθρώπου σου να λέει πως όλα θα πάνε καλά. Ενώ λυγίζεις και βυθίζεσαι στα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι μαζί σου, λέγοντάς σου πόσο σ’ αγαπάει. Λατρεύει το χαμόγελο που βλέπει να εμφανίζεται στο πρόσωπό σου, υπενθυμίζοντάς σου κάθε φορά γιατί σε ερωτεύτηκε. Σε σκοτώνει όταν μαλώνετε και δεν βρίσκετε λύσεις για να σταματήσετε να φωνάζετε.

Σε εξιτάρει να νιώθεις τους τρόπους με τους οποίους πολιορκεί το κορμί σου, όταν του δίνεσαι. Αναζητάς κάθε στιγμή αυτήν την επαφή. Είναι η μόνη φορά που είστε μόνο εσείς οι δύο. Ενωμένοι. Σε τρελαίνει ένας ψίθυρος στο αφτί που να λέει πόσο σε θέλει.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους, ποτέ μην αρνηθείς να μιλήσεις στο άτομο που ποθείς. Το οφείλεις, πάνω από όλα, στον εαυτό σου. Οφείλεις να υποστηρίξεις τις επιλογές σου, όσο δύσκολες κι αν είναι. Ο τολμών, νικά. Κι αν όχι, τουλάχιστον προσπάθησε. Έτσι. Για ένα και μόνο φιλί που σε στέλνει σε άλλον πλανήτη.

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!