4:00 τα ξημερώματα Κυριακής. Μόλις επέστρεψες από ξέφρενο ξενύχτι σε γνωστό hot μπαράκι, με λάφυρο την ανταλλαγή στοιχείων με την αιθέρια παρουσία που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον σου -και όχι μόνο- όλο το βράδυ. Αυτοπεποίθηση στα ύψη και μία αίσθηση ευφορίας σου καθιστούν αδύνατο το να κοιμηθείς. Θα στείλει; Είναι αυτή η πράσινη κουκκίδα του ενεργού που κρατάει τους παλμούς σου σε υψηλά για την εποχή επίπεδα! Να στείλεις; Μπα όχι, άσ’ το καλύτερα. Άσε να κάνει η άλλη μεριά την πρώτη κίνηση, μη δείξεις απελπισία. Είναι γνωστό πως άμα το παίξεις και λίγο δύσκολος θα κολλήσει περισσότερο. Τα ξέρεις εσύ αυτά. Τα ΄χεις φάει με το κουτάλι.

Γνώριμη αλληλουχία σκέψεων; Σίγουρα. Όλοι έχουμε περάσει από ΄κει. Οι παγιωμένες κοινωνικές απόψεις δε θα μπορούσαν να λείπουν από το κομμάτι του φλερτ. Πόσα θ΄ακούσεις! Οι γυναίκες δεν κάνουν ποτέ την πρώτη κίνηση ή οι γυναίκες είναι πλέον δυναμικές και δείχνουν πιο ανεξάρτητες αν κάνουν την πρώτη κίνηση. Οι άντρες είναι κυνηγοί και πρέπει αυτοί να στοχεύσουν και να κατακτήσουν ή οι άντρες είναι σοβαροί και δεν πρέπει να εκδηλώνονται πολύ στο φλερτ μην τους πουν και μαλθακούς. Να στείλεις πρώτος αλλά να μην είσαι πολύ ζεστός. Να μην απαντήσεις αμέσως στο πρώτο μήνυμα. Να αφήσεις λίγο τις μέρες να περάσουν πριν ξαναπροτείνεις έξοδο. Να μιλάς με μυστήριο. Να κάνεις και δυο ανάποδες κωλοτούμπες στον αέρα.

Στα πέρασαν οι γονείς σου, το ίντερνετ, οι παρέες σου, οι προηγούμενες εμπειρίες σου -μεγάλη λούμπα-, οι ταινίες, δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα είναι ένα: μοτίβα και στρατηγικές που έχουν δημιουργήσει μια άχρωμη στρατιά επίδοξων φλερτ που συμβάλλουν στην απομυθοποίηση του έρωτα.

Γιατί τι είναι το φλερτ μάτια μου; Όλο το ζουμί είναι το φλερτ! Είναι αυτή η πρώτη επαφή που κεντρίζει τον εγκέφαλό σου να κάνει ωραίες συνάψεις, όνειρα και δημιουργικές σκέψεις! Είναι αυτό που ανεβάζει τις ορμόνες σου στα ύψη και κάνει το καρδιοχτύπι σου να θυμίζει χρήση ουσίας (ξέρεις, από τις καλές). Είναι η πρώτη ένδειξη εσωτερικής και εξωτερικής χημείας. Είναι μια τόσο λεπτή και εύθραυστη κλωστούλα που ή θα τη σπάσεις ή αν τη μεταχειριστείς σωστά μπορεί να φτιάξεις και πουλόβερ!

Σκέψου να έχεις εκεί μπροστά τον υποψήφιο έρωτα της ζωής σου κι εσύ αντί να δείξεις τον μοναδικό, δικό σου εαυτό και να αφεθείς στη φυσική ροή σου, χρησιμοποιείς ξαφνικά στρατηγικές που θεώρησες πως πιάνουν, βάζοντας τη λογική να οδηγήσει το αμάξι του έρωτα. Δυστυχώς κινδυνεύεις να βαλτώσεις σε πεπατημένα μονοπάτια. Γιατί βαρέθηκε η δόλια η απέναντι ψυχή να βλέπει 8 στα 10 άτομα να κλισεδιάζουν στην πρώτη κρούση. Γίνεσαι σούπα, προβλέψιμος και βαρετός. Αν τώρα η στρατηγική σου πιάνει, τότε λυπάμαι αλλά μάλλον η απέναντι πλευρά κλισεδιάζει χειρότερα!

Οπότε μίλα, πες ό, τι σου βγαίνει και μη σκέφτεσαι στερεότυπα. Βάλε παρωπίδες στα πατρόν και κατάλαβε επιτέλους πως κάθε φορά είναι διαφορετική και κάθε άνθρωπος χρήζει και αξίζει προσωποποιημένης αντιμετώπισης. Η αυθεντικότητα θα είναι πάντα ελκυστική. Ακόμα κι αν δεν ταιριάζουν οι χημείες, θα ξέρεις τουλάχιστον ότι εσύ έβγαλες τον χαλαρό δικό σου εαυτό και πρόλαβες μια (ίσως) σχέση με καταπίεση του εγώ σου ή αντιδράσεις τύπου «εγώ άλλο άνθρωπο γνώρισα». Ο κάθε άνθρωπος βγάζει μια άλλου είδους ενέργεια, πάντα μοναδική. Μοναδική λοιπόν οφείλει να είναι και η προσέγγισή του. Άσε λοιπόν τη δημιουργικότητά σου ελεύθερη. Μη σκέφτεσαι πολύ. Εμπιστέψου εσένα. Τι πιο όμορφο από το δικό σου στίγμα; Αξιομνημόνευτο, πρωτότυπο φλερτ που έρχεται αφιλτράριστο και γνήσιο από μέσα σου. Δύσκολο να περάσει απαρατήρητο αυτό.

Ακόμα δυσκολότερο το να μη γοητεύσει.

 

Συντάκτης: Γεωργία Βλασερού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου