Ο ερχομός ενός παιδιού είναι ένα γεγονός μαγικό, που ταυτόχρονα όμως αναταράσσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, καθώς δημιουργεί όρια που πιο πριν δεν υπήρχαν. Ως εκ τούτου, όταν δύο άνθρωποι συνειδητά επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτό το μεγάλο βήμα, είναι συχνό να θέλουν να έχουν βιώσει πιο πριν κάποιες εμπειρίες, καθώς μετά θα είναι πιο δύσκολο να τις υλοποιήσουν. Ας δούμε, λοιπόν, 10 τρέλες που θα ήταν καλό να δοκιμάσεις πριν γίνεις γονιός!

1. Extreme sports

Όπως η ελεύθερη πτώση και το bungee jumping. Δραστηριότητες που σου προσφέρουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία διασκέδασης, λόγω της διαφορετικότητας της φύσης τους. Είναι ιδιαίτερες εμπειρίες, γεμάτες αδρεναλίνη, που μέσα από αυτές αποκτάς μια αίσθηση ελευθερίας που δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Μία απίστευτη πρόκληση, αφού αγγίζεις –κι ίσως υπερβαίνεις– τα όρια του εαυτού σου, ξεπερνώντας κάθε φόβο. Βέβαια, αυτές οι δραστηριότητες, ναι μεν είναι ασύγκριτες, αλλά έχουν ένα αρκετά υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας. Ως εκ τούτου, όταν είσαι μόνος και χωρίς καμία ευθύνη, παρά μόνο του εαυτού σου, πιο εύκολα παίρνεις το ρίσκο, παρά όταν είσαι υπεύθυνος για μια άλλη ζωή που σε έχει ανάγκη.

2. Ελεύθερο camping

Σκηνή, στρώματα, ψυγειάκι με μπίρες, μερικά τρόφιμα κι είσαστε έτοιμοι. Ούτε κινητά τηλέφωνα ούτε τίποτα! Ένα τριήμερο ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από όλους κι από όλα, παρέα με τη θάλασσα και θέα τα αστέρια. Τι πιο χαλαρωτικό, άλλωστε, απ’ τον ήχο των κυμάτων; Είναι η καλύτερη λύση για να αφουγκραστείς το μέσα σου και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου.

3. Να ζήσεις στο εξωτερικό

Μεγαλύτερη κίνηση ανεξαρτητοποίησης απ’ το να αφήσεις τη σιγουριά σου και να κάνεις σπίτι σου μια χώρα που δεν έχει τίποτα δικό σου, δε θα βρεις. Υποβάλλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, να κτίσει μια καινούργια ζωή απ’ το μηδέν και να μη βασίζεται σε κανένα, παρά μόνο στις δικές του δυνάμεις.

4. Σαφάρι στην άλλη άκρη του κόσμου

Μια απίστευτη σύνδεση με τη φύση και την πανίδα αυτού του κόσμου, αφού βλέπεις από κοντά τις ζούγκλες και τα άγρια ζώα που ως τώρα μόνο από ταινίες χάζευες. Ζεις μια εντελώς αλλιώτικη πραγματικότητα που δεν μπορεί παρά να σου μείνει αξέχαστη.

5. Διακοπές χωρίς να οργανώσεις απολύτως τίποτα

Εκεί που σερφάρεις στο ίντερνετ, βλέπεις δύο φτηνά εισιτήρια για έναν προορισμό που ποτέ δε θα σκεφτόσουν να επισκεφτείς, παίρνεις τηλέφωνο το κολλητάρι, τα κλείνετε, και την άλλη μέρα το πρωί φεύγετε! Έτσι, χωρίς άγχη, προετοιμασίες και πολλή οργάνωση. Αυθόρμητα και χαλαρά -εξάλλου, τι υποχρεώσεις έχετε;

6. Ατέλειωτα parties

Με πολύ χορό, μεθύσι και καθόλου τύψεις! Καλοπέραση κι αξιοποίηση των νεανικών χρόνων στα άκρα, αφού είναι οι πιο ξέγνοιαστες στιγμές, γεμάτες όρεξη κι ανεμελιά.

7. Να ταξιδέψεις μόνος

Τα ταξίδια χωρίς παρέα ακούγονται τρομακτικά, μέχρι να τα βιώσεις. Όταν ταξιδέψεις μόνος, καταλαβαίνεις τι θα πει «ανεξαρτησία» κι αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο εύκολα μπορείς να γνωρίσεις τον κόσμο και να δημιουργήσεις καινούργιες φιλίες σε μέρη που ποτέ δε θα φανταζόσουν.

8. Μαζώξεις στο σπίτι και sleepovers με την παρέα σου

Pizza, popcorn, ταινίες, παγωτό κι ατέλειωτο γέλιο! Θα αναπολείτε ιστορίες απ’ τα παλιά, τρέλες που κάνατε και δεν παίζει να ξεχάσετε, και κάπως έτσι θα σας βρίσκει το ξημέρωμα.

9. Να βρεις ένα hobby

Κάτι που να σ’ αρέσει και να σε ολοκληρώνει και να αφιερώσεις σ’ αυτό όσες κενές ώρες έχεις. Να εκμεταλλευτείς το κάθε δευτερόλεπτο της ελευθερίας σου δημιουργικά και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορείς, αφού, κάποια στιγμή, ο χρόνος που θα έχεις για να ασχοληθείς με αυτό θα ‘ναι μοιρασμένος ανάμεσα σε τόσες άλλες υποχρεώσεις.

Τελευταίο κι ίσως πιο σημαντικό απ’ όλα:

10. Να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Τα απωθημένα θα σε εμποδίσουν απ’ το να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά σε ένα πλάσμα, αν εσύ ο ίδιος δεν αισθάνεσαι ολοκληρωμένος. Γι’ αυτό, ταξίδεψε, βρες μια δουλειά στον τομέα που σε γεμίζει κι ευχαριστήσου την κάθε στιγμή της ελευθερίας σου!

Συμπέρασμα; Μια ζωή χωρίς ιστορίες είναι ζωή χωρίς ζωή! Ταξίδεψε, ονειρέψου, απόλαυσε και ζήσε μια ιστορία που θα ‘θελες να λες.

 

Συντάκτης: Αθηνά Τσαγγαρίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη