Οι άνθρωποι δεν έχουν ως σκοπό της ζωής τους να ηρεμούν τις ανασφάλειες άλλων, ακόμη κι αν μιλάμε για το έτερον ήμισυ. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν πρέπει να βασίζεται στο παρελθόν, οριακά ούτε στο παρόν του άλλου, για να έχεις ψυχική ηρεμία. Χρειάζεται δουλειά με τον εαυτό σου, να βρεις τις γενεσιουργούς αιτίες αυτού του προβληματισμού και να τις πιάσεις μία-μία, βρίσκοντας γιατί υπάρχουν. Μήπως οι ανασφάλειες προέρχονται από ζήλια, χαμηλή εικόνα εαυτού, πρότερες εμπειρίες που θεωρείς ότι θα επαναληφθούν; Κι αν το θεωρείς, σου έχει δώσει όντως τέτοια σημάδια, ή το αποφάσισες κατά μόνας; Μήπως δηλαδή πρόκειται για ένα προσωπικό σου βίωμα το οποίο απλώς προβάλλεις επάνω στο ταίρι σου; Μήπως ζητάς περισσότερα απ’ όσα όντως πρέπει να δώσει;

 

Και πώς καταλαβαίνεις πως θέλει μόνο να περνάει καλά; 

 

Δεν υπάρχει συνταγή γι’ αυτό που ρωτάς, ούτε μπορείς να το ξέρεις από την αρχή τουλάχιστον. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Πραγματικά ο εαυτός σου. Γιατί, για παράδειγμα, μια εκδοχή σου επιφυλακτική κι ηττοπαθής, δε μας κάνει. Αδικείς πρώτα εσένα δείχνοντας μια εικόνα του εαυτού σου που δεν είναι αντιπροσωπευτική κι έπειτα τον άλλον κρίνοντας μόνο από το παρελθόν του. Το να είσαι ειλικρινής απέναντί του σου δίνει αυτομάτως ένα αβαντάζ σε σχέση με τις προηγούμενες σχέσεις. Η ανασφάλεια μόνο ξενέρα μπορεί να δημιουργήσει. Κι εσύ ψάχνεις τη συναισθηματική σταθερότητα.

Ξεκίνα από σένα λοιπόν. Αν θέλει να παίξει, ό,τι και να κάνεις εσύ, θα το κάνει. Το να έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που δεν τον κρίνει για το παρελθόν του, ούτε ανησυχεί γι’ αυτό, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Αλλά και να συμβεί, ο άνθρωπός μας είναι αυτός που κατανοεί το τι αξίζουμε. Αν δεν το κατανοεί, απλώς δεν αξίζει.

 

 

100 ερωτήσεις περί έρωτα, σχέσεων και φλερτ απαντήθηκαν!

Βρες εδώ το βιβλίο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».

Ή κατέβασέ το σε όλες τις συσκευές σου!