Στην κοινωνία που τα κορίτσια μεγάλωσαν κρύβοντας τις σερβιέτες στο σχολείο πιο ευλαβικά απ’ ό,τι τα -και καλά κουλ- παιδιά το χόρτο δεν είναι να απορεί κανείς γιατί πολλοί άντρες και γυναίκες σιχαίνονται το αίμα της περιόδου. Εν ολίγοις, η ανθρωπότητα βλέπει σε επανάληψη το επεισόδιο που η γυναίκα οφείλει να είναι και να δείχνει αγνή και την καταδικάζει σε αιώνια μάχη με το σώμα της, γιατί καθώς φαίνεται τα μιαρά μας όργανα, δεν είναι αγνά κι ας προσφέρουν την ίδια τη ζωή.

Είναι, όμως, το ίδιο της το σώμα που έρχεται να διαψεύσει προσπάθειες απομόνωσης κι αποστροφής, είναι εκείνο που αποζητά την επαφή ακόμα και τις μέρες της περιόδου, ιδίως αυτές κάποιες φορές. Σαν να γνωρίζει ότι μια τέτοια επαφή έχει πολλά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για την ιδιοκτήτριά του. Πρώτα απ’ όλα, στο πρακτικό κομμάτι της επαφής με περίοδο, εμπλέκεται ένα φυσικό λιπαντικό, το αίμα, που κάνει την πιθανή διείσδυση πολύ πιο εύκολη. Αυτό, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα και για γυναίκες με ξηρότητα κόλπου, που μπορεί να έχει προκληθεί λόγω ηλικίας, ορμονικών αλλαγών, μετά από τοκετό, στην εμμηνόπαυση ή για άλλους λόγους. Έτσι, έχουν μια επιπλέον κολπική υγρασία κατά τη διάρκεια της περιόδου που τις βοηθά να χαρούν την ερωτική πράξη περισσότερο. Πέρα από αυτή την παράμετρο, η επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου φαίνεται να μειώνει τις κράμπες, τους πονοκεφάλους και να είναι ανακουφιστικό ακόμα και για τους πόνους της περιόδου.

Η έκρηξη ενδορφινών που συνοδεύουν την επαφή δρουν ευεργετικά, τόσο ως αναλγητικό όσο και μειώνοντας την ένταση και χαλαρώνοντας τους μύες. Τέλος, η διόγκωση του κόλπου και η αύξηση στην αιμάτωση της περιοχής τις μέρες εκείνες, συχνά οδηγούν σε αυξημένη ευαισθησία κι άρα πιο έντονη διέγερση. Επειδή, ωστόσο, μπορεί να προκύψουν και μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, αυτά είναι κάποια tips που χρειάζεται να θυμόμαστε για την ερωτική επαφή στην περίοδο: (Δες τη συνέχεια εδώ)

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση του Pillowfights: All About S@x 

Ή κατέβασέ το σε όλες τις συσκευές σου εύκολα και γρήγορα!