anaplasis

Τα τελευταία 1-2 χρόνια μ’ έχει πιάσει μια μανία με οτιδήποτε παράγεται από και στη φύση. Κομμένες οι χημείες. Τα βράδια τη βρίσκω στο σπίτι με λουϊζα και μέντα, εκεί που κάποτε είχα πείσει τον εαυτό μου ότι χρειάζομαι αλκοόλ για να χαλαρώσω πριν τον ύπνο, εκτιμώ ιδιαιτέρως το μελάκι από φυσικούς μελισσουργούς, κοιμάμαι μία στο τόσο με ελαιόλαδο στο κεφάλι. Νομίζω πραγματικά ότι όσο πιο εναρμονισμένοι είμαστε με τη φύση, τόσο πιο ήρεμη είναι κι η καθημερινότητά μας, ακόμα και το μυαλό μας καθαρίζει.

Κι εναρμόνιση με τη φύση δε σημαίνει απλώς η επαφή με αυτήν, αλλά και με τα παράγωγά της. Σε μια χώρα σαν τη δική μας, με τέτοια γεωργία και καλλιέργεια είναι πανεύκολο για όποιον το θελήσει και το ψάξει, να ζει μια σχεδόν «καθ’ όλα» φυσική ζωή. Χιλιάδες οι παραγωγοί σε όλους τους τομείς. Κι ευτυχώς που και χάρη στο διαδίκτυο ερχόμαστε πλέον ευκολότερα κοντά τους και μπορούμε ν’ ανακαλύπτουμε ωραία πραγματάκια που θα λατρέψουμε και θα μας φανούν και χρήσιμα.

Σερφάροντας τις προάλλες για «φυσικά προϊόντα ομορφιάς», έπεσα πάνω anaplasisgroup.gr και πηγαίνοντας με τη μία στο «για εμάς» -πρώτο βήμα πάντα όταν επισκέπτομαι ένα eshop- διάβασα για την ιστορία τους πολλά κι ενδιαφέροντα που μ’ έπεισαν γρήγορα να τους δώσω μια ευκαιρία να τους γνωρίσω καλύτερα. Το πρώτο που μου χτύπησε θετικά είναι ότι δείχνουν να το κάνουν με μεράκι κι αγάπη. Ό,τι πιο σημαντικό αυτό. Κι άμεσως μετά η προτίμηση που έχουν στην παράδοση, στις συνταγές της γιαγιάς. Σαν εκείνα τα μαντζούνια που όλες λατρεύουμε να δημιουργούμε μόνες ή να εμπιστευόμαστε από στόμα σε στόμα, γιατί είναι «θαυματουργα». Ε, μια τέτοια φάση φανταστείτε παίζει με τα προϊόντα ομορφιάς εκεί μέσα.

Εγώ ξεκίνησα τις δοκιμές μου με το έλαιο σύσφιξης σώματος και στήθους, που χρησιμοποιούσα μέρα-νύχτα μετά το ντουζ μου κι έμεινα πολύ ικανοποιημένη και για την κολλητή μου που μόλις γέννησε πήρα το έλαιο ραγάδων, που απ’ ό,τι διαβάζω πρέπει να ‘ναι και το bestseller προιόν της εταιρείας.

Έκτοτε τσίμπηκα πολλά καλούδια από εκεί και μπήκε bookmarks το κατάστημα. Κατά καιρούς θα σας γράφουμε γι’ αυτές τις ανακαλύψεις. Ό,τι κι αν παράγουν είχε αυτή τη σφραγίδα της φύσης για την οποία λέγαμε στην αρχή. Είναι σαν εκεί που στέκεσαι στο μπαλκόνι, στο κέντρο της πόλης, μες στη βαβούρα και το καυσαέριο και στα ξαφνικά με μόλις μια μυρωδιά ή μια αίσθηση να μεταφέρεσαι στο χωριό. Λίγο το ‘χεις;

Εδώ τους βρίσκεις στο facebook κι ενημερώνεσαι για ό,τι νεότερο.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!