Ανασύνταξη

Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι στιγμές ηρεμίας. Απόλυτης ησυχίας. Καμία σκέψη. Καμία ευθύνη. Καμία δέσμευση. Τίποτα. Κενό. Να ξεκουράσουμε το κουρασμένο πνεύμα μας. Να μετρήσουμε τις ανάσες μας. Ώρες κενές για να κοιτάμε το ταβάνι. Χωρίς να κάνουμε κάτι. Να εκτιμήσουμε το «τίποτά» μας. Μία παύση. Έτσι θα το ονομάσουμε. Θα σταματήσουμε για λίγο τη ροή των πραγμάτων. Ένα πάγωμα του χρόνου, για να μας δώσει την παράταση που χρειαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ανασύνταξη.

Μας δημιουργείται η ανάγκη να μας γνωρίσουμε ξανά απ’ την αρχή. Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Και κάνουμε μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα ζωής μας. Μερικές φωτογραφίες, κάποιες σε άλμπουμ κάποιες στο σκληρό του υπολογιστή. Περνάνε τα χρόνια. Μεγαλώνουμε. Ομορφαίνουμε. Ωριμάζουμε; Ακόμα ψάχνουμε να μας βρούμε. Παιδάκια με γδαρμένα γόνατα, κατσουφιασμένα, με μάτια κλαμένα. Όλα περνάνε. Νομίζαμε τα γόνατα μας θα πονούσαν για πάντα. Νομίζαμε το σχολείο δε θα τέλειωνε ποτέ. Νομίζαμε δε θα φεύγαμε ποτέ απ’ το πατρικό. Πολλά νομίζαμε. Κι όλα ήρθαν στην ώρα τους όπως έπρεπε. Και δεν τα πήγαμε κι άσχημα. Μας πήρε η ζωή μαζί της. Κι αυτό θα περάσει, όπως τα υπόλοιπα. Κι έπειτα θα φαντάζει τόσο απλό όσο ένα γδάρσιμο στο πόδι.

 

Ξεπέρασε τον χωρισμό σου 

και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου!

 

Κι έπειτα θα ‘ρθει μια μέρα που θα νιώσουμε την ανάγκη να κάνουμε μια βουτιά στα βαθιά. Ν’ ανοίξουμε την καταπακτή για ν’ αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα που αποφεύγαμε εδώ και χρόνια. Εμείς κι οι φόβοι μας στο ίδιο τραπέζι. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψευδαισθήσεις. Μόνο αλήθεια. Καθαρή, γυμνή, αλήθεια.

Πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Γιατί χωρίσαμε; 

Κάποια στιγμή θα έχουμε την απάντηση. Κι όταν την έχουμε, δε θα πονάει πια.

 

Ο χωρισμός είναι μόνο μια λέξη. Μην τη φοβάσαι.

Ήρθε η ώρα για το πολυπόθητο “Get Over It!”.

Κατέβασε εδώ το e-book για όλες τις συσκευές σου!

Get Over It! | eBook


€5,00

-----