– Σε βλέπω ερωτικά. 

– Δεν ξέρω τι να πω. 

Η πιο αναμενόμενη ατάκα που θα συναντήσεις είναι αυτή. Αν δεν την περιμένεις να ξέρεις πως θα καταλήξετε να κοιτιέστε σαν μπούφοι μέχρι κάποιος να λήξει τη σιωπή και να αποφασίσει να πει το πιο λάθος πράγμα. Κι αυτό γιατί όταν δεν έχεις τι να πεις αλλά είσαι αμήχανος, καταλήγεις να λες βλακείες που δεν έχουν σημασία, δεν ενδιαφέρουν κανέναν και πιθανότατα έχουν να κάνουν με τον καιρό, τα ζώδια, το μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα όχι με το θέμα σας. Ναι είδες; Πλέον είναι «σας», μην πέφτεις, είμαστε σε καλό δρόμο, το ξέρω ότι ακόμα δεν μπορείς να το διακρίνεις.

Σ’ αυτή την απάντηση κρύβεται μια μεγάλη παγίδα που δεν πρέπει με τίποτα να πέσεις. Αυτή έχει να κάνει με το τι θα πεις εσύ μετά, γιατί σίγουρα κάτι θα πεις.

Τι δεν πρέπει να ξεστομίσεις όταν ακούσεις το «δεν ξέρω τι να πω»; 

 

ΜΗΝ πεις το κλασικό πια «δε χρειάζεται/δε θέλω να πεις κάτι». Είναι σαν να του λες, εγώ στο ‘πα, μπορείς κάλλιστα να κάνεις ότι δε στο είπα. Το ήξερες ότι θα είναι αμήχανο, άλλο τι ήλπιζες μέσα σου. Φυσικά και θέλεις να σου πει κάτι, φυσικά και χρειάζεται, αυτή είναι η βασική μορφή επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Αν δε θέλεις αντίδραση, για ποιο λόγο να επιδιώξεις δράση; You know what I mean.

 

Ποια είναι η κατάλληλη στρατηγική για να γίνετε από φίλοι, κάτι παραπάνω;

Μάθε πώς να βγεις απ’ το friendzone με ένα και μόνο ebook. 

Απόκτησέ το με ένα κλικ εδώ!