Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Όταν το στρουμπουλό, φτερωτό μωρό με τους ξανθούς βοστρύχους, τα βέλη και τη φαρέτρα έχει τα κέφια του, όλα μπορούν να γίνουν.

Κεραυνοβολήθηκες, παραμιλάς, ξεχνάς και φυσικά σπεύδεις να μοιραστείς τη χαρά σου με ποιον άλλο αν όχι με τον κολλητό σου; Κάθεσαι με τις ώρες και καταστρώνεις σχέδια για το πώς θα προσελκύσεις το αντικείμενο του πόθου σου και περιμένεις με ανυπομονησία τις πολυπόθητες συμβουλές του φίλου σου. Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι ο κολλητός σου, ο άνθρωπος που θεωρούσες οικογένειά σου, που έχετε μοιραστεί τόσα ώστε να μπορείτε εύκολα να γεμίσετε τόμους εγκυκλοπαίδειας, πάσχει απ’ την ίδια ακριβώς νόσο με τη δική σου. Κι άκουσον άκουσον, για όλα ευθύνεται η δική σου πέτρα του σκανδάλου!

Σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι. Δικαιολογημένα, φυσικά. Είχες που είχες την καψούρα σου, παρουσιάζεται ξαφνικά ένα νέο πρόβλημα, αφήνοντας τον έρωτα να φαντάζει μικρός μπροστά του. Παλεύατε τόσα χρόνια με τον κολλητό σου να βρεθείτε στην ίδια φάση, να ερωτευτείτε κι οι δύο ταυτόχρονα για να μπορείτε να πρήζετε συνεχώς ο ένας τον άλλο και κοίτα να δεις που τώρα αυτό συνέβη, αλλά ο στόχος είναι κοινός. Κι εσείς βρίσκεστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αλήθεια, ποιος πρόλαβε και στρατοπέδευσε πρώτος;

Μπορεί ο έρωτας να τηρήσει σειρά προτεραιότητας; Και τι τον περάσαμε τον έρωτα; Δημόσια υπηρεσία; Τραβάμε το χαρτάκι κι ανάλογα με τον αριθμό που γράφει περιμένουμε να εξυπηρετηθούμε;

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν το μυαλό κι η καρδιά εξέπεμπαν πάντα στο ίδιο μήκος κύματος.  Πόσες παρεξηγήσεις θα είχαμε γλυτώσει και πόσους μπελάδες θα είχαμε αποφύγει. Δυστυχώς για μας, όσο περισσότερα πρόσωπα εμπλέκονται σε μία ερωτική ιστορία, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται. Η διεκδίκηση του προσώπου που μας ενδιαφέρει από έναν άγνωστο είναι απλώς μία ακόμη διεκδίκηση κι ίσως μία πρόκληση. Η αντίστοιχη, όμως, από ένα φίλο είναι κάτι δυσκολοχώνευτο, κάτι που όσο περισσότερο το σκέφτεσαι τόσο γιγαντώνεται.

Ζητήματα δεοντολογίας έρχονται στην επιφάνεια, επιβάλλοντάς μας να εξετάσουμε πιο διεξοδικά το θέμα. Διότι μπορεί, όπως είπαμε, να έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι αναθεματισμένες εξαιρέσεις των κανόνων που δίνουν άλλη τροπή στα γεγονότα. Ο χρόνος κι η συχνότητα του εν λόγω ζητήματος είναι απ’ τις σημαντικότερες παραμέτρους. Αν ο φίλος σου έσπευσε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του αμέσως μόλις το εκδήλωσες κι εσύ ή αν η συγκεκριμένη τακτική του έχει γίνει τελευταία σκοινί κορδόνι, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν έχει να κάνει με τον έρωτα, αλλά με την ανταγωνιστική φύση του κολλητού σου.

Αν, όμως, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και βλέπεις ότι υπάρχει μία συστολή, μία αμηχανία, ένας ψυχικός διχασμός απ’ την άλλη πλευρά, τότε αξίζει να το συζητήσεις λιγάκι παραπάνω και να μην πεταχτείς αμέσως μπροστά με το πολεμικό λάβαρο, ουρλιάζοντας  σαν μικρό παιδί ότι εσύ το είπες πρώτος. Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι δεν πέφτει λόγος μονάχα σε σένα, αλλά και στο άτομο που είναι υπεύθυνο για όλη αυτή την αναστάτωση.

Ψάξε την ψυχή του ανθρώπου που ήταν πάντα δίπλα σου, που σας ενώνουν τόσα και που είναι κρίμα να χάσετε τα καλύτερα που σας περιμένουν για ένα φλερτ με αμφίβολες προοπτικές.  Γίνε ξεκάθαρος μαζί του για να μπορέσει κι εκείνος να είναι το ίδιο με σένα. Βάλτε τα κάτω παρέα κι είναι σίγουρο ότι αν πρόκειται για μία αληθινή φιλία κι έναν πραγματικό έρωτα, η λύση θα βρεθεί. Αν δεν αξίζει μία ευκαιρία ο κολλητός σου, τότε ποιος την αξίζει;

Λες και χάθηκαν οι έρωτες!  Αλίμονο αν χαλάσουμε τις καρδιές μας για ένα βέλος παραπάνω!

Συντάκτης: Mαριλένα Χρονοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη