Το λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώσται, μετά από τη 15φεύγα και βάλε εμπειρία μου ως εργένης, νομίζω ότι ήρθε πια η ώρα να σας γράψω μερικές διαπιστώσεις που έχω βιώσει και κάνουν την επιβίωση ενός εργένη ευκολότερη. Για να μην πολυλογώ, όμως, έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Κανόνας επιβίωσης 1: Ότι φαίνεται καθαρό, είναι και καθαρό.

Κανόνας επιβίωσης 2: Γέμισε νερά το μπάνιο; Ε και; Θα στεγνώσει.

Κανόνας επιβίωσης 3: Το σκούπισμα είναι μια προαιρετική διαδικασία. Το σκέτο σφουγγάρισμα με μπόλικη χλωρίνη έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Κανόνας επιβίωσης 4: Οι κατάλογοι με delivery είναι απαραίτητοι. Ιδίως αυτοί που κάνουν διανομή όσο αργότερα γίνεται. Για τους πιο προχώ, e-food.

Κανόνας επιβίωσης 5: Δεν αγχωνόμαστε αν η στοίβα με τα άπλυτα είναι βουνό. Για λόγους οικονομίας και ιδίως βαρεμάρας πρέπει να τιγκάρει το πλυντήριο. Το ίδιο και με τα πιάτα.

Κανόνας επιβίωσης 6: Σιδερώνουμε μόνο πουκάμισα κι αυτά μόνο απ’ τη μπροστινή πλευρά. Τα μπλουζάκια απλώς τα τινάζουμε καλά και τα απλώνουμε. Για τα τζιν, ούτε λόγος.

Κανόνας επιβίωσης 7: Αν η μαμά μένει κοντά οι προηγούμενοι δύο κανόνες παύουν να ισχύουν.

Κανόνας επιβίωσης 8: Τα φυτά στις γλάστρες δε θέλουν συνέχεια πότισμα. Όσα αντέχουν τη σκληραγώγηση είναι και άξια να μείνουν στο μπαλκόνι μας.

Κανόνας επιβίωσης 9: Σε περίπτωση που συγυρίσει κάποιος άλλος το σπίτι τον ελέγχουμε διακριτικά, γιατί το πιθανότερο είναι να χάσουμε το αγαπημένο μας μπλουζάκι για κάνα-δυο χρόνια.

Κανόνας επιβίωσης 10: Δεν εμπιστευόμαστε τις ημερομηνίες λήξεως των προϊόντων. Η μυρωδιά και όραση είναι τα καλύτερα κριτήρια.

Κανόνας επιβίωσης 11: Πάντα αφήνουμε αντικλείδι του σπιτιού μας σε φίλο/μαμά/κάποιον εμπιστοσύνης γιατί είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα δώσουμε μεροκάματο σε κλειδαρά.

Κανόνας επιβίωσης 12: Νova ή Hol Video Club και Xbox ή Playstation.

Κανόνας επιβίωσης 13: Το fairy για τα πιάτα κάνει την ίδια καλή δουλειά και στο σφουγγάρισμα. To ίδιο ισχύει για το σαμπουάν στο πλυντήριο.

Κανόνας επιβίωσης 14: Οι δύσκολοι λεκέδες επίσης βγαίνουν εύκολα με το νύχι.

Κανόνας επιβίωσης 15: Οι κρεμάστρες για τα ρούχα είναι ένα άχρηστο gadget.

Κανόνας επιβίωσης 16: Το ψυγείο εφευρέθηκε για να κρατάει παγωμένες τις μπύρες.

Κανόνας επιβίωσης 17: Ένα-δυο, zwanάκια στο ντουλάπι, και γενικότερα οι κονσέρβες είναι πάντα σωτήριες, ιδίως αν σε πιάσει λιγούρα κατά τις 4 το πρωί

Κανόνας επιβίωσης 18: Μη φτιάξεις λίστα σουπερμάρκετ ποτέ. Θα αγοράσεις εκατό άλλες άχρηστες μαλακίες έτσι κι αλλιώς.

Kανόνας επιβίωσης 19: Τάπερ + Αλουμινόχαρτο 

Κανόνας επιβίωσης 20: H σκόνη είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Μην τρελαίνεσαι.

Κανόνας επιβίωσης 21: Ποτέ μη μαγειρεύεις αν πρόκειται να λερώσεις πάνω από δύο σκεύη.

Κανόνας επιβίωσης 22: Φύλαξε πάντα ένα γελοίο εσώρουχο, που όταν θα φτάσει η στιγμή να το βάλεις, θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να βάλεις μπουγάδα.

Αυτά που λέτε. Με χαρά περιμένουμε και τις δικές σας διαπιστώσεις/προτάσεις. Φιλάκια.

Συντάκτης: Παναγιώτης Λαμπρίδης
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.