paul1522

Όπως κάθε παραμονή εκλογών, μανάρια, έτσι και φέτος εγώ θα ‘μαι δίπλα σας να σας βοηθήσω να πάρετε τη δύσκολη απόφαση. Ποια είναι αυτή; Το τι να ψηφίσετε, βεβαίως-βεβαίως, αλλά μη μου σκάτε. Είπαμε. Εγώ είμαι εδώ.

Ακολουθεί, λοιπόν, πιο κάτω ένας απλός οδηγός, όχι με βάση τα συνηθισμένα που στηρίζονται σε ιδεολογίες και κουραφέξαλα. Κάτι πολύ πιο απλό. Τις κακές σας συνήθειες. Πες μου, λοιπόν, τι ναρκωτικά παίρνεις και θα σου πω τι να ψηφίσεις.

Έχομε και λέμε:

Υπνοστεντόν ληγμένα: Ψηφίζεις Φώφη. Παίρνεις μια καρτέλα και πέφτεις σε βαθύ πράσινο ύπνο. Ελπίζεις ότι ο Ανδρέας έχει μετεμψυχωθεί σε ξανθιά συνταξιούχα πενηντάρα. Κόψ’ τα, σε χαλάνε.

Παραισθησιογόνα μανιτάρια: Ψηφίζεις Ν.Δ. Καταπίνεις ένα και κάθε φορά που μαγκώνουν κάποιον απ’ την παράταξη, πιστεύεις πως είναι σκευωρία. Μικρά μπλε στρουμφάκια κυκλοφορούν στην κουζίνα σου και ξάφνου σκάει κι ο Δρακουμέλ. Ξέρετε με ποιανού φάτσα. Γιατί γελάτε, κύριοι;

Φούντα: Ψηφίζεις ΚΚΕ. Κολλάς ένα τρίφυλλο και θεωρείς ότι ο Λένιν ζει ακόμα κι ότι η Παπαρήγα είναι γκομενάρα. Στεναχωρήθηκες που έφυγε. Αποζημιώθηκες, όμως, με τον πρόεδρο Κουτσούμπα. Τι κι αν άλλαξε η κασέτα, το κασετόφωνο έμεινε ίδιο. Ξεκόλλα κι αγόρασε μια lacta.

Ecstasy: Ψηφίζεις Ποτάμι. Κουμπώνεις ένα το πρωί και κυκλοφορείς με ένα backpack σε όλη την Αθήνα μέχρι το βράδυ, χωρίς διάλειμμα. Τους αγαπάς όλους και θα συνεργαστείς και με όλους. Πας για ύπνο αργά και το πρόβλημα είναι ότι κάθε πρωί που ξυπνάς ξενερώνεις και θες και να τους δείρεις όλους -και να σε δείρουν, ενίοτε.

Ηρωίνη: Ψηφίζεις Αρτέμη Σώρρα. Έπεσες στα σκληρά. Πιστεύεις ακράδαντα ότι οι δώδεκα θεοί υποσχέθηκαν στον Αρτέμη μποναμά 600 δις για να ξεχρεώσουμε. Ξημεροβραδιάζεσαι έξω απ’ τον Κορυδαλλό περιμένοντας το επισκεπτήριο ντυμένος αρχαίος Σπαρτιάτης να συναντήσεις τον αρχηγό. Καμιά ελπίδα.

Κοκαΐνη: Ψηφίζεις Ανεξάρτητους Έλληνες. Είσαι στην τσίτα συνέχεια φευγάτος και ντυμένος πάντα με φουστανέλα. Μανουριάζεις με τον Αλέξη που σε πρόδωσε. Και καλά. Χαλάρωσε. Ζήτα λίγη φούντα απ’ τους κομμουνιστές και μετά κάνε παραγγελιά πιτόγυρα.

Βενζίνα: Ψηφίζεις Σύριζα. Μαζί με τους φίλους σου απ’ τον Ρουβίκωνα μαζεύεστε και κάνετε μερικές εισπνοές να διώξετε το άγχος της εξουσίας αναφωνώντας: «Γκόου μπακ, κυρία Μέρκελ». Φτιάχνετε και καμιά μολότοφ με ό,τι περισσέψει. Μεγαλώσατε πια. Κόψτε την.

Βάλιουμ: Ψηφίζεις Μέρα 25. Ήρεμες κινήσεις, ήρεμες δηλώσεις, πολιτισμός. Κουμπώνεις ένα και, χλαπ, χαλαρός. Ξαπλώνεις στο ντιβανάκι σου και βάζεις να παίξει σε επανάληψη το Baywatch με τη συντρόφισσα Πάμελα. Σε παίρνει ο ύπνος γλυκά κι ονειρεύεσαι να κάνεις την Ευρώπη Ηνωμένες Πολιτείες. ΚαληΝύχτα 25.

Κρακ: Ψηφίζεις Τζήμερο. Τραβάς τζουρίτσα και φαντασιώνεσαι πως είσαι δεσμοφύλακας στη Μακρόνησο σε στρατόπεδο γεμάτο κομμουνιστές. Την καπνίζεις σκέτη από λιβανιστήρι. Ας σε λυπηθεί ο Θεός.

Όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα: Ψηφίζεις Χρυσή Αυγή.

Αυτές είναι οι προτάσεις μου, αγαπητέ αναγνώστη. Μην το πάρεις ελαφρά και μελέτησε καλά τον οδηγό. Θα δεις ότι δεν είσαι πολύ μακριά από τις τελικές σου επιλογές. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Συντάκτης: Παναγιώτης Λαμπρίδης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!