Δε γράφω πολύ για ζώδια γιατί δεν ξέρω αν τα πιστεύω κατά βάθος. Και τώρα με την πανδημία -ω καλά- εκεί μπήκε η ταφόπλακα. Ό,τι και να μου πουν πια είμαι διπλά καχύποπτος γιατί κανείς δεν προέβλεψε, πόσο μάλλον με προειδοποίησε γι’ αυτή τη λαίλαπα. Τι να πεις όμως. Τα ζώδια είναι σαν τα φαντάσματα. Δεν πιστεύεις, δεν πιστεύεις και τσουπ, μια ωραία νύχτα, να τος ο μπαμπούλας μπροστά σου. Και μετά γάμα τα. Πας κι αγοράζεις μια πλεξούδα σκόρδα και το «Άστρα να λένε».

Τέλος πάντων πώς μου ήρθε να γράψω για ζώδια και ειδικά για τον Υδροχόο. Να σας πω. Ήρθε ο Φεβρουάριος, που λέτε, που είναι και ο μήνας του εγκλήματος. Λόγω λοιπόν αυτής της τεράστιας κλειδαρότρυπας που χρησιμοποιούμε και που είναι πάντα διαθέσιμη στα social media, ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πότε ο καθένας από τους δυο εκατομμύρια πεντακόσιους σαράντα φεύγα φίλους μας έχει ψυχοσωματικά, πότε έκανε ημιμόνιμο πεντικιούρ η Δήμητρα, με ποια τραβιόταν χτες βράδυ ο Παντελής, αν έχασε ένα σκουλαρίκι στην τουαλέτα του Pairidaeza η Μαίρη κ.λπ.. Το πότε έχει γενέθλια θα μας ξέφευγε; Και κάθε μέρα εμφανίζεται λοιπόν η πληροφορία πάνω δεξά στο παραθυράκιον των γενεθλίων. Δεν τολμάς να ξεχάσεις τίποτα πλέον. Σου λένε: Μα καλά δεν το είδες στο Facebook ότι γιόρταζα; Αδικαιολόγητος. Και μπαίνω και κάθε μέρα στο γαμίδι, γαμώ το άλλοθί μου μέσα.

Έτσι λοιπόν τον αγαπητό αυτό μήνα παρατήρησα ότι έχουν γενέθλια τα άτομα με τα οποία είχα, έχω και μάλλον θα έχω ισχυρούς επικοινωνιακούς δεσμούς. Παρεμπιπτόντως είναι και ο πιο φεύγα μήνας, γιατί του καυλώνει κάθε τέσσερα χρόνια να προσθέτει και μια μέρα. Προβληματικός εξ αρχής. Αυτό εξηγεί μάλλον και το «άντε γεια» του ζωδίου. Και δεν είναι μόνο ότι βάζει και μια μέρα plus όποτε γουστάρει, είναι κι αυτός που έχει τις πιο λίγες απ’ όλους. Όσο λιγότεροι δηλαδή γεννηθούν αυτό το μήνα τόσο το καλύτερο. Τα άστρα μίλησαν.

Αλλά αρκετά τους έκραξα. Ήρθε η ώρα των θετικών. Τι να πω. Τούς αγαπώ. Ήταν η μοίρα μου μάλλον να μπλέξω με τα παιδιά αυτά. Γεννηθείς και ο ίδιος από μητέρα Υδροχόα στον αστερισμό των Διδύμων, όλο αυτό έμοιαζε αναπόφευκτο. Το μπλέξιμο των καμένων. Κι όπως είχε πει κάποτε κι ένας αναλυτής, οι περισσότεροι Υδροχόοι είναι στο ψυχιατρείο. Γιατί άραγε; Ω ρε φίλε. Κι εμένα με βλέπω σε ένα κελί διπλανό.

Ας ξεκινήσω όμως αυτό το ταξίδι αναφερόμενος στον σκόπελο των Υδροχόων, την πολυαγαπημένη μου mother. Τι να πεις για τη μαμά. Καρτούν. Νομίζω ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να έχεις μαζί σου σε ταξίδι με νταλίκα για Ντίσελντορφ. Μιλάει ακατάπαυστα, πετάγεται απ’ το ένα θέμα στο άλλο με απίστευτη ευκολία κι έχει πάντα μια ιστορία που δεν την ξέρεις. Γελάει συνέχεια, δε βαριέται ποτέ, αεικίνητη κι ακούραστη. Εκτός από το αεικίνητο και το ακούραστο καταλαβαίνετε, όσοι με ξέρετε και ειδικά όσοι ξέρετε και τη mother, από πού πήρα το επικοινωνιακό μου στοιχείο. Γονίδια.

Μετά λοιπόν από αυτό το σοκ, δεν ήταν δυνατόν η συνέχεια να μην ήταν και ανάλογη. Και άρχισα που λέτε να κάνω παρέα με τα κατεστραμμένα αυτά άτομα που γεννήθηκαν στο ζώδιον αυτό του αέρος. Καθόλου τυχαίο βεβαίως-βεβαίως ότι κι εγώ ως Δίδυμος είμαι ζώδιο του αέρος, για τους μη γνωρίζοντες κι αν προσθέσουμε κι έναν Ζυγό στη μέση, το οποίο κενό το κάλυψε ο Daddy, καταλαβαίνετε ότι το θέμα του αέρα το εξαντλήσαμε. Δεν είναι οικογένεια αυτή. Είναι σαλάμι του αέρος.

Μετά λοιπόν από αυτή την ενδελεχή ενδοοικογενειακή ανάλυση, ο βοριάς που τ’ αρνάκια παγώνει, με πήρε και με σήκωσε και στο θέμα φιλία. Ως Δίδυμος λοιπόν για να μην τους τα φορτώσω κι όλα πάνω τους, με έτρωγε ο κώλος μου από τότε για κολλητιλίκια. Τη βρίσκω τρελά ρε παιδί μου μαζί τους, γιατί είναι τυπάκια που λειτουργούν πέρα από συμφέροντα, στο μπλα-μπλά δίνουν ρέστα, ξέρουν να το γλεντάν και είναι τέλειοι αν έχετε βίτσιο να βρίσκετε άτομα να θέλουν να συζητούν οποιονδήποτε πνευματικό παραλογισμό σάς κατέβει στον εγκέφαλο. Από την άλλη, είναι απρόβλεπτοι κι ασυμβίβαστοι σε βαθμό μπινελικώματος. Είναι σχεδόν κολλημένοι μ’ αυτό ώρες ώρες, αλλά η πνευματική τους ιδιομορφία είναι τόσο ελκυστική που σε κάνει εύκολα να το προσπερνάς. Ω ρε φίλε τι ανάλυση έκανα. Μα ποιος είμαι, η Λέτα Μπεζεργιάννη;

Αν περάσω τώρα στο ερωτικό του θέματος απ’ όσα οι εμπειρίες μού επιτρέπουν να πω, είναι τύποι που εκτιμούν πολύ περισσότερο την παρέα παρά σε γουστάρουν σαν γκόμενο. Αλλά επειδή το moto μου είναι ότι πρώτα πρέπει να είσαι φίλος με τον άλλο και μετά να αναπτυχθεί το ερωτικό, (έχω βίτσια το ξέρω), είναι ένας συνδυασμός που μού αποφέρει Jackpot. Το πρόβλημα είναι στη μετάβαση από τη φιλία στο ερωτικό, ενώ υποτίθεται ότι οι ρόλοι αλλάζουν, ο Δίδυμος έχει μείνει στη φιλική συμπεριφορά ενώ ο Υδροχόος περνάει στο επόμενο κεφάλαιο. Αν λοιπόν μπλέξετε με κάναν Υδροχόο μη σας προκαλέσει έκπληξη αν βρείτε μια μέρα στον τηλεφωνητή σας το μήνυμα: «Αγάπη μου, πάω για  διαλογισμό στο Θιβέτ. Θα γυρίσω σε κάνα 6μηνο, οπότε μάλλον χωρίζουμε.»

Θα μου πείτε τώρα μετά από αυτή την ανάλυση, ρε φίλε είσαι Δίδυμος κι έχεις το θράσος να μιλάς για ελαττώματα οποιουδήποτε ζωδίου; Αυτό το πράγμα είναι τουλάχιστον αναίδεια. Δεν κοιτάς τα χάλια σου; Ναι αγαπητοί μου φίλοι. Έχετε δίκιο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σχοινί. Αλλά τι να κάνω. Η φλυαρία και η υπερανάλυση των πάντων είναι κι αυτά μέσα στα ελαττώματά μου.

Συντάκτης: Παναγιώτης Λαμπρίδης
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου