Ξεκινάς να περπατάς σε ένα μονοπάτι μέχρι που βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι. Θα πάρεις την κατεύθυνση που ξέρεις ότι βρίσκεται η λύση για την επίτευξη των στόχων σου ή την κατεύθυνση που γνωρίζεις ότι τα αποτελέσματα θα είναι πιο άμεσα αλλά χρειάζεται να κοπιάσεις;

Βάζεις έναν στόχο με σκοπό εννοείται την επίτευξή του. Τις περισσότερες φορές που θα πλησιάσεις προς αυτόν, σίγουρα κάτι θα εμφανιστεί προκειμένου να σου αλλάξει την πορεία. Κι εκεί βγαίνουν στην επιφάνεια τα «θέλω» σου. Επιθυμίες που ίσως σε αποπροσανατολίζουν, που ίσως σε κάνουν να σκέφτεσαι να παρεκκλίνεις λίγο απ’ την πορεία που διάλεξες.

Αν επιτρέψεις στο κάθε εμπόδιο που θα εμφανιστεί εκείνη τη στιγμή, να παραμείνει, σημαίνει κυρίως πως ίσως να μη θέλεις πραγματικά τον στόχο που έχεις βάλει. Ίσως η ίδια η πορεία που διάλεξες σου δείχνει πόσο σημαντικός ή ασήμαντος είναι ο στόχος που έθεσες.

Μπορεί να ισχύει και η περίπτωση που να θες να υπάρξουν οι δυσκολίες αυτές στην πορεία σου μέχρι να τον φτάσεις. Γιατί; Διότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει να παλεύουν σκληρά και να βιώνουν δυσκολίες προκειμένου μετά να έχουν αυτό που αναζητούσαν. Γιατί αν δεν παιδευτείς και λίγο δεν έχει νοστιμάδα, έτσι δε λένε;

Ίσως να πιστεύεις κι εσύ λοιπόν, πως προσπερνώντας ένα εμπόδιο, βγαίνεις πιο δυνατός και πας με άλλη διάθεση και αυτοπεποίθηση εκεί που θες να φτάσεις. Αναρωτήθηκες όμως με τον εαυτό σου, ποιος θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός λόγος του να βιώσεις τις καθημερινές δυσκολίες αυτές;

Η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας σίγουρα εμφανίζεται στις στιγμές εκείνες που ο αυτόματος μηχανισμός της θεωρεί πως είναι η ώρα να βγει και να εκτεθεί. Είναι το σημείο αυτό που ενστικτωδώς αναγκάζεσαι να πάρεις τα ηνία και να πεισμώσεις ακόμα περισσότερο για να καταφέρεις όλα όσα ονειρεύεσαι.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πού θέλουμε να φτάσουμε. Όμως, το «πού» αλλάζει ανάλογα με τη φάση που περνάμε στη ζωή μας οπότε μη θεωρείς δεδομένο έναν προορισμό. Κάθε φορά που κάτι σε εξελίσσει στη καθημερινότητά σου, οι στόχοι σου είναι πολύ πιθανόν να αλλάζουν αυτομάτως.

Μην περιμένεις κάποιον άνθρωπο να σου πει πως είσαι δυνατός, θα τα καταφέρεις, θα πετύχεις. Το θέμα είναι να πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου. Εσύ σε ξέρεις καλύτερα από τον οποιοδήποτε, πόσο μπορείς να προσπαθήσεις για να πετύχεις κάτι γιατί εσύ μόνο ξέρεις πόσο το θες.

Όσο πιο πολλά πετυχαίνουμε στη ζωή μας, τόσες πιο πολλές γίνονται και οι μετέπειτα προσδοκίες μας. Εστίασε στο τι έχεις περισσότερο ανάγκη σε αυτή τη φάση της ζωής σου, δημιούργησε το κέντρο του στόχου σου και ξεκίνα να πηγαίνεις προς τα εκεί.

Όσο εσύ πιστεύεις σε σένα, πως μπορείς να τα καταφέρεις, τόσο πιο γρήγορα θα έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι θα σε κατανοήσεις σε βάθος, θα βρεις τις γραμμές των ορίων σου και θα τις ξανασχεδιάσεις. Θα βρεις άλλα μονοπάτια για να πετύχεις όσα θες και τα εμπόδια κάποια στιγμή θα σταματήσουν να σε τρομάζουν.

Δυσκολίες σίγουρα θα υπάρξουν. Και; Να σκέφτεσαι πού θες να φτάσεις και θα φτάσεις!

Συντάκτης: Νάσια Στέρπη
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή