Είναι γεγονός πλέον πως τα τελευταία χρόνια o πιο αθλητικός και υγιής τρόπος ζωής έχει κερδίσει έδαφος σε σχέση με το τρίπτυχο ποτά-τσιγάρα-ξενύχτια, που ήταν κάποτε στη μόδα. Να επισημάνουμε όμως δύο πράγματα. Πρώτον,  υπάρχουν άνθρωποι που η άθληση κι η διατροφή είναι για εκείνους όντως τρόπος ζωής, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να είναι πάντα στη μόδα, οπότε φορώντας αθλητικά και βγάζοντας instastory στο γυμναστήριο θεωρούν ότι έγιναν fitness influencers. Υπάρχουν σαφώς κι αυτοί που δεν τους συγκίνησε ποτέ ένα γυμναστήριο ή ένα σμούθι πρωτεΐνης και διαλέγουν κάθε φορά με ευκολία φρέντο και τσιγάρο στον μπαλκόνι.

Όπως και να ‘χει είτε είσαι από αυτούς που 6/7 γυμνάζονται και μετράνε μια-μια τις θερμίδες με μεγάλη προσοχή, είτε είσαι από αυτούς που πίνουν cola light  για να χωνέψουν τα τέσσερα σουβλάκια με έξτρα πατατούλα και τη βάφλα-παγωτό για επιδόρπιο, κανένα πρόβλημα. Όποιος όμως κι αν είσαι, κυκλοφορείς στον έξω κόσμο και δεν είναι καθόλου απίθανο να γνωρίσεις και να ερωτευτείς άτομο με διαφορετικές συνήθειες από τις δικές σου. Ως γνωστόν ο έρωτας δεν κοιτάει ούτε διατροφές, ούτε πόσες φορές έχει χτυπηθεί η κάρτα του γυμναστηρίου. Το ερώτημα, είναι μπορούν δύο διαφορετικά σ’ αυτόν τον τομέα άτομα να συμβιώσουν; Γιατί ο έρωτας κάποια στιγμή περνάει, θα κρατήσει 2-3 μήνες, μισό χρόνο αλλά μετά αρχίζει η συνήθεια, η ρουτίνα κι η καθημερινότητα.

Κι εδώ έχουμε τις θεωρίες πολλών ότι τα ετερώνυμα έλκονται, σ’ ένα ζευγάρι ο ένας πρέπει να συμπληρώνει τον άλλον κλπ. Κι εν μέρει δεν έχουν άδικο, συνήθως το διαφορετικό από αυτό που είμαστε και κάνουμε είναι κι αυτό που ελκύει το ενδιαφέρον μας. Να πούμε κιόλας ότι πολλοί είναι που επίμονα ψάχνουν το ιδανικό ταίρι με το οποίο θα έχουν κοινές συνήθειες, ενδιαφέροντα κι απόψεις. Βέβαια περνάει ο καιρός και μένουν μόνο στο ψάξιμο. Γιατί; Απλή η ερώτηση απλή και η απάντηση. Δεν υπάρχει εκεί έξω άτομο το οποίο να έχει ακριβώς τις ίδιες συνήθειες, απόψεις και ιδιοσυγκρασία με  κάποιον άλλον.

Μπορεί σε μια σχέση κι οι δύο να είναι αθλητικοί, να αγαπούν τη διατροφή και το σώμα τους αλλά οι απόψεις τους στη φιλοσοφία ζωής που τους διέπει να διίστανται τόσο που να τους φέρνουν σε συνεχή διαμάχη. Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση ο ένας να είναι της σαλάτας και του γυμναστηρίου κι ο άλλος του καναπέ και της πίτσας, αλλά να ταιριάζουν πολύ περισσότερο σ’ άλλα πράγματα.

Σαφώς και η διαφορετική αντίληψη πάνω στο πώς ζούμε, μπορεί ν’ αποτελέσει πρόκληση για ένα ζευγάρι και να το φέρνει συνεχώς σε ρήξη. Είναι πρόβλημα ο ένας να θέλει Σαββατόβραδο να βγει μέχρι τον βρει το πρωί της Κυριακής κι ο άλλος να θέλει να κοιμηθεί από τις δέκα γιατί Κυριακή πρωί, στο ρεπό του, έχει τη δυνατή προπόνηση της εβδομάδας. Το λες κι αιτία καβγά αν βράδυ μετά τη δουλεία ο ένας να θέλει να παραγγείλει κινέζικο κι ο άλλος αρνείται για πολλοστή φορά επειδή δε θέλει να ξεφύγει του διατροφικού του πλάνου.

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, οι διαφωνίες κι οι διαφορές αυτές αποτελούν προβλήματα της καθημερινότητας που, όμως, με μικρές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς μπορούν να λυθούν. Κι ο ένας μπορεί να θυσιάσει μια προπόνηση  για να βγει με τον σύντροφο του ή να του ξεφύγει κάνα γραμμάριο υδατάνθρακα παραπάνω κι ο άλλος οφείλει να δείχνει κατανόηση και γιατί όχι, καμιά φορά να περάσει λίγο χρόνο με το ταίρι του κάνοντας γυμναστική ή να επιλέξει στήθος κοτόπουλο αντί πιτόγυρο.

Σίγουρα το να βρεις έναν άνθρωπο που να έχετε κοινές βλέψεις για τη ζωή και παρόμοιες φιλοσοφίες είναι ιδανικό, αλλά όχι και πάντα τέλειο. Το παν σε μια σχέση για να μπορέσει να έχει διάρκεια είναι να υπάρχει αγάπη, κατανόηση και σεβασμός κι από τις δύο πλευρές.  Αν υπάρχουν αυτά, η πρωτεΐνη, το γυμναστήριο, το ντελίβερι και το ξενύχτι έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 

Συντάκτης: Μαριαλίνα Φιλίππου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου