d846

Πρίγκιπας Χάρι· το ατίθασο παιδί της Βασιλικής οικογένειας που απασχολούσε συχνά τον Τύπο με τις ατασθαλίες του και τη διάθεσή του να ζήσει μια ζωή πέρα από βασιλικά πρωτόκολλα και κανόνες. Αποτελούσε πάντα ένα πρόσωπο που προκαλούσε διφορούμενες απόψεις εφόσον κανείς δεν ήξερε αν μπορούσε να τον χαρακτηρίσει απλώς έναν άσωτο πρίγκιπα ή έναν άνθρωπο που αναζητά την ελευθερία του. Πέρα από την ξέφρενη ζωή του, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις στρατιωτικές του επιτυχίες και για τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα.

Πολλές από τις σχέσεις του είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον στο παρελθόν, ωστόσο μία έμελλε να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Ο λόγος για τη Μέγκαν Μαρκλ, Αμερικανίδα ηθοποιό και ακτιβίστρια, η οποία είχε ήδη έναν προηγούμενο γάμο στο ενεργητικό της πράγμα που δεν την εμπόδισε να γίνει η μία στην καρδιά του Πρίγκιπα Χάρι.

Ένας έρωτας, φυσικά, δεν κοιτά διαφορές κοινωνικές, ηλικιακές ή καταγωγής. Έτσι και ο δικός τους έρωτας φούντωσε και δημιούργησε μια απίστευτη ιστορία αγάπης όμοια με κινηματογραφική ταινία που ενσωμάτωνε τα πάντα· ένα μυστικό, δυο ανθρώπους που αγαπιούνται, διαφωνίες, επαναστάσεις και φυσικά ένα χαρούμενο τέλος.

Εξαιτίας της αναγνωρισιμότητας και των δύο αλλά και της επιθυμίας τους να περάσουν κάποιο χρόνο αποκλειστικά μόνοι τους για να γνωριστούν καλύτερα, τα πρώτα τους ραντεβού ήταν κρυφά πότε στη Βρετανία και πότε στην Αμερική. Μετά την πρώτη τους συνάντηση, ο Πρίγκιπας Χάρι ακολούθησε την εκλεκτή της καρδιάς του στα social με έναν κρυφό λογαριασμό που είχε, ώστε να επικοινωνούν όλη την ώρα. Παρά την απόσταση που είχε από την αρχή της σχέσης τους, οι δυο τους δεν άφηναν να περάσουν πάνω από δύο εβδομάδες για να συναντηθούν και ίσως αυτό να ήταν και το μυστικό που έκανε τη σχέση τους να κρατήσει.

Ο Πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι από το πρώτο ραντεβού τους είχε καταλάβει ότι έπρεπε να προσπαθήσει παραπάνω για να κερδίσει την καρδιά της Μέγκαν αφού εκείνη δεν έβλεπε σε αυτόν έναν πρίγκιπα αλλά έναν άνδρα που κάνει την καρδιά της να χτυπά πιο δυνατά. Οι δυο τους πέρασαν κάποιες μέρες σε μια σκηνή κάτω από τα αστέρια σε ένα ιδιωτικό τους ταξίδι κι αυτό ήταν που τους έκανε να νιώσουν τόσο σίγουροι ότι είχε γεννηθεί ο ένας για τον άλλον.

Η πρόταση γάμου δεν άργησε να έρθει με τους δυο τους να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας κάνοντας το παραμύθι τους πραγματικότητα. Ο Πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως μέχρι και τα σκυλιά της βασίλισσας έδειχναν να δέχονται τη Μέγκαν αφού σε εκείνον γάβγιζαν αλλά όταν παρουσιάστηκε εκείνη για να τη γνωρίσει στην οικογένειά του σιώπησαν ξαφνικά. Για την ίδια πάλι τη βασίλισσα, οι πληροφορίες είναι άλλες.

Η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα -τι παραμυθένιος έρωτας θα ήταν αν δε το έκανε;- καθώς η Μέγκαν απέκτησε τον τίτλο της «Δύσκολης Πριγκίπισσας» μέσα στο παλάτι εφόσον πολλά άτομα από το προσωπικό της έσπευσαν σε παραίτηση αλλά και η ίδια δεν ακολουθούσε συχνά το βασιλικό πρωτόκολλο. Μια πριγκίπισσα επαναστάτρια για τον πρίγκιπα που ποτέ δεν υπάκουσε σε κανόνες, έφερε ασφαλώς και πολλές διαφωνίες μέσα στην οικογένεια.

Το άλλο βασιλικό ζεύγος, Κέιτ και Ουίλιαμ, φαίνεται να είχε κάποιες αντιρρήσεις ως προς τον γάμο των πρωταγωνιστών μας μιας και δε θεωρούσαν ότι η Μέγκαν θα ενσωματωθεί εύκολα στη βασιλική οικογένεια αλλά και πως ο Χάρι βιάζεται πολύ στη σχέση του μαζί της. Οι δύο Δούκισσες βρίσκονταν σε μόνιμη αντίθεση αφού η μία ήταν λάτρης και πιστή ακόλουθος των βασιλικών κανόνων ενώ η άλλη επιθυμούσε να τους ανατρέψει και να δημιουργήσει μια πιο σύγχρονη βασιλική οικογένεια.

Η κατάσταση ανάμεσά τους αλλά και η συνεχής ενόχληση του Τύπου προς τη Μέγκαν λόγω της καταγωγής και του προηγούμενου γάμου τους, έκανε τον Πρίγκιπα Χάρι να θέλει να προστατεύσει τη σύζυγο και τον γιο του από καταστάσεις που φυσικά προκαλούσαν θλίψη και τριβές στη σχέση τους.

Έτσι, λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2019 και ανάσες πριν την αλλαγή χρόνου, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτούνται από τα βασιλικά καθήκοντά τους, με ανακοίνωση από το instagram, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή χωρίς κανόνες στην Αμερική, δημιουργώντας παράλληλα ένα από τα πιο διάσημα χάσταγκ στην ιστορία το #Megxit, με τη Βασίλισσα να δηλώνει απογοητευμένη με αυτή τους την απόφαση, χωρίς να τους πτοεί και πολύ.

Γυρνώντας στην Αμερική, βλέπουμε μια αντιστροφή ρόλων, με τον Χάρι να ψάχνει να βρει πατήματα μιας ζωής που ποτέ δεν έζησε, ενώ τη Μέγκαν να εκτοξεύει τη φήμη και δημοσιότητά της, γυρνώντας στη ζωή της. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, τα χρόνια κάτω από την επιρροή του Μπάκιγχαμ υπήρξαν ιδιαιτέρως πιεστικά, ιδίως από τον τύπο, ο οποίος δε δίστασε να προβεί σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με πρώην συμπρωταγωνιστή της για να δηλώσει δημόσια ότι διατηρούσε δεσμό μαζί της, κάτι το οποίο δεν ίσχυσε ποτέ και οδήγησε τη Μέγκαν να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας.

Σήμερα τους βρίσκουμε να έχουν αποκτήσει το πρώτο δικό τους σπίτι και μαζί με το παιδί τους να βρίσκουν ξανά ισορροπίες σε μια πιο ελεύθερη και δική τους ζωή. Ο χρόνος θα δείξει αν η απόφασή τους ήταν σωτήρια για τη σχέση τους, ή αν ήταν μοιραίο για το ζευγάρι να χάσει ένας από τους δύο την προσωπικότητά του για να είναι μαζί.

Σύγχρονα παραμύθια με πρίγκιπες και πριγκίπισσες που αναζητούν την πραγματική αγάπη και όταν τη βρίσκουν κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν. Πάνω που λες πως κατάντησαν βαρετά, φέρουν μέσα τους ξανά μια επαναστατική διάθεση. Κι όλα τα μάτια του κόσμου, ψάχνουν μια κλειδαρότρυπα για να κοιτάξουν μέσα. Μέσα σε μια σχέση που άφησε το στέμμα, για να μπορεί να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου όποτε θέλουν. Κι αυτό είναι αγάπη σίγουρα.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!