Αυτός ήταν ο άρχοντας του ελληνικού τραγουδιού. Αυτή μια εκρηκτική ξανθιά δημοσιογράφος. Κι αυτή είναι μια ιστορία αγάπης και μίσους που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια περίπου.

Ο Τόλης και η Τζούλια γνωρίστηκαν το 1984 κι η έλξη μεταξύ τους ήταν άμεση. Συζήσανε σχεδόν αμέσως και τον Φεβρουάριο του 1986 υποδέχτηκαν στην κοινή τους ζωή την κόρη τους, Χαρά. Λόγω του ότι δεν υπήρχε γάμος, ο Τόλης Βοσκόπουλος αναγνώρισε κι έδωσε το όνομά του στη μικρή με συμβολαιογραφική πράξη. Αρραβωνιάστηκαν στο σπίτι γνωστού πολιτικού, παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου και το 1990 σε μια γκλαμουράτη -για τα δεδομένα της εποχής- τελετή, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους.

Τότε ο Τόλης εμπιστεύεται «εν λευκώ» τη διαχείριση των οικονομικών του στη γυναίκα του. Όσο δυνατή και ενθουσιώδης ήταν το ξεκίνημά της σχέσης τους, τόσο βαρύγδουπο ήταν το τέλος της, με τον Τόλη Βοσκόπουλο να καταθέτει αίτηση διαζυγίου το 1995. Λίγο πριν, σε κάποια προσωπική του στιγμή με φίλους είχε δηλώσει ότι είχε να δει την κόρη του κοντά 2 μήνες κι ότι η γυναίκα του είχε καταχραστεί λεφτά. Αυτό όμως που όλοι θυμόμαστε ήταν το επεισοδιακό καλοκαίρι του 1995.

Όλη η κόντρα και η διαμάχη του ζευγαριού μεταφέρθηκε στον τύπο της εποχής και στα παραθυράκια των εκπομπών lifestyle, όπου ο ένας εξαπέλυε τις κατηγορίες του στον άλλο χωρίς μέτρο και χωρίς ψυχραιμία. Στην αγωγή του ενάντια στη γυναίκα του, ο Τόλης διεκδικούσε ένα ποσό της τάξης των 3 δις δραχμών –κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ- κι ένα μεγάλο μέρος της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του ζευγαριού, περιλαμβάνοντας στο κατηγορητήριο και τα αδέρφια της. Σύσσωμη η οικογένεια της Τζούλιας τον κατηγορούσε ευθέως ως «ναρκομανή», «αλκοολικό» και «ψυχικά ασθενή».

Στο παιχνίδι δε θα αργήσουν να πάρουν θέση και ιδιοκτήτες νυκτερινών μαγαζιών, δημοσιογράφοι κι εκδότες, οι οποίοι σε υποστήριζαν ο καθένας την πλευρά του με ένθερμο τρόπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι στη μέση του τηλεοπτικού αυτού ξεκατινιάσματος, βρισκόταν και η μικρή Χαρά.

Η δικαστική διαμάχη, εκτός από διάσημους αντίδικους, είχε και διάσημους δικηγόρους: ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την πλευρά του Τόλη και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος την αντίπαλη πλευρά. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλα ονόματα έφεραν μεγάλες συγκρούσεις κι ακόμα μεγαλύτερες τηλεθεάσεις. Η πιο σοβαρή κατηγορία που ειπώθηκε στο δικαστήριο, ήταν ότι η Τζούλια αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τόλη, για να τον κληρονομήσει κι έτσι ο τραγουδιστής καταθέτει αίτηση για την πλήρη κηδεμονία της μικρής. Λίγους μήνες μετά ο Τόλης θα γνωρίσει την Άντζελα Γκερέκου.

Το διαζύγιο βγήκε συναινετικά το 1996, η επιμέλεια της Χαράς πήγε στην Τζούλια, αλλά οι αγωγές κι οι μηνύσεις μεταξύ τους δεν είχαν τελειωμό. Το Εφετείο θα εκδικαστεί το 1999 κι ο Εισαγγελέας θα είναι καταπέλτης εναντίον του Βοσκόπουλου. Το σίριαλ των αντιπαραθέσεων στις δικαστικές αίθουσες και στα τηλεοπτικά παράθυρα θα συνεχιστεί για χρόνια.

Το 1996 θα παντρευτεί ο Τόλης την Άντζελα και το 2001 θα αποκτήσουν μία κόρη, τη Μαρία. Λίγα χρόνια μετά ο Τόλης καταθέτει νέα αγωγή κατά της Τζούλιας, όπου πλέον ζητάει την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης της 19χρονης τότε Χαράς, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ότι δεν είναι βιολογικό του παιδί. Εκεί πλέον, ξεκίνησε και η μεγαλύτερη περιπέτεια της μικρής Χαράς, η οποία άθελά της συνδέθηκε με τη φράση «τεστ dna».

Σ’ αυτήν την πολύχρονη δικαστική διαμάχη, το δικαστήριο κάλεσε τη Χαρά να προσέλθει σε προκαθορισμένο ραντεβού σε ειδικό εργαστήριο, μαζί με τον Τόλη προκειμένου να γίνει το τεστ πατρότητας. Αυτό δηλαδή το τεστ, που θα δήλωνε στον Τόλη, στην Τζούλια και σε όλο το πανελλήνιο αν ήταν ή δεν ήταν βιολογική του κόρη η μικρή Χαρά. Η διαμάχη του ζευγαριού μεταφέρθηκε και στο τηλεοπτικό κοινό, όπου οι μισοί δήλωναν ότι ο Τόλης είναι άκαρδος κι ότι το παιδί του μοιάζει, ενώ οι άλλοι μισοί ότι η Τζούλια κατάφερε και τον κορόιδεψε.

Η Χαρά στην όλη υπόθεση θα βγει να κάνει κάποιες συνεντεύξεις και δακρύβρεχτες δηλώσεις, όπου θα παρακαλάει δημόσια τον μπαμπά της να λήξει αυτή την άσχημη κατάσταση. Ο Τόλης –όπου σταθεί κι όπου βρεθεί– δηλώνει στους δημοσιογράφους που θα τον περιμένουν και στα 5 ραντεβού για εξέταση dna ότι η Χαρά δεν είναι δικό του παιδί. Κάπου εκεί θα ακουστεί κι ότι η Τζούλια έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση και σπέρμα ξένου δότη.

Και στα τρία ραντεβού που όρισε το δικαστήριο, η Χαρά δεν προσήλθε και ο Τόλης προσέφυγε στη δικαιοσύνη θέλοντας να κλείσει ο κύκλος αυτής της υπόθεσης. Το Εφετείο Αθηνών δικαιώνει τον Τόλη πανηγυρικά, απαγορεύοντας στη Χαρά να φέρει το επώνυμό του και να λαμβάνει διατροφή. Μαμά και κόρη θα πάνε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο, χωρίς να δώσουν ποτέ ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν πήγαν για το τεστ dna που περίμενε όλη η Ελλάδα.

Αφού ο Τόλης, η Τζούλια και η Χαρά δεν έδειχναν διατεθειμένοι να βάλουν ένα τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ξεπέρασε και τα επεισόδια της θρυλικής «Λάμψης» του Ν. Φώσκολου, ο Άρειος Πάγος θα είναι αυτός που θα βάλει τελεία. Με απόφασή του που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021, αποφάνθηκε ότι η Χαρά δεν ήταν βιολογικό παιδί του Τόλη Βοσκόπουλου, ότι ο τραγουδιστής οδηγήθηκε μετά από πλάνη στη σύνταξη της πράξης αναγνώρισης και της αφαίρεσε όλα τα δικαιώματα διατροφής και κληρονομιάς. Τρεις μήνες μετά, στις 19 Ιουλίου 2021, ο Τόλης Βοσκόπουλος θα φύγει από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, έχοντας ζήσει -αν μη τι άλλο- μια πολυτάραχη ζωή.

Photo credits: in.gr

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου