Πολλά πράγματα μπορούμε να σχεδιάσουμε ως προς το πώς ακριβώς θα θέλαμε να συμβούν, πάντοτε όμως όταν βρισκόμαστε κοντά στο άτομο που μας εξάπτει το ενδιαφέρον κάτι χάνεται- κι αυτό συνήθως είναι η ικανότητά μας να σκεφτούμε καμιά καλή ατάκα για να εκφράσουμε το ενδιαφέρον μας. Εδώ θα βρεις 10 ατάκες βγαλμένες από ταινίες για να χρησιμοποιήσεις όταν θέλεις να πεις κάτι δοκιμασμένο, αλλά ταυτόχρονα καθόλου μα καθόλου σούπα.

 

Στο τέλος του ραντεβού:

I think it’s pretty obvious. I don’t want you to leave. 

Νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο, πως δε θέλω να φύγεις ( Παραλλαγή: σε χάσω/ πούμε καληνύχτα/ σταματήσουμε να μιλάμε)

Έτσι μας λέει ο πρωταγωνιστής στο Normal people και κάπως λιώνουμε κι εμείς. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να δείξεις στο άτομο που θέλεις να κερδίσεις και δεν έχεις πολύ καιρό που γνώρισες ότι δε θέλεις να το αποχωριστείς σύντομα γιατί σ’ αρέσει πάρα πολύ η παρέα του; Σίγουρα θα το εκτιμήσει, θα κοκκινίσει και θ’ ανταποδώσει.

 

Στη δεύτερη ευκαιρία:

What are your resolutions by the way? To let go of the past completely, entirely, and forever.

Τι θα ήθελες να πετύχεις; Να αφήσω πίσω μου το παρελθόν, εντελώς και για πάντα. (Παραλλαγή: Να αφήσω πίσω μου την όποια συστολή μου να σε γνωρίσω καλύτερα, να σου δείξω τι αισθάνομαι)

Διάλογος από το «A single man story» που μας κάνει να νιώθουμε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ, αφού θα θέλαμε σίγουρα να τ’ ακούσουμε ενδεχομένως σε μια συζήτηση με πρώην που κάτι πάει να ξαναγίνει, αφού εμμέσως πλην σαφώς μας δηλώνει ότι προσπαθεί να εστιάσει στο παρόν του, στο οποίο θέλει να συμβεί μια ολοκαίνουρια αρχή.

 

Στο dm:

The highest compliment you can offer a person is to say that they are down-to-earth.

Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον, είναι να του πεις ότι πατάει γη. (Και μετά να το πεις στο ίδιο το άτομο)

Κι αν έχεις δει the Tourist θυμάσαι και τα βλέμματα να παίρνουν φωτιά και σκέφτεσαι πώς θα κοιτάξεις το εν δυνάμει ταίρι προκειμένου να νιώσει την ίδια έξαψη μόλις αναφωνήσεις αυτή την ατάκα. Είναι πολύ όμορφο να κάνεις το άτομο που σ’ ενδιαφέρει να νιώθει θετικά συναισθήματα κι όμορφα μέσα του, λέγοντας πράγματα που δε θα περίμενε ν’ ακούσει.

 

 

Στο τετ-α-τετ:

You find me exciting, don’t you?

Σε συναρπάζω, έτσι δεν είναι;

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σου φανεί μια ατάκα ψωνίστικη κι ότι μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μόνο αν μας πήραν να παίξουμε κι εμάς στο Hick movie, αλλά μέσα σου ξέρεις ότι η αυτοπεποίθηση είναι πάντα ερωτεύσιμη και μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι του φλερτ, σίγουρα θα κερδίσεις τις εντυπώσεις αφού θα χαρίσεις το γέλιο στο πιθανό έτερον ήμισυ.

 

Στην μπερδεμένη κατάσταση:

I’m a mess too, trust me. So let’s clean each other up.

Είμαι κι εγώ ένα χάος, αλήθεια. Τι θα έλεγες να ξεκαθαρίσουμε ο ένας του άλλου;

Οκ, ενδεχομένως να είναι μια κανονικοποίηση των βλαβερών καταστάσεων στις σχέσης, όμως όταν βρίσκεσαι εντός μιας κατάστασης φοβερά μπερδεμένης που τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, όμως κι οι δυο αισθάνεστε πράγματα, ενώ ταυτόχρονα κρίνετε πολύ αυστηρά τους εαυτούς σας, ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται ν’ ακούσει για να ξέρει πως δεν είναι μόνος του και πως δύνασαι να βρείτε την άκρη μαζί.

 

Στη διεκδίκηση αποκλειστικότητας:

I’m tired of meeting new people. I’m just tired. I only want you.

Έχω κουραστεί να γνωρίζω νέους ανθρώπους. Έχω απλώς κουραστεί. Θέλω μόνο εσένα.

Άλλη ατάκα που εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται ρομαντική αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι μια έμμεση δήλωση αφοσίωσης, αφού το εν δυνάμει ταίρι σου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ψάχνει πλέον κι ούτε θέλει, αφού βρήκε στο πρόσωπό σου αυτό ακριβώς που αναζητούσε στη ζωή του.

 

Στο πρωινό ξύπνημα:

Nothing. just looking at you.

Τίποτα, απλώς σε κοιτάζω. (Απάντηση στο “τι συμβαίνει;”)

Breathless η ταινία, breathless κι εμείς αν ακούγαμε αυτή την ατάκα. Πολλές φορές οι κουβέντες περισσεύουν γιατί τα μάτια κάνουν όλη τη δουλειά. Αν σε κοιτάει και σε κοιτάει με στοργή αλλά ταυτόχρονα πάθος, γνωρίζεις καλά όλα όσα θέλει να πει κι ίσως και κάτι παραπάνω χωρίς πολλά και περιττά.

 

Στη βόλτα με τ’ αμάξι:

Where to, Miss? –To the stars!

Πού πάμε; Στ’ αστέρια!

Η πιο ρομαντική ταινία όλων των εποχών μας, the Titanic, μας δείχνει τον δρόμο για να βγάλουμε κι εμείς προς τα έξω τη ρομαντική μας πλευρά και να πούμε και κανένα γλυκανάλατο παραπάνω. Ερωτευμένοι είμαστε, συγχωρούμαστε.

 

Στην κρίση ταυτότητας:

Lets go be psychos together!

Πάμε να είμαστε ψυχάκια, μαζί!

Τι να τον κάνεις τον έρωτα αν τηρεί τους κανόνες, τους νόμους και τα όρια; Θα βαρεθείς όπως φαίνεται και στο the Perks of being a Wallflower. Ο έρωτας δε γεννήθηκε για να μπαίνει μέσα σε κουτιά αλλά για να ζει ανεξάρτητος, τρελός και παιχνιδιάρικος. Προσκάλεσε το έτερον ήμισυ ή δέξου την πρότασή του κι ας κάνετε κάτι τρελό οι δύο σας.

 

Ο έρωτας δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα παιχνίδια αλλά δε βασίζεται μόνο σ’ αυτά. Θέλει τόλμη και πάθος και κάποιο θράσος για να ζήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει κι ακόμη περισσότερα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου