Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που παίρνουμε την πολυπόθητη απόφαση να κάνουμε γυμναστική ή για να είμαστε ειλικρινείς, έρχεται η στιγμή που αποφασίζουμε ότι θέλουμε ένα όμορφο σώμα -ή μας αναγκάζει ο γιατρός μας να γυμναστούμε. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι που πρέπει να διαλέξουμε έναν γυμναστή-σύμμαχο και να τον ξεχωρίσουμε από τους γυμναστές-κριτές που κυκλοφορούν χαλαροί ανάμεσά μας.

Αδιαπραγμάτευτη η αξία του αθλητισμού στις ζωές μας αφού εκτός από την όμορφη εμφάνιση, μας προσφέρει υγεία κι ευεξία. Απαραίτητη η ενασχόλησή μας με τη γυμναστική σε καθημερινή βάση γιατί όσο περισσότερο ασχολούμαστε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε αλλά και πιο βελτιωμένη θα είναι η υγεία μας.

Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που ως τώρα είχε σύμμαχό του την τεμπελιά και ζούσε έναν μεγάλο έρωτα με τον καναπέ του, να βάλει ξαφνικά τη φόρμουλα και τα αθλητικά του και να περάσει την είσοδο του γυμναστηρίου. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο χρειάζεται κάποιον δίπλα του που να του πει -και να δείχνει ότι το εννοεί- πως δεν πειράζει αν κουράζεται εύκολα, αν δεν μπορεί να βγάλει όλες τις ασκήσεις και πως δε χάθηκε ο κόσμος αν στο 3 λεπτό έχει πει 300 φορές «δεν αντέχω άλλο». Γιατί όντως αυτός ο άνθρωπος δεν αντέχει παραπάνω, γιατί κουράστηκε, γιατί δεν το έχει ξανά κάνει και θέλει απλώς να επιστρέψει σπίτι στον αγαπημένο του καναπέ και να του πει πόσο ζορίστηκε σήμερα σε αυτό το χώρο βασανιστηρίου που ο κόσμος ονομάζει γυμναστήριο.

Έκανες μεγάλο βήμα με την εγγραφή σου και σίγουρα θα ήταν πολύ ωραία ιδέα μαζί με το έντυπο της εγγραφής να σου έδιναν δώρο δυο-τρεις κοιλιακούς και μια γενική γράμμωση αλλά εντάξει, δεν έχουν εξελιχθεί τόσο τα πράγματα στον χώρο των προσφορών. Το πρώτο βήμα έγινε, όμως για να μπορέσεις να κάνεις τα επόμενα χρειάζεσαι έναν άνθρωπο δίπλα σου που να σου λέει ότι «μπορείς», ακόμα κι αν ζορίζεσαι, ακόμα κι αν το σώμα σου τρέμει κι έχεις πιαστεί τόσο που δεν μπορείς ούτε τις σκάλες να κατέβεις χωρίς να μοιάζεις με 99 ετών άνθρωπος που ξέχασε το πι του στο σπίτι. «Μπορείς να τα καταφέρεις».

Ξέρεις ότι συνήθως το να πηγαίνεις γυμναστήριο συνδυάζεται με το να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή, να αποφεύγεις τις βραδινές επιδρομές στο ψυγείο και να κάνεις έναν καλό ύπνο. Ξέρεις, όμως ότι κάτι τέτοιο για έναν άνθρωπο που τώρα αρχίζει να ασχολείται είναι υπερβολικά δύσκολο. Εκεί, λοιπόν, έρχεται ο γυμναστής-σύμμαχος που θα του εξηγήσεις τις δυσκολίες σου και το πόσο εξωπραγματικό σου φαίνεται να μειώσεις για παράδειγμα εσύ τη σοκολάτα -εσύ που το ψυγείο σου έμοιαζε με μαγαζί της λάκτα. Εκείνος οφείλει να μη σε κρίνει και να μη σε κοιτάξει με εκείνο το βλέμμα που δηλώνει ότι αν συνεχίσεις έτσι, τίποτα δε θα αλλάξει.

Χρειάζεσαι τον άνθρωπο που θα σε στηρίξει, θα σου εξηγήσει, θα δείξει υπομονή κι επιμονή μέχρι να τα καταφέρεις και στα λάθη σου θα σε βοηθάει διπλά, ενώ στα σωστά σου θα χαίρεται περισσότερο από σένα γιατί μην ξεχνάς ότι είναι και δική του προσπάθεια όλο αυτό.

Ο καλός γυμναστής θα σε κάνει να δεις θετικά την επιθυμία σου να γυμναστείς και θα σε ωθήσει στο να αγαπήσεις τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση να πηγαίνεις συχνότερα στο γυμναστήριο. Γιατί αφού θα πηγαίνεις σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθεις ευχάριστα, θα νιώθεις σαν να είσαι σ’ έναν χώρο με δικούς σου ανθρώπους, άνετος να εκφραστείς και να ρωτήσεις όσα σε προβληματίζουν.

Αν κάποιος σε κρίνει για το πόσο λάθος κάνεις τις ασκήσεις, πόσα κιλά έβαλες αντί να έχασες και πόσο κακή διατροφή ακολουθείς τότε σίγουρα θα είναι κάποιος που δε θα ξανά δεις αλλά θα σε απομακρύνει κι από τον στόχο σου εφόσον σταδιακά κι έχοντας εμπιστοσύνη σε όσα λέει θα πιστέψεις κι εσύ ότι τελικά ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι για σένα.

Έναν άνθρωπο να πιστέψει σε σένα και να μη σε κοιτάξει στραβά επειδή έχεις παραμελήσει το σώμα σου να βρεις και τότε το να μπεις σε φόρμα θα είναι παιχνιδάκι.

Στη Φανή και τον Κοσμά, τους δικούς μου γυμναστές-συμμάχους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου