«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

9oyviyvoiyv

Δεν μπορείς να διαλέξεις πού θα σε βρει ο έρωτας. Μπορεί να τον συναντήσεις τυχαία στον δρόμο, στην αγαπημένη σου καφετέρια -όταν βγαίναμε- στο σούπερ μάρκετ ή ακόμα και στη δουλειά σου. Σε χίλια δυο μέρη μπορεί να κρύβεται και να περιμένει μέχρι να πεταχτεί από το πουθενά μπροστά σου.

Κάθε ιστορία αγάπης έχει διαφορετικό σενάριο, ενώ θεωρητικά κανένα μέρος δεν είναι ακατάλληλο για να γεννηθεί το αίσθημα. Κάποιες φορές, η ιστορία περιλαμβάνει είτε δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για να είναι δυο άνθρωποι μαζί είτε έναν δρόμο στρωμένο από ροδοπέταλα, μιας και στους δύο ερωτευμένους έρχονται οι καταστάσεις και οι συνθήκες βολικές- σπάνια αλλά συμβαίνει.

Τις περισσότερες ώρες της μέρας μας τις περνάμε στον χώρο εργασίας, ή, ακόμα και αν δεν είμαστε εκεί, σίγουρα μιλάμε ώρες με συναδέλφους μας. Δεν είναι, λοιπόν, παράλογο να αρχίσουμε να έχουμε ερωτικά συναισθήματα για κάποιον με τον οποίο εργαζόμαστε μαζί. Είναι, όμως, εύκολος ο έρωτας που περιπλανιέται στους εργασιακούς χώρους;

Εργατο-έρωτα έπρεπε να τον λένε αυτόν και να είναι μια κατηγορία μόνος του για να ξέρει και ο καψερός ερωτοχτυπημένος τι τον περιμένει. Δεν είναι εύκολοι πάντα οι έρωτες αυτοί, έχουν πολλές μικρές και μεγαλύτερες παγίδες που πρέπει να προσέξεις ώστε να μη συμβεί αυτό που λένε «Αν τα πηγαίνεις καλά σ’ έναν τομέα της ζωής σου, δεν τα πηγαίνεις καλά σ’ άλλον». Σίγουρα δε θέλεις να φτιάξεις τον ερωτικό τομέα της ζωής σου καταστρέφοντας τον επαγγελματικό.

Αν ο έρωτας σε βρήκε με συνάδελφο, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην πέσει η αποδοτικότητά σου. Δεν μπορείς, δηλαδή, την ώρα που δουλεύεις να σκέφτεσαι πόσο ωραία περάσατε χθες το βράδυ, να είσαι αφηρημένος, να αμελείς αρμοδιότητες ή να φέρεσαι αντιεπαγγελματικά ως προς τη συμπεριφορά σου λόγω του ότι είναι εκεί, γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να κάνεις κάτι λάθος και να έχει αντίκτυπο στη δουλειά σου, πράγμα που αργά ή γρήγορα θα φέρει γκρίνια κι αρνητικότητα και στη σχέση σου.

Δεν εξελίσσονται όλα τα φλερτ σε σχέσεις, σαφώς, άρα το ίδιο ισχύει και για ένα φλερτ που ανθίζει στη δουλειά. Μπορεί απλώς να υπάρχει μια έλξη μεταξύ σας, να βγαίνετε, να περνάτε καλά αλλά, ως εκεί. Τίποτα παραπάνω. Σκέψου, όμως, μετά από λίγο καιρό θα μπορείτε να κρατήσετε αυτή την αόρατη γραμμή ώστε κανείς άλλος να μην υποψιαστεί ποια άλλη σχέση σας συνδέει; Ενώ, από την άλλη, αν το φλερτ σας εξελιχθεί σε σχέση από αυτές με την ταμπέλα «είμαστε μαζί και το φωνάζουμε», τότε τι γίνεται;

Τότε θα περνάς με το ταίρι σου τις περισσότερες ώρες της μέρας σου, θα βγαίνετε έξω και πιθανόν θα συζητάτε πάλι για θέματα δουλειάς, θα γυρνάς στο σπίτι και δε θα έχεις τίποτα καινούργιο να του πεις γιατί θα ξέρει ήδη ό, τι μικρό ή μεγάλο συνέβη μέσα στη μέρα σου, θα είστε και συνάδελφοι και ερωτευμένοι κι ανταγωνιστές ως ένα βαθμό. Για κάποιους ίσως αυτό το σενάριο φαντάζει όνειρο ζωής, μιας και πράγματι επιθυμούν να βρίσκονται με το έτερον ήμισυ 24 ώρες το 24ωρο και τις 7 μέρες της εβδομάδας έχοντας απολύτως κοινή πορεία, αλλά μήπως στο τέλος αυτό σας φθείρει και σας κουράσει;

Όλοι στην αρχή της σχέσης θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με τον άνθρωπο που έχουμε ερωτευτεί αλλά αν δουλεύουμε μαζί του, ίσως αυτό διαλύσει τη σχέση αντί να τη φτιάξει. Και δεν είναι μόνο η συνιστώσα του χρόνου, μα πολύ περισσότερο εκείνη των ορίων που είναι τελείως διαφορετικά ως προς το κομμάτι της δουλειάς, που φέρεσαι πιο ψυχρά και μηχανικά, ενώ αντιθέτως στη σχέση σου κάτι τέτοιο θεωρείται αδιαφορία. Σκέψου λοιπόν αυτά τα δύο να γίνονται κουβάρι.

Θα είναι ίσως πολλές οι φορές που οι εντάσεις της σχέσης θα εμφανιστούν και μέσα στη δουλεία ή το αντίθετο. Μπορεί να έχετε μαλώσει εν ώρα εργασίας επειδή πήρε κάποια δουλειά που ήθελες εσύ ή επειδή δε συνεργαστήκατε και πολύ σωστά, με αποτέλεσμα όταν δε θα είστε δύο συνάδελφοι αλλά δύο εραστές με μεταφερθεί αυτό το αρνητικό κλίμα και στη σχέση μεταξύ σας. Αντίστροφα, μπορούν και τα προσωπικά να γίνουν επαγγελματικά, μεταφερόμενα στη δουλειά κι αυτό να έχει αντίτυπο στο προφίλ σας, καθώς μπορεί να διαφωνήσετε λόγω εγωισμού σε κάτι που πραγματικά συμφωνείτε.

Η ερώτηση σε περίπτωση που σε βρει ο έρωτας στη δουλειά, είναι συνήθως μία. Αντέχεις να διαχωρίσεις τα όρια και να τηρήσεις αυστηρά τη γραμμή; Γιατί, καλώς ή κακώς, όπου και να σε βρει ο έρωτας, με όποια μορφή και αν έρθει και όποια ταμπέλα και να αποφασίσετε να του βάλετε, στο τέλος της ημέρας πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου, αφήνοντας οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα εκτός της σχέσης σας, εκεί που ανήκει.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου