%ce%b4%cf%83%ce%b5%cf%83%cf%86

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να γίνει μια προσέγγιση προς εσένα ή κι από σένα προς κάποιον που σ’ ενδιαφέρει. Ο πιο απλός και συνηθισμένος είναι το χιλιοειπωμένο «τι κάνεις;» το οποίο κάποιες φορές σε ξελασπώνει όταν είσαι στη θέση που πρέπει κάτι να στείλεις, αλλά όταν το δέχεσαι σε κάνει ν’ απορείς γιατί ασχολείσαι με ένα τέτοιο μήνυμα.

Ένας ακόμη τρόπος προσέγγισης είναι οι ευχές σε κάποια σημαντική μέρα, όπως για παράδειγμα τα γενέθλια- εδώ βέβαια παίζει ρόλο το κατά πόσο είσαι από εκείνους που χαίρονται με τις ευχές των γενεθλίων και δεν είσαι από εκείνους που προσπαθούν να ξεχάσουν ότι υπάρχει η ημέρα αυτή. Εκτός από αυτούς όμως, τους σχετικά πιο κλισέ, υπάρχουν και πολλοί άλλοι πιο ευφάνταστοι τρόποι να σε προσεγγίσει κάποιος- αλλά ποιος έχει χρόνο να σκεφτεί πώς θα φλερτάρει έξυπνα;

Το πρόβλημα με το κλισέ φλερτ, ή το φλερτ που γίνεται τόσο απλοϊκά και χαλαρά που δε γίνεται αντιληπτό, είναι ότι μπορεί να σε βάλει σε friendzone χωρίς καν να το καταλάβεις. Μια συζήτηση βασισμένη σε γενικές πληροφορίες όπως ασχολίες, ενδιαφέροντα, χόμπι, σαφώς και κρίνουν όλη την πορεία της γνωριμίας, όμως σε ό,τι αφορά το feeling που θα σου δημιουργήσει ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την οθόνη πόσο θα σε εξιτάρουν και θα σε συγκινήσουν;

Είναι σημαντικό, αν αυτό το άτομο σε ενδιαφέρει και δε θέλεις να προστεθεί ένας ακόμη άνθρωπος στον φιλικό σου κύκλο, να του δώσεις με τον τρόπο σου να το καταλάβει. Σαφώς δεν είναι το ίδιο εύκολο μέσω μηνυμάτων, όσο είναι με την διαπροσωπική επαφή, αλλά μπορεί να συμβεί.

 

 

1. Ας μη μιλήσουμε για πρώην

Αρχικά δεν είναι συνετό να αναφερθείς σε φλερτ που υπάρχουν στη ζωή σου το διάστημα που συνομιλίες μαζί του γιατί αυτό θα αποθαρρύνει το άτομο που έχεις απέναντί σου να σε φλερτάρει, όπως θα αποθάρρυναν κι εσένα τέτοιου είδους αναφορές, αν τις λάμβανες.

 

2. Τι ωραία που τα λες

Επίσης τα κοπλιμέντα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, όποτε χρησιμοποίησέ τα με μέτρο και το μήνυμα δε θα αργήσει να φτάσει στην απέναντι πλευρά.

 

3. Να σε κάνω να γελάσεις

Δώσε μια παιχνιδιάρικη νότα στη συνομιλία σας και μην καταπιέζεις το χιούμορ σου. Παίξε με τις λέξεις εξίταρε τη φαντασία με έξυπνες ατάκες που βασίζονται στα λεγόμενα του άλλου, δείξε ότι παρατηρείς τι λέει και δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα ανάμεσά σας.

 

4. Να τα πούμε από κοντά;

Αν θεωρήσεις μετά από μια χρονική περίοδο συνεχόμενου texting ότι τον άνθρωπο εκείνο θέλεις να τον γνωρίσεις από κοντά κι η συναναστροφή σας να μην είναι πλέον μόνο διαδικτυακή, μη διστάσεις να εκφράσεις αυτή σου την επιθυμία. Πρότεινε κάτι απογευματινό, που να περιλαμβάνει κάποιο κρασί ή μπίρα και κάνε ξεκάθαρο ότι αυτό που ζητάς είναι ραντεβού.

 

5. Μου αρέσεις

Μην έχεις ταμπού περιμένοντας πάντα από τον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Είναι πράγματι χάσιμο πολύτιμου χρόνου και στιγμών που θα μπορούσατε να έχετε μαζί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπιέζουμε τα θέλω μας και να μη δείχνουμε ανοιχτά όσα νιώθουμε. Ας μην είμαστε εγωιστές, η ζωή δεν περιμένει.

Αν πάλι με την τεχνολογία δεν τα πάτε και τόσο καλά και το texting δεν είναι το φόρτε σας, βγείτε έξω, φλερτάρετε με την ψυχή σας, γνωρίστε ανθρώπους. Κάποιοι θα μείνουν και κάποιοι θα φύγουν, μα αν μείνουν οι σωστοί, τότε όλος ο κόπος αξίζει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελετία-Σοφία Κώνστα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου