%cf%83%ce%b1%ce%b4%cf%86%ce%b3

Καθημερινά συναντάμε και γνωρίζουμε ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους διαφέρουν κατά πολύ από εμάς- εκεί βρίσκεται άλλωστε η μαγεία. Ανάμεσα σ’ εκείνους που θα γνωρίσουμε, ίσως υπάρξει και κάποιος που από την πρώτη στιγμή θα νιώσουμε μια ιδιαίτερη σύνδεση, έναν ηλεκτρισμό στα βλέμματα και στα σώματά μας, κάτι το εξωπραγματικό.

Μέχρι που στην προσπάθεια να πλησιάσετε και καθώς το ενδιαφέρον μεγαλώνει, μαθαίνεις ότι βρίσκεται ήδη σε σχέση και δείλιαζε αρχικά να το παραδεχτεί. Ταυτόχρονα, υπάρχει κι από μεριάς του το ίδιο ενδιαφέρον. Εδώ λοιπόν ξεκινούν τα δύσκολα κι αρχίζει η απαίτηση για μια απόφαση που πρέπει να παρθεί. Θα βάλεις τον εαυτό σου σ’ αυτή τη δοκιμασία και θα πάρεις το ρίσκο να το προχωρήσετε, να ζήσεις αυτή την τρέλα λίγο περισσότερο ή θα οπισθοχωρήσεις πριν να είναι πολύ αργά;

 

 

Έχοντας σίγουρα ακούσει παρόμοιες ιστορίες από γνωστούς και φίλους, είσαι προετοιμασμένος για μια όχι και τόσο θετική κατάληξη της ιστορίας αυτής, αν και μέσα σου θα ήθελες να πιστεύεις ότι εσείς θ’ αποτελέσετε την εξαίρεση στον κανόνα. Αν λοιπόν πάρεις την οδυνηρή ίσως απόφαση να μείνεις και να παλέψεις για τη γνωριμία αυτή, πρέπει να είσαι έτοιμος καθημερινά να έρχεσαι αντιμέτωπος πρώτον με τις τύψεις που θα έχεις σε μια ηθική αναμέτρηση με τις αξίες σου. Δεύτερον με τη δυσκολία διαχείρισης των συναισθημάτων σου, διότι είθισται να μην είσαι η προτεραιότητα του ανθρώπου αυτού ως τρίτο άτομο στη σχέση. Τρίτον με την αίσθηση υποβιβασμού που θα σου δημιουργείται καθημερινά καθώς θα υποτιμάς τον εαυτό σου κάθε φορά που θα δέχεσαι να μην είσαι εσύ το άτομο που αποφασίζει για τη σχέση του, μα διαρκώς να παίρνει τις αποφάσεις ο άνθρωπος που θα έχει κι αλλού να δώσει εξηγήσεις.

Καθώς ο καιρός θα περνάει, θα δένεσαι όλο και περισσότερο με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τον αποχωριστείς κι η ανάγκη σου να γίνει δικός σου και μόνο, αναπόφευκτα θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Μπορεί να φτάσεις να μην αντέχεις ούτε στην ιδέα ότι τον μοιράζεσαι, ακόμα κι αν το γνώριζες από την αρχή. Γι’ εσένα θα έχει γίνει προτεραιότητα αλλά δε θα ισχύει το ίδιο για την απέναντι πλευρά. Θολά νερά κι άγνωστα. Η ψυχολογία σου καθημερινά θα έχει σκαμπανεβάσματα, θα σε πλημμυρίζει η χαρά όταν μοιράζεστε στιγμές κι αντίστοιχα θα βυθίζεσαι στη λύπη όταν θα νιώθεις πως δε θα έχεις δικαίωμα σε γιορτές, γενέθλια, επετείους, Πρωτοχρονιές, όλα εκείνα που δε μοιράζονται μ’ έναν κρυφό έρωτα.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα λυγίσεις που θα νιώσεις ότι οι αντοχές οι δυνάμεις και η υπομονή σου εξαντλούνται, θα αποζητάς απαντήσεις, θα χάνεις την ψυχραιμία σου και θ’ απαιτείς να πάρει απόφαση. Θα ψάχνεις μέσα σου τη δύναμη να σε οδηγήσει να βγεις από την ψυχοφθόρα αυτή κατάσταση που ζεις, για την οποία μερίδιο ευθύνης έχεις εσύ και μεγάλο, που σου επέτρεψες να υποκύψεις. Από την άλλη, μερίδιο έχει κι ο άνθρωπος εκείνος που σου επέτρεψε, σε ώθησε και σου έκανε χώρο να εισβάλλεις.

Σημαντικό ρόλο για την κατάληξη μιας τέτοιας ιστορίας παίζει, εκτός από εσένα, κι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου κι όχι δίπλα σου. Τι αποζητά άραγε, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει και κατά πόσο έχει το θάρρος να πάρει αλλά και να υποστηρίξει τις αποφάσεις του. Αν και για εκείνον, αυτό που δημιουργήσατε είναι σημαντικό, αν και για εκείνον πλέον είναι δύσκολο να σε αποχωριστεί, αν μπορέσει να καταλάβει ότι για να σε αφήσει να εισχωρήσεις στη σχέση του υπήρχαν ήδη ρωγμές και δε εθελοτυφλήσει, τότε ίσως το love story σας να έχει αίσιο τέλος. Εάν όμως σκοπό είχε να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του, να δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό, χωρίς διάθεση να το κρατήσει, πιθανότατα αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει εκεί που θεωρεί πως ανήκει κι εσύ θα ευχόσουν να μην είχες επιτρέψει ποτέ να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι χωρίς προορισμό.

Αν έρθει στον δρόμο σου ένας άνθρωπος σε σχέση, σκέψου πολύ καλά την επιλογή που θα κάνεις μπαίνοντας στην εξίσωση, ανάλογα πάντα με τις αντοχές που πιστεύεις ότι έχεις. Είναι σκληρό το παιχνίδι του παράνομου έρωτα και δεν μπορούν όλοι ν’ αντεπεξέλθουν και να βγουν αλώβητοι από αυτόν.  Γι’ αυτό κι είναι για λίγους, για τους πραγματικά ριψοκίνδυνους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελετία-Σοφία Κώνστα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου