«Άμα σε θέλει, θα φροντίσει να στο δείξει», σου είπαν κι εσύ απογοητεύτηκες κι αποφάσισες να μην το κυνηγήσεις, μιας και είδες πως το πρόσωπο το οποίο σ’ ενδιαφέρει δεν είχε δείξει κάποιο σημάδι πως ενδιαφέρεται κι εκείνο ξεκάθαρα, ούτε προσπάθησε να έρθετε κοντά με τρόπο που περίμενες. Ξέχασες όμως πως καμιά φορά δε μας δείχνουν οι άνθρωποι το ενδιαφέρον τους, λόγω του εσωστρεφή χαρακτήρα τους που τούς κρατάει πίσω στο να εκδηλωθούν. Υπάρχουν τρόποι, όμως, να προσεγγίσεις ένα ντροπαλό άτομο, οπότε προετοιμάσου να κάνεις το πρώτο βήμα.

 

1. Το όριο μεταξύ φλερτάρω κι ενοχλώ

Σε περίπτωση που είναι ντροπαλό το άτομο αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη, διότι δεν αποκλείεται να έχεις διαβάσει λάθος τα σημάδια κι η άλλη μεριά να μην ενδιαφέρεται, κάνε πίσω προτού γίνεις ενοχλητικός. Ο ντροπαλός, μπορεί να μην έχει το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα, αν δει όμως πως ενδιαφέρεσαι θα δεις ότι θα ανοίγεται όλο και πιο πολύ, ενώ αν καταλάβεις ότι πλησιάζοντάς το, προκαλείς αμηχανία και σηκώνει άμυνα, σημαίνει πως πρέπει να κάνεις πίσω διότι εισβάλλεις βίαια στον χώρο του. Γενικότερα, απόφυγε τις ορμητικές κινήσεις κι οποιασδήποτε μορφής έντονο πέσιμο, διότι ακόμη κι αν ελκυόταν από εσένα πριν, με τη συμπεριφορά αυτή το πιθανότερο είναι πως πρώτα θα τρομάξει κι ύστερα θα ξενερώσει.

 

2. Το έξυπνο ραντεβού

Μια κίνηση που μπορείς να κάνεις χωρίς να φανεί πως «τρέχεις» τα πράγματα, είναι να το καλέσεις κάπου που θα παρευρίσκονται κι άλλα άτομα, έτσι ώστε να μην αγχωθεί πως θα είναι ραντεβού κι αρνηθεί μην ξέροντας τις προθέσεις σου. Βέβαια, όταν εντάσσεις στη παρέα σου κάποιον που σου αρέσει, υπάρχει περίπτωση να το θεωρήσει ως φιλική κίνηση και να μπεις χωρίς λόγο στο friendzone. Ένας τρόπος να αποφευχθεί αυτό είναι να κάνεις την πρόσκληση λίγο πιο προσωπική, έτσι ώστε να φανεί το ενδιαφέρον σου. Αντί να πεις «θα πάω στο μπαράκι με τα παιδιά το βράδυ, θες να έρθεις;», πες «αν έχεις χρόνο και θέλεις έλα το βράδυ στο μπαρ θα είμαι με τα παιδιά, θα χαρώ πολύ να σε δω εκεί», δείχνοντας πως δεν καλείς μόνο από ευγένεια αλλά τονίζοντας πως θες όντως να παρευρεθεί. Φυσικά, αν εμφανιστεί, είναι ένα πολύ καλό σημάδι και μια ωραία ευκαιρία να προσπαθήσεις να πιάσετε συζήτηση γενική και σε φιλική διάθεση γι’ αρχή. Αν δεις πως ανταποκρίνεται, είναι μια καλή ευκαιρία να προτείνεις να βγείτε ξανά οι δυο σας.

 

 

3. Να κυλά η συζήτηση

Ας υποθέσουμε τώρα πως είναι κάποιος που μόλις γνώρισες. Ένας ντροπαλός άνθρωπος συνήθως δεν ανοίγει μόνος του μια συζήτηση, ακόμα κι αν  θέλει να μιλήσετε. Περιμένει εσένα να ρωτήσεις πράγματα, έτσι ώστε να πάρει θάρρος να ρωτήσει κι εκείνος. Οπότε, κάτι που μπορείς να κάνεις, είναι ν’ ανοίξεις συζητήσεις απλές, που δε φέρνουν τον άλλον σε δύσκολη θέση κι αφορούν καθημερινότητα κι ενδιαφέροντα. Προσπάθησε να δείξεις ότι θες να τον γνωρίσεις μέσω ερωτήσεων για το τι του αρέσει, τι πλάνα έχει για τη ζωή του. Αυτόματα θα νιώσει πιο οικεία και θα ξεκινήσει να σου ανοίγεται, νιώθοντας πλέον πως μιλάει μ’ έναν δικό του άνθρωπο.

 

4. Των σόσιαλ γίνεται

Είναι πιθανό, με τον έναν ή το άλλο τρόπο, να έχεις αυτόν που σε ενδιαφέρει φίλο στο Instagram ή το facebook. Αν όχι μπορείς να το ζήτησες κι αυτό να χρησιμεύσει στο να κάνεις βήματα να τον κερδίσεις. Τα σχόλια τύπου πέσιμο είναι κι εδώ απαγορευτικά. Βρες αφορμές να στείλεις κάτι που θα βρει έξυπνο κι ενδιαφέρον, εστιάζοντας σε τοποθεσίες, γεύσεις, χρώματα κι απόψεις αντί για το πόσο ωραία μάτια έχει. Τα κοπλιμέντα δεν είναι απαγορευτικά, βέβαια, αρκεί να μην υπερβάλλεις και να μην είσαι σε δημόσιο σχόλιο. Αντί να πεις «τι όμορφος-η είσαι» πες «εύχομαι να περάσεις τέλεια! Μου αρέσει πολύ το ντύσιμό σου ή τα μαλλιά σου» έτσι ώστε να φανεί ότι παρατήρησες το ότι περιποιήθηκε προσέχοντας τις λεπτομέρειες.

 

Η αλήθεια είναι πως δεν εύκολο, ούτε απαραίτητα δίκαιο να χτίζεται μια σχέση που ο ένας μόνο παίρνει την πρωτοβουλία, όμως δε θα έχεις αυτό το πρόβλημα αν υπάρχει θέληση κι από τις δύο μεριές. Όσο ντροπαλός κι αν είναι κάποιος που μας νοιάζεται, δε θα μας κάνει ν’ αμφιβάλλουμε ποτέ. Ευχόμαστε να διάβασες σωστά τα σημάδια και να εξελιχθούν όλα όμορφα. Αν πάλι διαβάζοντας ταυτίστηκες με την άλλη μεριά, να μην ντραπείς ποτέ να εκφραστείς, γιατί η απόρριψη δε σε ορίζει. Μερικές φορές πρέπει να φερόμαστε θαρραλέα και τις περισσότερες αξίζει το ρίσκο.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Τ.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου